Etnicitet bestämmer vad som skall hedras eller föraktas

Gamla svenskar föraktas

Nu är journalisterna på P4 i Västernorrland på krigsstigen. De har fått väderkorn på diskriminering av hemtjänstpersonal med utländsk bakgrund, som fått adrenalinet att stiga i åsiktskorridoren.

Bakgrund:

P4 Västernorrland har genom att ta del av dokument och genom rundringning till länets alla kommuners enhetschefer inom den kommunala hemtjänsten kunnat få fram att vårdtagare vid behov kan slippa personal med utländsk bakgrund…”

Vilket de anser är fruktansvärt upprörande. 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/man-blir-helt-knackt-och-orkar-inte-jobba

Saroya från Iran är dock inte lika knäckt, trots att hon tycker att ”Det är lite hemskt,” men hon har ändå, till skillnad från korrekta journalister, en insikt om att det kan vara språket.

Förstår man inte vad som sägs blir det bara en monolog med en ledsen och frustrerad mottagare.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/soraya-jag-tror-att-det-beror-pa-spraket

Gamla invandrare hedras

Men, när det handlar om gamla invandrare då är det annat ljud i skällan. Den här artikeln publicerade SVT Nyheter under 2013, som handlar om hur svårt det är för invandrare att välja äldreboende, där personalen talar deras språk och känner till deras hemlands traditioner.

– Att de äldre kan kommunicera på sitt modersmål och äta mat de minns sedan förr är viktigt. Det ger en trygghet, säger Soheila Govazi, verksamhetschef för Vårby Plaza i Huddinge.

Svenskfödda gamla i Norrland skall däremot skambeläggas, för att de önskar samma trygghet!

Jagade enhetschefer som följer LOV (lagen om valfrihet) skall böja sitt huvud med  skamens rodnad på kinderna, inför P4:s nöjda journalister.

–Det är naturligtvis inte rimligt att man ska, i vissa kommuner, från politiskt håll förbjuda äldre att kunna välja, sade Maria Larsson, som då var äldreminister.

https://www.svt.se/nyheter/utanforskap-och-ensamhet-pa-aldre-dagar

Dubbelmoral

Undrar vad nuvarande Åsa Regner tycker, när Ylva Johansson fått uttrycka sin indignation över denna diskriminering av utländsk personal?

Diskriminering för henne och andra ministrar går bara i en riktning, svenskar diskriminerar invandrare, aldrig i motsatt riktning.  Nedsättande och ibland hatisk behandling mellan olika invandrargrupper finns heller inte.

Jag har haft patienter som av kulturella skäl inte vill sitta i samma väntrum. Den av stormakterna underblåsta konflikten mellan sunni och shia skrev t.o.m. DN om den 28/5.

Välkänt är hur eritreaner avskyr somalier, de från Iran gillar inte de från Irak, men störst är ”Svenneföraktet” från militanta grupperingar och svavelosande predikanter i moskéerna. Där är Sverige bara en sparbössa, som man sedan kan sparka på. Hur majoriteten av muslimer tänker har vi ingen aning om, men med tystnadskulturens utbredning, har vi anledning att känna oro.

Mellanösterns motsättningar har importerats hit, tack vare exporten av politikers godhetsindustri.

En krokig arbetslinje

Nyanlända skall i arbete, kosta vad det kosta vill, någon kvalitetssäkring gäller inte här. Ylva Johanssons knep är att bagatellisera kunskapskrävande yrken. Bilmekaniker lätt som en plätt, tillräcklig kompetens för arbete inom förskola tycks nu en mor från Somalia med 10 barn ha. Tre år på högskola, vilket skämt! Assistent är en mycket populär titel att hänga på lågutbildade nyanlända utifrån.

Sänkta krav är nu modellen, vi kan bara se hur svårt det är för utomeuropeiska läkare att klara svensk legitimation. Patientens rätt till säker vård och för gamla att förstå är som allt annat i samhället underordnat nyanländas väl och ve.

Man kan fråga sig varför samhällets lagar och regelverk alls behövs, när särbehandling blivit huvudregel.

Detta är bara ett exempel på hur rätt Karin Ferm, gästkrönikör hade i sin redogörelse den 30 maj om brott mot lag och rätt och diskriminering av infödda svenskar.

Så bra att fler reagerar:

https://samtiden.nu/2017/05/varfor-ar-det-bara-svenskar-som-inte-har-ratt-till-etnisk-aldreomsorg/

En tanke kring ”Etnicitet bestämmer vad som skall hedras eller föraktas

 1. Om vi skulle gå efter den s.k. ”logik” dessa aktivister så gärna skriker om och verkligen leva efter deviserna ”allas lika värde”, ”Jämlikhet” och förbjuda ”valfrihet” för Svenska Pensionärer så blir svaret:

  Då ska också KRAVEN PÅ HEMSPRÅK för ÄLDRE INVANDRARE OCKSÅ TAS BORT i JÄMLIKHETENS NAMN!

  Då ska också speciella Hemtjänstföretag för personer med annat HEMSPRÅK än svenska förbjudas DET ÄR JU RASISTISKT att särbehandla !

  Då ska också speciella vårdhem eller vårdavdelningar uppdelade på HEMSPRÅK förbjudas. DET ÄR JU RASISTISKT att särbehandla !

  Inser de inte hur de KRÄNKER de gamla som vill ha hjälp av personer som talar och förstår Svenska Språket, kan Svensk historia, kan och förstår den Svenska kulturen och våra Svenska Traditioner ?

  Samtidigt som de vill ge sina landsmän just det de vill förvägra våra äldre SVENSKA MEDBORGARE.

Kommentarer är stängda.