Bostadsrätter åt nyanlända, men landets unga får bo kvar hemma

Bostadsrätter åt nyanlända, föräldrahem för landets unga

 • ”8 600 unga vuxna i Malmö och Lund bor ofrivilligt kvar hos föräldrarna.

Unga vuxna får allt svårare att flytta hemifrån. I Malmö och Lund bor var femte person i åldern 20-27 år kvar hemma hos föräldrarna. De allra flesta drömmer om eget boende. Men många av de bostäder som finns att tillgå är båda dyra och otrygga.
Det visar en rapport från Hyresgästföreningen som släpps idag tisdag 2017-05-09.”

skriver Erik Magnusson i Sydsvenskan.

En förväntad slutsats kommer från Hyresgästföreningen,

– Sverige behöver fler hyreslägenheter som breda grupper av unga vuxna har råd att hyra, säger Anneli Philipson. 

Givetvis säger AP inte ett pip om massinvandrings gökunge, som slänger ut föräldrarnas egna ungar ur boet och sedan får mata den med risk för att själva gå under.

Men, säg vilken allmän förening som inte står värdegrundsmästarna närmast och tiger om det som är förbjudet att nämna; regeringens destruktiva invandringspolitik.

https://www.sydsvenskan.se/2017-05-09/8-600-unga-vuxna-i-malmo-och-lund-bor-ofrivilligt-kvar-hos-foraldrarna?utm_content=buffer5d88a&utm_medium=sydsvenskan&utm_source=fb&utm_campaign=bfr

 • 45 miljoner satsas på lägenhetsbygge, i ett hus som skall rivas

I Lidingö så satsar nu kommunen 45 miljoner på att bygga 60 mindre lägenheter för nyanlända i ett större hus, som enligt kommunens byggnadsplan skall rivas > 2020.

https://mitti.se/nyheter/miljoner-satsas-rivningshus/?omrade=lidingo

Tänk så bekvämt att få en lägenhet i detta attraktiva område. Kanske inflyttningen kan bidra till att ”änglakören” tystnar?

Forskning från Örebro universitet visar att mångkultur är fint i teorin, men inte i praktiken (Maja Lilja 2015).

 • 75 miljoner till nyanländas bostadsrätter

Malmö/Lund är ändå mest generös med statens gåvor till nyanlända, de får flytta in i nya bostadsrätter, att notan går på > 75 miljoner, spelar ingen roll. Man räknar kallt med att utjämningsbidragen skall öka.

Tack och lov att någon reagerar. Här en ledarröst i Kristianstadbladet.

”….. Människor som sliter och sparar i sin privata budget för att kunna köpa en lägenhet och sen fastnar i riskabla bolån tittar med förundran på hur kommunen köper för deras pengar och ger till någon annan. Så orättvist. Så hånfullt….”

http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/carolin-dahlman-kop-inte-bostadsratter-for-andras-skattepengar/

Konstigt att kommuner hitintills varit totalt likgiltiga för sina långa bostadsköer? 

Att unga tvingas bo kvar hemma, gamla som inte har råd att flytta, studenter som inte får tak över huvudet, när de antagits till attraktiv utbildning rör dessa pampar inte i ryggen. Det viktigaste är att vara lojal mot regeringen, vars sufflör heter EU och ge nyanlända ståndsmässigt boende.

Kanske den missnöjda invandrarkillen, som ”bara” fick en etta i Solna, (som jämrade sig i DN) har klonat sig och kan hyra ut sin, av svenska unga så eftertraktade lägenhet, för dubbla summan?

Mitt råd till bostadslösa unga, fixa fram en ny identitet, färga håret mörkt och skaffa bruna linser, passera gränsen och sök sedan asyl, så löser sig bostadsproblemet!

Enstaka reaktion

Ibland finns det någon kommunpolitiker som reagerar. I Åtvidaberg avgick kommunfullmäktiges ordförande Hans Andersson (s)i protest mot Migrationsverkets fula spel med Bert Karlssons företagsimperium.

Det nedlagda Hotell Stallet var redan uthyrt till en idrottsförening, men de fick raskt ta sina fotbollar och lomma ut, när 200 asylsökande flyttade in, med en framförhållning på två dagar!

Kommunen anmälde detta kontraktsbrott till tingsrätten, som gudbevars gav dessa vinsthungriga entreprenörer rätt.

Hans Andersson:

”….Jag är starkt kritisk till att ett statligt verk får bete sig på det här sättet. Att så totalt köra över en kommun och sätta hela det demokratiska samhället ur spel. Jag frågar mig om politikerna på riksplanet, genom att tillåta Migrationsverket att handla som man gör, helt tappat kontakten med väljarna och den verklighet som våra kommuner lever i?…..”

http://www.aftonbladet.se/debatt/article19236515.ab

Kommuners liksom nationers rättigheter dribblas bort

I Sverige är det Migrationsverket som står över kommuners bestämmanderätt och samma fenomen råder internationellt. Där står internationella konventioner om asylrätt över nationers rättighet att själva bestämma över sina gränser.

Varför finns det så få kommunpolitiker som protesterar och vägrar rätta sig efter statens översitteri?

SKL varnar för skattechock och nedskärningar, för att behålla välfärden.

Varför det?

När en enkel lösning finns, reducera välfärden för alla lycksökare som ljuger sig till Tut och Put och se till att de och alla illegala snabbt åker ut.

Politikerförslag på 100.000kr finns nu i återvändningsbidrag, som kan bidra till fler hemresor.

Men risk finns att med flera identiteter, så kan maffiasverksamheten stimuleras.

Kanske är det ett medel  för att skapa instabilitet och längtan efter ett starkt EU, enligt önskemål från Bilderbergarna?

Tobias Billström vill inte längre pudla 

Tobias Billström (m) fd migrationsminister, som fick pudla när han nämnde volymer, säger nu att flyktingkrisen inte på långa vägar är över. Han hävdar ”…. att Sverige fortfarande har en allt för hög inströmning av asylsökande.
– Våra välfärdssystem får växande problem, när kommunerna hela tiden får en fortsatt påfyllning med nya flyktingar,
säger han och ger förslag på nordisk samordning, minskade bidrag och översyn av alla pullfaktorer.

http://www.sydsvenskan.se/2017-05-10/tobias-billstrom-varnar-for-fortsatt-flyktingkris

https://samtiden.nu/2017/05/tobias-billstrom-m-bada-regeringarna-visste-hur-migrantkrisen-skulle-brisera/

Men han pratar för döva öron.

Regeringsformens första & fastslår att all offentlig makt utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Men i riksdagen prioriteras tjuv och rackarspel för att stänga ute det numera näst största partiet (Novus opinionsusk), som har det största förtroendet i flyktingpolitiken.

 

12 tankar kring ”Bostadsrätter åt nyanlända, men landets unga får bo kvar hemma

 1. Unga människor som inte får behålla sin plats i bostadskön knuffas undan av nyanlända.Hur kan ett samhälle bli så orättvist? VART ÄR SVERIGE PÅ VÄG?

 2. Många svenskar förstår inte att detta blir resultatet av hur de röstar.

 3. Billström borde snarast lämna M men han har förmodligen ingen annan försörjning.

 4. När våra unga blir kvar hemma långt upp i åldern, med anledning av att de ej har möjlighet att flytta hemifrån, skjuts alla processer framåt, erfarenheten av att stå på egna ben, träffa en partner och bilda familj. De fortsätter att ha en ”roll” som ”barnet” i familjen. Detta är ett stort svek som våra politiker har frammanat genom att de vurmar för folk som kommer utifrån istället för att bry sig om sin egen befolkning i landet. Fördröjningen med ett eget hem innebär att våra unga ej ges möjligheten att starta sina egna liv. Varför ska de förfördelas, varför frångår våra svenska politiker deras rättighet att bli vuxna?

  1. Jag klurar över 1-5 ”billighets”alternativen för bostäder.
   -Låg standard,-blandning-billig/normalstandard,-omfördelning av hyra,-ökade bostadsbidrag och -byggsubventioner.
   Föredrar nog nr 2 med blandning billiga lägenheter med normalstandard, beroende på vilken fas jag är i livet. Men om ”billiga” hyresgäster lever rövare, så vill jag inte vara deras granne. Det enda jag vill är asylstopp,utvisning av alla som fått avslag och sparken för många politiker.

 5. Har Sveriges folk verkligen röstat för detta som händer i Sverige nu. Svårt att förstå, för jag tror (hoppas) att de flesta inser vart Sverige är på väg. Observera att C bröt med alliansen och röstade tillsammans med S, MP och V för att ca 20.000 afganska unga män utan asylskäl ska få stanna kvar för studier. (20.000, nästan lika många som sökte asyl 2016)

  1. Hur centerpartiet kan öka är för mig en gåta?
   Men det är väl det gamla vanliga med hjärntvätt, karriär och lönsamheten i att vara låtsas-god.

 6. Ja vad skall man säga. Sverige är inte till för svenskarna. Landet tillhör nyanlända som vår förre statsminster säger.

Kommentarer är stängda.