SD ökar när våldet drabbar fler

På bloggen ”Ekonomistas” där nationalekonomer skriver om ekonomi, politik och samhälle, ger Robert Östling dessa förklaringar till SD:s framgångar.

  1. Många svenskar föredrar begränsad invandring
  2. När invandringen är hög, upplevs invandringsfrågan viktigare.
  3. Om etablerade partier inte erbjuder en restriktiv politik när invandringen är hög, kommer väljare rösta på andra partier som gör det.

https://ekonomistas.se/2017/05/22/vad-forklarar-sds-framgang/

Jag skulle vilja lägga till att:

Invandringsrelaterad brottslighet får fler att vakna

En förklaring till att SD fördubblat sin väljarbas vid varje val  är att fler medborgare, inklusive  många invandrare, drabbas av den ökade brottsligheten. Fakta för tvivlare finns att begrunda i ”Massutmaningen” av Tino Sanandaj.

När den egna tryggheten och välfärden angrips,  får politikernas floskler och lögner inget fäste.

Att statsministern försäkrar att det är bara några få som har låg utbildning och några få som gör sig skyldiga till brott hjälper inte, han pratar för döva öron.

Bitterheten att bara bli lämnad åt sitt öde efter grova brott är inget som går att vifta bort med kränkande klyschor om att gå vidare.

När allt fler upptäcker de löjligt låga straffen, utvisning som aldrig sker, hänsyn till låg ålder (som ofta är fel) av förstående domstolar, så önskar nog många att de kunde gå till någon som rättvisa kunde skipa.

Brev från en förtvivlad far vars dotter blivit våldtagen.

 När jag läser denna insändare (i en lokaltidning i Kalmar) från en förtvivlad far till en våldtagen dotter kommer jag osökt att tänka på filmen ”Gudfadern” där Marlon Brando gjorde sin största roll som Corleone, maffiabossen. 

Scenen, när den förkrossade fadern lägger sina besparingar på Corleones bord och vill att våldtäktsmannen inte mer ska gå på denna jord, är obetalbar. Inga upplysningar behövs för morgonen efter ligger gärningsmannen skjuten i en gränd.

Politiker hyser stor oro för att folket tar saken i egna händer, när inget händer. Organisationen ”Soldiers of Oden” döms ut för nazistkopplingar, deras syfte med ökad trygghet genom sina nattvandringar är intet värt. Prisas för sitt mod i SVT och Media blir däremot mammor som vandrar runt i förorten. Att söner till andra/tredje generationens invandrare haft mödrar, som i stor utsträckning påverkat deras uppfostran med bortskämdhet, överseende med dumheter och frihet att komma och gå som de vill, finns inte i den korrekta tankevärlden.

Feminister leker häst i protest

Ett förslag, till våra numera galopperande och gnäggande feminister i Stockholm, är att göra ett upprop ”Vi står inte ut” för våldtagna och sexuellt trakasserade kvinnor.

Feministerna skuttar nu runt i huvudstaden och leker hästar i sin iver att protestera mot manliga maktsymboler (Rapport 27/5).

Men det blir väl som vanligt, att de ställer medelålders vita män som huvudansvariga för dessa dåd. Att deras utomeuropeiska gunstlingar skulle vara skyldiga är bara elakt förtal av en gammal 40-talist som jag.

 

Ljusglimt eller enstaka tillfällighet?

En liten ljusglimt skymtar dock när ”Tonåringar utvisas efter gruppvåldtäkt – trots mycket allvarligt läge i hemlandet” finns att läsa i Dagens Juridik.

Högsta domstolen har avslagit överklagande om utvisning, vilket säkert hotar advokaternas inkomstkällor.

Att läget nu inför sommaren blir alltmer allvarligt för unga kvinnor ger inte samma indignation.

Det blir väl som vanligt, när hemlandets sed praktiseras av utomeuropeiska män, att kvinnorna varit ute på fel tid, på fel plats i fel kläder.

http://www.dagensjuridik.se/2017/05/tonaringar-utvisas-efter-gruppvaldtakt-trots-mycket-allvarligt-lage-i-hemlandet