Dödssjukt barn blir utan hjälp, men dubbla bidrag till nyanlända är helt okej, liksom miljoner till muslimer.

Dubbla bidrag till nyanlända

Nu reagerar i alla fall två moderatpolitiker i Sthl, mot miljonslöseriet med dubbla bidrag till nyanlända. Politikerna skriver att orsaken är att Nyanländas bidrag från Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan betalas ut retroaktivt, även för de månader då personen erhållit kommunalt försörjningsstöd. 

Inga system ska möjliggöra dubbla bidragsutbetalningar, istället ska vi ha strukturer för människor som leder bort från bidrag till egen försörjning. De dubbla bidragen är orättvisa. Gör om försörjningsstödet till förskottslån”

Att återbetala, som när medborgare fått för mycket i bostadsbidrag, är det inte tal om.

De olika bidragen är:

 • Etableringsersättning
 • Etableringstillägg
 • Bostadsbidrag
 • Bostadstillägg via AF
 • Barnbidrag
 • Flerbarnstillägg

Förslag om förskottslån får förmodligen stadens rödgrönrosa styre, att protestera av förtrytelse.

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/sluta-betala-ut-dubbla-bidrag-till-nyanlanda-17226

Miljonregn till shiamuslimer

Tankesmedjan Timbro ordnade den 16 maj ett seminarium i Sthl med frågeställningen

”Hur får vi stopp på bidrag till extremister och blufforganisationer?”

Bakgrunden var att frilansjournalist Sofie Löwenmark har granskat miljonrullningen till extremistiska organisationer, där de muslimska skickligt har ljugit till sig mest bidrag från MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor) 

 ”…..På plats i den fullsatta seminariesalen hos Timbro fanns myndighetens generaldirektör Lena Nyberg. Jag trodde att hon skulle vara självkritisk, skriver Sadone Madon, ” I stället förminskade hon den granskning som gjorts och kallade den för ”tendensiösa bedömningar…..”

Generaldirektören tyckte att uttrycket var för milt, så hon klämde i med att den granskande journalisten raljerade mot civilsamhället, dvs. mot islam med dess omhuldade muslimer.

Man kan bli tokig för mindre.

http://www.vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-sluta-ge-bidrag-till-extremister

Litet, svårt sjukt barn blir utan hjälp

När jag sedan läser följande artikel i GP av Lisa Rembek, förstår jag att samhället har blivit ett dårhus, där de svårast sjuka och mest utsatta skall betala godhetsapostlarnas humana kalas, när kommunen måste spara.

Hur skulle annars IS-krigarna finansiera sina terrorresor om inte de med lögn och list kunde tillförskansa sig assistentbidrag?? Då finns ingen sparsamhetsnit hos kommunen och handläggarna verkar ha tappat sitt granskande öga.

Så här inleder journalisten sitt reportage:

”I mitt knä sitter en ettårig flicka och undrar varför hennes mamma gråter. Men barnet är för litet för att förstå att hennes liv enligt lagens mening inte är berättigat goda levnadsvillkor. Inte när kommun och stat ska spara pengar….”

Den lilla flickan heter Iris och föddes med en ovanlig, mycket svår sjukdom i bukhinnan, som föranlett flera operationer (Beckwrith Wiedeman syndrom). Nu är också stämbanden förlamade vilket gör andningen svår, med risk för slemproppar som kan kväva den lilla. Därför är hon trakeotomerad, för att slemproppar kvickt kan sugas bort.

 ”….Livet har ett pris, det är inte gratis säger kommun och försäkringskassa. Två specialutbildade vuxna under dygnets alla timmar kostar pengar. Det går under föräldraansvaret, säger försäkringskassan. Ja, och vi måste spara pengar svarar kommunen….”

Under tre månader måste lilla Iris med föräldrar bo på sjukhus, med hopp om personlig assistans.

Håll i Er nu:

”Ni har ingen rätt till personlig assistans”, säger försäkringskassan, ”andning är faktiskt inte ett grundläggande behov”.

Och kommunen håller hårt i kassan, ”ni kanske kan vabba i stället” försöker man med.

Men försäkringskassan svarar ”Föräldrar till barn med trackealkanyl får avslag på vabb. Andning är inte ett grundläggande behov”.

Ett under händer

Men så händer ett under. Familjen träffar en erfaren handläggare, som ordnar fram hjälp av två personer som kan avlösa dessa hårt drabbade föräldrar, så en av dem kan börja jobba igen. Enligt en regel om ”avlösning under assistentliknande former.”

Men säg den glädje som varar, efter fyra månader med stor tacksamhet, kommer dråpslaget,  den gamla handläggaren  slutar och ersätts av en ung, orutinerad, som skall ta beslutet om fortsatt hjälp, vilket hon avslår, därför att andning är inget grundläggande behov !!!

Här i texten får jag nypa mig i kinderna för jag tror jag befinner mig i ett dårhus.

”Ska ni inte vabba?”, säger handläggaren. Vi får inte för försäkringskassan, svarar vi. ”Man ska ompröva ert antal avlösartimmar”, fortsätter handläggaren och förtydligar; ”Iris har ett SoL-beslut och då har man faktiskt inte rätt till goda levnadsvillkor. Iris har bara rätt till ett skäligt liv och vi måste ompröva och se om det kan uppnås på annat vis. Ni kanske kan vabba i stället?”, säger hon.

Med de orden stängs portarna och vi är i myndigheternas händer. Eller någonstans mellan deras fingrar. Kommunen hänvisar till försäkringskassan och försäkringskassan till kommunen….”

Och vi läsare har just fått reda på att andning inte är ett grundläggande behov!

Regeringen borde skämmas

Att statsministern med sina vänner kan se sig i spegeln förstår jag inte, när de vältrat över kostnaderna för sin havererade politik på landets kommuner.

Kanske statsministerns spegel i Rosenbad gick i tusen bitar, när han frågade: Spegel, spegel på väggen där, säg mig vem som godast mot ”flyktingar” är?

Deras floskler som ”Vi får inte se till kostnaderna, när det gäller medmänsklighet” gäller inte ett dödssjukt barn med svenska, skattebetalande föräldrar, utan endast för unga, friska män som söker låtsasasyl, för att muddra oss på pengar.

http://www.gp.se/nyheter/debatt/har-v%C3%A5r-dotter-iris-inte-r%C3%A4tt-att-f%C3%A5-andas-1.4300001

9 tankar kring ”Dödssjukt barn blir utan hjälp, men dubbla bidrag till nyanlända är helt okej, liksom miljoner till muslimer.

 1. Än har inte tillräckligt många svenskar drabbats så att fler än 50 % röstar på SD, det enda parti som vill begränsa invandringen.
  Borgerliga partier vill inte samarbeta med SD. Alltså måste de mena att svenskarna måste gilla massinvandring eller att de är rasister.

 2. Man hittar inte ord, hoppas dom som beslutar, själva drabbas av dessa hönshjärnor och fega byråkrater

 3. Rösta rätt i nästa val och vi får en helt annan ordning i det här landet !

 4. Om befolkningen skall bytas ut måste det får kosta.
  Vi ser att våra regeringar prioriteringar invandring på de flesta områden. Det kallas satsningar på integration och innebär stöd för svenskars anpassning till nyanländas kultur.
  Gammelsvenskar som är kritiska till utvecklingen måste förstå att i Sverige får man leva som man vill men också ta konsekvenserna. Det gäller inte i länder folk flyr från för att deras värdegrund inte kunnat skapa fred och välstånd. De problemen skall svenskarna lösa och det röstar en majoritet av svenskarna för.

 5. Vi svenskar har blivit andra klassens medborgare. Nyadeln går först oinskränkta. När man läser vad som beskrivs ovan blir man jäkligt arg. Vilken kommun är det och namn på handläggarna i kommun och försäkringskassan borde omnämnas. Dom skall inte kunna gömma sig undan.

  1. Om Du får reda på namnen är risken stor att du blir åtalad för hot mot tjänsteman så ta det lugnt mycket lugnt

   1. Det tror jag är ett gott råd från Sören.
    Jag tycker att tolkningen om vad som är diskriminering och hets mot folkgrupp har blivit mycket snävare under åren, så fort det gäller påpekanden om oegentligheter, som utförs av icke svenskfödda. Förmodligen är det ett sätt att skrämma oss utanför åsiktskorridoren.
    Men det verkar som svavelosande predikanter i moskéerna inte omfattas av den lagen, när de hetsar mot otrogna, kristna, homosexuella och när deras flickor inte täcker sitt hår. Bidrag dras in lite för syns skull och veckan efter kan det komma mer, när organisationen klonat sig och låter andra ståta med sina namn.

Kommentarer är stängda.