Bidragsfusk, en säker och lönsam verksamhet

Elisabet Höglund är upprörd på sin blogg

Hon skriver hur bidragsbrotten slukar ml 10-20 miljarder varje år och om statens mörkläggning.

https://elisabethoglund.se/blogg/bidragsbedragerierna-slukar-miljarder-men-staten-far-skylla-sig-sjalv/

Citat  ”……De s k välfärdsbrotten, som i vanligt tal kallas bidragsfusk, har visat sig vara en högst lukrativ verksamhet. Bidragsfusket ger fuskaren enorma inkomster. Risken att upptäckas, dömas och straffas är minimal. Polisen har t ex inte resurser att utreda den här sortens finurliga kriminalfall….

…Samtidigt ger bidragsbrotten snabba pengar. Det gäller bara att komma på knepet. Knepen är t ex falska intyg av olika slag, dubbla eller tredubbla identiteter och att bilda företag som är primus motorer i verksamheten….”

Falska intyg förekom redan under min yrkestid. När funktionsbedömningen ej gav underlag för intyg till olika bidrag, så fanns det läkare, som gärna hjälpte sina bröder. Att ingen korrelation fanns mellan intyget och patientens funktionsförmåga var likgiltigt.

EH skriver att orsaken till statens mörkning av problemet beror på politikers rädsla för minskad tilltro till systemen.

Visst, minskar skatteviljan, så minskar politikernas makt.

Tabubelagd orsak

Den största anledningen är som vanligt tabubelagd, uppfinningsrika invandrare, som kommit på knepet att muddra värdlandets otrogna på pengar. Fakta för tvivlare, om invandrarnas överrepresentation i brottslighet finns i Tino Sanandajs ”Massutmaningen.”

Missbruk finns givetvis också från svenskar, men då gäller inte samma återhållsamhet med namn som för värdlandets nya medborgare, vilka även här leder fuskligan.

”Bidragagsfusk är det perfekta brottet” skriver t.o.m. DN den 7/5. Att nämna överrepresentationen av invandrare är givetvis förbjudet. Men vi få vara glada för smulan, när de skriver ”gängkriminalitet och internationella kopplingar.”

Genomgående i MSM är vägran att koppla ihop ökning av allsköns kriminalitet inklusive våldtäkter med massinvandringen och EU:s friheter, som tjuven firar varje dag, när nya oegentligheter planeras.

När ID kontrollen slopades med raketfart, så kan de som nu lätt tar sig in också utropa God bless the Swedish Goverment!  Precis som den somaliska kvinnan med två barn, som varje månad välsignas med > 22.000 kr i skattefria bidrag.

Kontrollen kunde från början ha gjorts mer effektiv, bara viljan hade funnits, men den finns inte.

Beviljas inte PUT, så får varje vuxen 30.000 kr och en familj upptill 75.000 kr i återvändarbidrag, om de inte väljer att gå under jorden. Där kyrkan och andra ”goda” medhjälpare ständigt bryter mot lagen.

Om smugglarnas taxa skulle sjunka, så kan detta bli riktigt lönsamt med nya identiteter, för kontrollen är försumbar och den yttre gränsen ett skämt.

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/bidragsfusk-ar-det-perfekta-brottet/

Cynismen mot gamla är skrämmande 

Samtidigt med dessa bedrägerier läser jag om hur en förtvivlad dotter har anmält Eslöfs kommuns agerande. Komunen nekade hennes sjuka far på 90 år, en plats på vårdboende till IVO. För tidigare vårdboenden hade förvandlas till hem åt de ensamma ”barnen.”

Dotterns far orkade inte kämpa mot tung byråkrati, utan tog sitt liv.

Jag blir illamående, när jag tar del av socialchefens bortförklaringar. Detta är bara ett exempel på den skrämmande diskrimineringen av gamla, som pågår, men här är godhetsapostlarna som bortblåsta.

Här finns verkligen ett område till aktion för både kyrkan och kärleksfulla kvinnor, men det tycks som om deras moraliska engagemang stannat vid unga Ali, Ahmed och Muhammed, som de absolut inte vill släppa hem.

http://avpixlat.info/2017/05/08/90-aring-tog-sitt-liv-efter-att-ha-nekats-plats-pa-aldreboende/

För ensamkommande sk. ”barn”  sparas det inte på skattepengar. Muslimer har krav som snabbt måste tillfredsställas. Det vet jag från yrkeslivet.  Orden”Jag- ska- anmäla- Dig” kanske fastnar på SFI?

Regeringen eroderar ständigt lagen med nya undantag, som blir regel. Vill du plugga fram till godkänd gymnasiekompetens, så välkomnas nu alla afghanska gossar, oavsett ålder och flyktingskäl, vilket hörsammats med råge.

Här är min misstanke, precis som med förstelärare, att ”barnens” lärare inte kommer att vara så kinkiga med betygen.

Falska barn gynnas, medan gamla försummas

Ett land som prioriterar unga män, där majoriteten ljuger om ålder, identitet, flyktingskäl och samtidigt negligerar och förtrycker gamla, som slitit i hela sitt liv och lagt grunden till vår välfärd, borde anmälas till EU-domstolen eller brottstribunalen i Haag.

Tyvärr är risken stor att domarna där är allierade med finanseliten och anser att detta agerande inte är diskriminerande utan framtidsorienterat, till skillnad från gamla bakåtsträvare, som helst skall lämna jordelivet.

5 tankar kring ”Bidragsfusk, en säker och lönsam verksamhet

  1. Jag vet inte hur det går till men om varje person som registreras lämnar DNA-prov och fingeravtryck borde väl en del av fusket elimineras?
    Någon som vet?

    1. Min dotter fick som nyfödd lämna blodprov till en dna bank. Men vi tar inte dna från invällare som då kan skapa flera identiteter begå våldsbrott våldtäkter osv utan större risk för att det är kränkande. En folkvald regerings plikt är att i första hand värna och skydda sitt eget folk. Dom styrande som bryter mot detta är folk/landsförrädare. Detta brott skall bestraffas med döden.

  2. Folkförrädarna har blod på sina händer. Det låter hemskt men är tyvärr sant. Jag hoppas på att få se dem få sina rättmätiga straff. Androm till varnagel.

  3. ”Falska barn gynnas, medan gamla försummas.” Det är en bred uppfattning. Det finns många exempel på ”barn” som upprätthåller kontakter med sin familj i hemlandet under flera år i väntan på att den skall få komma till Sverige. Det är svårt tro att kvarvarande familj är allvarligarligt hotat av annat än av dålig ekonomi som följd av medeltida värderingar. När religion går före modern utveckling får man leva kvar på låg nivå och be sin Gud om hjälp, inte svenskarna. På samma sätt kommer svenskarna få betala notan för naiv politik. Det sker på redan på fler områden som i skolan, vården, och ökade genom risker för brott.

    1. Medeltida värderingar? Att lura sin nästa har väl aldrig varit medeltida. Som det heter i England A FOOL AND HIS MONEY ARE SOON PARTED

Kommentarer är stängda.