”Vänstercitat vi minns”

Demonstrationsvarning

Vad passar bättre en 1:a maj än gamla hyllningar från vänster till några av världens värsta folkmördare.

Så betänk, innan demonstrationsdeltagande, att den rödgrönrosa vänsterns välvilja mot islam, som de alltid kallar ”fredens religion” helt går i dessa fotspår.

På något förunderligt sett kan de bortförklara fundamentalisters terrorgärningar med utanförskap, främlingsfientlighet och blir dessa besked utan effekt, så drar de till med våra förfäders dåd, sedan flera hundra år.

 LEDARSVEPET | VÄNSTERCITAT VI MINNS kommer från Svd 2017-04-29.

Stalin, Pol Pot och svensk vänster går in på en bar

Det är äntligen 1:a maj igen. Det betyder nya tal och nya visioner. En dag för de ljuva drömmarna om en rimligare, rödare värld. Men hur gick det med gårdagens ljuva drömmar? Vi har kikat lite i arkiven.

 1. Stalin, en genialvetenskapsman! 

Vänsterpartiets förre ledare C H Hermansson avled nyligen. ”C H gjorde marxismen och socialismen relevant i den tid han levde i” skrev Jonas Sjöstedt i en runa.

Vid en minneshögtid över Josef Stalin i Stockolm den 9 mars 1953 höll Hermansson tal. ”Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

 1. För stor för sin  ö 

”Han är en av de största i samtidshistorien. Någon har sagt att han är för stor för sin ö. Castro ser allt i ett mycket långt perspektiv. Han är en encyklopedist och har närmast en renässansfurstes drag.” Pierre Schori, greve i den socialdemokratiska adeln, sade detta 1986 om Kubas president Fidel Castro.

Men, kanske vän av frihetsordning anmärker, var inte Castro en diktator som inte tillät opposition? Men mördade inte Castro dissidenter? Kanske. Men handen på hjärtat, vilken renässansfurste gjorde inte det? Typiskt kontrarevolutionära borgare att anmärka på sånt.

 1. Pol Pots seger över borgarsvinen 

Om Fidel Castro var för stor för Kuba så var Olof Palme för stor för Sverige. Tillsammans var de så stora att världen knappt räckte till. I en gemensam kommuniké i Havanna 1975 angående Röda khmerernas maktövertagande i Kambodja slog de fast: “En stor seger för folkens rätt att bestämma över sitt eget öde.”

Det är klart att man förstår entusiasm över en kommunistdiktator som ville ha ihjäl alla glasögonormar.

Och det faktum att Röda khmererna mördade ungefär en fjärdedel av folket gjorde det såklart lättare för dem som blev kvar att bestämma över sitt eget öde.

 1. Chavez – demokratins förkämpe 

“Samtidigt är det uppenbart att det största hotet mot demokratin och de mänskliga rättigheterna i Venezuela kommer från […] delar av oppositionen.” Det skrev Vänsterpartiets utrikespolitiske talesman Hans Linde i en riksdagsmotion hösten 2013. Då hade Amnesty i tre års tid varnat för att journalister, människorättsaktivister och oppositionella förföljdes – av Chavezregimen. Nu pågår folkliga protester mot efterträdaren Nicolás Maduro, efter att han upphävt det folkvalda parlamentets makt.

Det är bara en tidsfråga innan Hans Linde och hans partikamrater påstår att Venezuela ändå inte var ”riktig socialism”.

 1. Vi sysslar med pro-sovjetism

”Vi tvekar alltså inte att kritisera Sovjetunionen. Men låt mig slå fast att vi eftersträvar goda relationer med detta land. Vi sysslar inte med anti-sovjetism.” Olof Palme förklarade partilinjen österut i ett tal vid Socialdemokraternas partikongress 1984. Kommunistregeringen i Tjeckoslovakien hade Palme förvisso träffande kallat för ”diktaturens kreatur” som ”den överväldigande majoriteten av dess folk hatar och föraktar.

Vad ryssar, balter, polacker och övriga ansåg om sina kommunistregimer i Sovjetunionen var Palme mindre intresserad av. Små diktaturer kan kritiseras, stora får man tolerera. Vi sysslar inte med anti-sovjetism.”

Stalin, Pol Pot och svensk vänster går in på en bar

I dag sysslar vänstern med anti-nationalism, men absolut inte med anti-islamism.

Kanske behövs ytterligare över 1000 tusen terroroffer till i Europa, vars förövare inspirerats av denna ”fredens religion” innan våra globala godhetsapostlar vaknar till?

5 tankar kring ””Vänstercitat vi minns”

 1. Ett land har blivit sjukt när mer än halva inkomsten går till skatt.

 2. Kommunisterna tog livet av många fler än vad Nazisterna gjorde, ändå är en sådan som Jonas Sjöstedt mediernas gunstling o favorit, mycket märkligt.

 3. Talande sammanfattning av vänsters portalfigurer.
  Klart att många tror på deras läror.
  Som att tro på att vårda bilar genom att tvätta dem med syra.

  1. Ja, och på vår egen bakgård dessutrom, så avloppsvattnet rinner ut på oss andra.

Kommentarer är stängda.