En riktig hönsmamma!

Min dotter, som bor på landet har hönor och ett par tuppar, som inte riktigt förstår hur bra de har det. De får gå ut i det fria och in i hönshuset precis som de vill.

En fara finns på landet också, inte från vägen, utan högre upp. Höken kan knipsa en ovetande höna om faran uppifrån, trots tuppens tappra försvar.

En dag i början på mars var favorithönan Britta, helt försvunnen.

Ingen Britta fanns någonstans efter letande överallt. Det var bara att konstatera livets bräcklighet.

Veckor gick med snö, minusgrader och slask. Men en dag hördes små pip under kökstrappan.

Där låg en stolt, men mager Britta med en liten kyckling under ena vingen!

Nu är de åter i hönshuset och kycklingen med sin tappra hönsmamma önskar Er alla

En Glad Påsk!

 

 

7 tankar kring ”En riktig hönsmamma!

 1. En solskenshistoria i ett mörknande Sverige. God fortsättning på Påsken.

 2. Min pension hackas uppifrån varje år.
  Det finns många rovlystna faror som löneskatt, fastighetsavgift, moms, energiskatter. Alla hackar åt sig av min pension. Andra i samhället har dessutom upptäckt att deras båtmotorer försvunnit.
  Rikstupparna Reinfeldt och Löfven har sett till att det blivit så.

  1. … med hjälp av alla hönor, som inte är av samma kaliber som tappra ”Britta”. Inga fjädrar kommer att ryka på deras tuppar, när höken kommer, för då sitter dessa herrar i tryggt förvar på översta pinnen i hönshuset.
   Harriet

 3. Apropå hot. På Götgatan i Stockholm råkade jag av en slump se en intressant liten händelse. Där stod ett gäng spansktalande unga män klädda i likartade kläder. När en promenerande väktare såg vad han skulle möta vände han på klacken nickade åt mig och försvann hastigt. Det så kallade gatans parlament gör nya landvinningar hela tiden

  1. Ungdomsgäng med ligister, våldtäktsmän, ”skäggiga skuggor” i förorten, Is-rekryterande imamer, rekord i illegala invandrare, terrorister och nu väktare som vänder sig om, till skillnad från tappra tuppar i hönshuset, som slåss mot inkräktare så fjädrarna ryker….en djurisk skillnad mot tafatta och menlösa politiker.
   Harriet.

Kommentarer är stängda.