Krävs kommunal revolt och väckelsetåg för att ”förförda” skall vakna?

Protesterande kommun bestraffas 

Minns Ni hur Hultfreds kommun under december i fjol tog ett modigt beslut. Att stoppa den stora inflyttningen av nyanlända genom att slopa försörjningsstödet. 

Ökad arbetsbelastning på en hårt ansträngd socialförvaltning och bostadsbrist var huvudskälen.

”Vi kunde inte ta något annat beslut”, säger kommunalrådet Lars Rosander till Ekot och fortsätter ”…än att bryta mot lagen. I annat fall hade vi brutit mot andra lagar, arbetsmiljölagen och liknande.”

Men nu rapporterar Ekot att de antingen måste betala en miljon i vite för detta hemska brott eller omedelbart sluta med denna diskriminering enligt beslut från IVO (Inspektionen för vård och omsorg).

Kommunen fick minsann höra att lagen om försörjningsstöd skall fungera i alla situationer, även om kommunen är i kris och botten syns i skattekistan.

Vi kan åter konstatera att statens tvång om givmildhet mot alla invandrare/nyanlända står över alla andra lagar.

Ylva Johansson ljuger lite mindre

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson ljuger nu lite mindre än på BBC, där hon bagatelliserade ökningen av våldtäkter. Hon har svårt att frigöra sig från sitt stöddiga översitteri med att vi ska klara av det.

När nyanländas låga utbildningsnivå kommer på tal, deras svårigheter att komma i arbete samt bostadsbristen, så citerar hon Angela Merkel ”Jag skulle inte våga säga i dag om vi klarar det bra, men jag skulle säga att vi klarar det.”

Dessa verklighetsfrånvända damer har alltså gått ner en oktav i berikningssången, medan klarsynta ser hur det går åt helvete med samhället och hur dess skyldighet att värna sin befolkning tynar bort.

Negativ produktivitet

Jag tror, att dessa politiker aldrig hört talas om ”negativ produktivitet” (negative productivity workers) som Tino Sanandaj skriver om i sin bok ”Massutmaningen.”

 

 

 

 

Vilket innebär att lågutbildade arbetare skapar större kostnader än de bidrar med och då hjälper varken lägre löner, lönebidrag, subventioner, instegs- och nystartsjobb eller förturer, som 7 klövern ständigt upprepar.

Svenska företag är kunskapsintensiva och idkar ingen välgörenhet för arbetsförmedlingens klienter från kategori ”icke anställningsbara,” som ökar för varje dag.

http://www.dn.se/arkiv/nyheter/min-bedomning-ar-att-vi-kommer-klara-det-har/

https://ledarsidorna.se/2017/05/svensk-arbetsmarknad-vi-narmar-oss-ett-trasproletariat/

Förtroendevalda lämnar sina uppdrag

Det som händer i dag är att insiktsfulla och kunniga politiker lämnar sina uppdrag, som Hans Andersson i Åtvidaberg, som nämndes i gårdagens inlägg.

Tapani Juntunen lämnar moderaterna då han inte får gehör för sina synpunkter.

På bloggen I Otakt, som signaturen ”Peter” skickade, skriver TJ att allt hänger samman med massinvandringen, svårigheter inom vård, skola, omsorg, arbetsmarknad, brottslighet osv.

Det är omöjligt att diskutera enstaka företeelser utan att erkänna grundorsaken. Det inser alla, förutom regeringen, offentliga företrädare och media. Inte konstigt att flertalet bloggar handlar just om denna grundorsak, denna utgör inget undantag.

http://iotakt.se/

Reformer minskar och SD ökar

Initialt tycker regeringens ja-sägare att det är skönt, när dessa obekväma kollegor försvinner. När färre röster protesterar, så sjunker landet längre ner på välståndsligan, eftersom nödvändiga reformer uteblir.

Följden blir att SD ökar ännu mer, men det vill de inte veta. Att kraften har runnit ur deras favorituttryck med rasism och främlingsfientlighet har de inte noterat, även om LO nu börjat tveka.

SD får allt fler röster, t.o.m. Östgöta Correspondenten skrev den 12 maj, i en liten notis att ”SD det näst största partiet” enligt en sammanvägning av alla opinionsundersökningar som TV4 Nyheterna gjort.

SOM institutet har också konstaterat samma resultat på frågan ”Vilket parti, tycker Du har den bästa invandrings/flyktingpolitiken?”

Vakna och förförda

Trots att allt fler vaknar till, så finns det ännu alltför många låtsasgoda som sover i sitt trygga bo.

Karl-Olof Arnstberg skriver oförtrutet vidare på sin och Gunnar Sandelins blogg ”Invandring och mörkläggning” denna gång i brevform till alla dessa goda, som är tysta när de borde höja sin stämma och högljudda när den borde dämpas.

https://morklaggning.wordpress.com/2017/05/11/din-tystnad/#more-16362

”……..jag ser ett mönster, eller kanske snarare att jag letar efter ett mönster, i det som jag genom många olika källor får veta. När Stefan Löfven – det kunde lika gärna ha varit Fredrik Reinfeldt – säger att det är viktigt att vi kämpar för integrationen, att nu ska alla av oss som inte är sverigedemokrater eller vänsterpartister hålla ihop därför att alla människor har samma värde och vi ska inte skilja på vi och dem – ja, alla de där förföriska orden – så vet jag att verkligheten traskar åt det motsatta hållet…….

Han avslutat sitt inlägg med att skriva ”Klyftan i dag löper mellan vakna och förförda.”

Vakna medborgares skyldighet är att försöka väcka de förförda och vilseledda.

6 tankar kring ”Krävs kommunal revolt och väckelsetåg för att ”förförda” skall vakna?

  1. Det är bra att vi hjälper flyktingar, (ca. 10%) av invandrarna,som kommer. Men vi klarar inte av att så många utan asylskäl kommer och inte bidrar till sin egen försörjning. Vilket samhälle lämnar vi över till nästa generation? Har ansvariga politiker inga anhöriga att värna om?

  2. Mera lästips. Gå in på sajten Politikfakta och läs inlägget öppet brev till Stefan Löfven. Det kokar o jäser i Sverige.

Kommentarer är stängda.