Frågor med svar om falska identiteter

Detta inlägg fanns på Facebook om dubbla och falska identiteter av Markus Johansson Oelandius. 

  ”I början av 2000-talet vittnade många invandrare i media att de nekades ID kort av banken. Systemet förenklades radikalt juni 2009 vad jag förstår när det blev möjligt att ansöka ID kort på Skatteverkets servicekontor.
Nu rapporteras det om hur det svenska systemet missbrukas. Såväl TV4, Skatteverket som regeringens utredare flaggar för ett utbrett fusk där icke medborgare har flertalet falska identiteter.

Hur kunde Sverige bli så här naivt?

-Varför analyseras inte svagheter preventivt istället för efteråt, när det väl är uppenbart för alla att systemen inte fungerar?

-Varför utgår vi från att alla människor är goda och snälla som inte har incitament att fuska och missbruka?

-Varför drar vi inte lärdomar från andra länder?

Jag får intrycket vi ser ett mönster av svensk naivitet samt självgodhet där vi snarare är snabba att kritisera andra länder istället för att lära oss av dem.

Idag uppmärksammar media oss på identitetsbedrägerierna.

Igår var det ensamkommande som uppgav fel ålder.

Ett problem många dessutom kände till långt före media vågade rapportera om det. Alla som jobbade med ensamkommande på HVB hem, läkare och tandläkare kände till problemen långt innan exempelvis Uppdrag Granskning rapporterade om det.
Precis samma som då med vuxna män som uppger att de är ensamkommande barn har vi byggt upp system kring invandringen som bygger på naivitet.

Då lyssnade vi inte på våra grannländer som skapat system för att minska problemet. Samma som då med dagens uppmärksammade identitetsbedrägerier har vi inte agerat preventivt för att undvika problemet från början utan agerar inte förrän i efterhand när det väl är uppenbart för alla att vi har mycket stort och utbrett missbruk och inte ens efter det agerar vi med kraft.

-Varför ska det vara så komplicerat att redan från början införa ålderskontroller samt införa ett biometriskt register för icke medborgare knutet till en identitet för alla icke medborgare som kommer in i landet? 

Ett register som fungerar och används i samband med att ID handlingar skapas och hämtas av icke medborgare.”

Mitt svar på hans första fråga:

 • Sverige är utsett till ett försöksland av Bilderbergarna/den globala finanseliten för massinvandring. God jordmån för solidaritet fanns efter Olof Palmes bravader, med att hålla diktaturstater under armarna, bistånd flödade till dessa socialistiska tyranner. Palme var elitens hantlangare, under sken av att rädda tredje världens förtryckta. Dåligt samvete fanns också efter krigets eftergivenhetspolitik, så nu skulle omvärlden få se en världsmästare i humanitet.

 Troligt svar från Rosenbad på övriga frågor:

 • Inget behov finns av analys av reformer, vår medmänsklighet och humanism för ”flyktingar” står över denna skamliga fråga. Om missbruk mot förmodan skulle ske, så är det bara ett fåtal, som har det svårt och som vi måste hjälpa ännu mer.
 • Har frågeställaren inte förstått innebörden av allas lika värde?
 • Varför skulle vi göra det, när vi är bäst? Det har både EU och FN intygat och prisat vår generositet.
 • I vårt land litar vi på vad en människa säger. Barnläkarföreningens representanter har avrått från osäkra ålderskontroller och med sin röda bakgrund, så har de vårt fulla förtroende.
 • Särskiljande åtgärder betackar vi oss för. Olika köer hur skulle det se ut? Landet skall utvecklas inte avvecklas, försök förstå det din egoistiska högerextremist!

Just nu är villrådigheten stor hos ansvariga politiker. Slopande av deras ID kontroller skulle visa på lyhördhet inför pendlarnas klagomål och följsamhet till EU:s direktiv.

Hur sjutton skall de undvika att handlingskraft inte misstolkas som velighet, när flyktingströmmarna åter ökar, vilket minsta barn kunde förutse?

Politikerna går på slak lina, att göra både folket och EU nöjda är en omöjlig ekvation.

Konsulterna får allt svårare att finna ett budskap som går hem i stugorna, när verkligheten talar ett annat språk.

Sydsvenskan: Fler asylsökare vid Hylie kan leda till att id- kontrollerna återinförs:

https://www.sydsvenskan.se/2017-05-09/fler-asylsokande-vid-hyllie-kan-leda-till-att-id-kontrollerna-aterinfors?utm_content=buffer4b083&utm_medium=sydsvenskan&utm_source=fb&utm_campaign=bfr

Sveriges Radio: Fler asylsökare efter slopade ID kontroller:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6691626&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Tacksam för Era svar på Marcus frågor!

 

 

 

 

 

 

6 tankar kring ”Frågor med svar om falska identiteter

 1. Experimentlandet Sverige – upplevs alltmer som sannolikt. För mycket spel för gallerierna – den riktiga viljan finns inte och är i värsta fall inte heller önskvärd.
  Rekommenderar boken ”den sanna verkligheten om Bilderberggruppen”.

  Kalla Fakta senast om Akilov – där Säpo´s svaghet framgick och därmed kritik från M.Ranstorp om än lite för mjuk i mitt tycke – (han är ju statsanställd tyvärr)
  Vi ska inte behöva hamna i sådana omständigheter pga naivitet o godhet.

  En ny stor moske´ har invigts i Malmö, Nordens största, nyligen invigdes en stor moske´ i Köpenhamn, snart tas beslut i Karlstad om ett moskébygge, under året färdigställs Bosnienmuslimernas moske´/kulturhus i Örebro – kraven haglar över landet, politikerna skyddar sig med religionsfriheten.

  Agenda 2030 – detta enorma projekt – ett sådant stort omfattande program som ligger framför oss men som jag uppfattar att politikerna knappt vågar nämna – olustigt värre
  den känslan – partiledardebatt på söndag kväll – då borde A 2030 och islam /islamiseringen diskuteras, allra minst nämnas (önsketänkande).

  .https://www.svd.se/salafisterna-i-karlstad-ar-knappast-fina-demokrater/om/ledare

 2. Man kan på två sätt invadera ett land. Med militärmakt. Med massinvandring gärna på raffinerat sätt att kalla dom som anländer för ensamkommande flyktingbarn. Är unga män outbildade från analfabeterländer som Afghanistan och Somalia.Det sker ett folkutbyte, främst att få bort vita kristna män. Börjar synas mycket i företagens marknadsföring, ofta vita kvinnor och mörka män. I deras reklam.

 3. Har just läst den lilla skriften folkvandring författad av Tjecken Vaclav Klaus. En mycket bra skrift som klär av EU- eliten in på bara benen, läs den.

  1. Vårt bibliotek är ännu generöst med nya böcker, jag väntar nu på ”Folkvandring” och har precis läst Tino Sanandajs ”Massutmaning” också från samma ställe, liksom ”M/S Estonia” av Stefan Torsell.
   Men aldrig, aldrig att dessa böcker står på hyllan för nya böcker eller på andra välexponerade platser. ”Nya Tider” borde också finnas på tidningshyllan, i konkurrens med alla arabiska tidningar.
   Så beställ böcker, som sällan recenseras i MSM, om detta inte går protestera, bråka och agera för vingklippt biblioteksuppdrag och urholkad yttrandefrihet.
   Mallgrodorna på Ekerös och Nackas bibliotek får inte bestämma dagordningen.

 4. Ja, det är precis så att regeringen helt enkelt inte vill vidtaga några som helst åtgärder som hindrar eller försvårar för invandrare från MENA-länderna att komma hit och stanna här! Man följer väldigt dåligt de regler som enligt utlänningslagen gäller för asylsökande och är väldigt generös med PUT och just nu med TUT! Utöver det så stimulerar man så mycket som möjligt att även de som man tvunget har sagt nej till ska kunna undvika utvisning och att få stanna efter t ex genomgånget gymnasium. Varför regeringen gör detta är nog föremål för många spekulationer, men den mest troliga orsaken torde vara order uppifrån. Alltså från t ex FN som vill ha en försöksverksamhet inför Agnda 2030 samt EU som ytterst positivt talar för ökad invandring trots att dom inte enligt några som helst beslut har fått det uppdraget! T o m Påven tycks ha fått order uppifrån för att hävda att alla fattiga i Afrika och i Mellan Östern måste få flytta till lilla Europa. Det liknar, tycker jag, en form av sammansvärjning från formella överheter. Och då behöver vi kanske inte fundera så länge på vem eller vilka ”överheten” är! Det är också anmärkningsvärt att chefen för Goldman Sachs med hundratals miljoner i årslön åtager sig jobbet som chef för FNs flyktingverksamhet! Varför det, månntro?

  1. ”Order uppifrån”? Nu tror jag inte på Bibelns Gud, men kanske har påven fått order från de högre sfärerna om pågående folkutbyte?
   Eller bottnar finanselitens girighet i arvsynderna?
   Jag är uppfödd i ett arbetarhem, där det var mycket viktigt att bjuda rejält både vid vardag och fest, trots att plånboken var mager. Men i många sk. bättre hem, var det mycket snålt på tallriken. Samma iakttagelse har gjorts under hela mitt liv, att de som under min yrkestid pratat mest om humanitet, nästan aldrig bjöd på en bulle till kaffet.
   Mona Sahlin är väl ett paradexempel i sällskap med flertalet ”fina” människor, som i parti och minut uttrycker sin solidaritet till alla världens ”flyktingar”utan att själva försaka en krona.

Kommentarer är stängda.