Reflektioner från bloggläsare efter terrordådet

Klok slutsats efter söndagens Agenda från en meil vän och bloggläsare

”I Agenda igår, sa Anders Ygeman att Jimmie Åkesson har fel som vill hindra ”svenska” IS-krigare att återvända till Sverige. Ty i så fall förblir de ju ostraffade, menade ministern.

Min reflexion: Menar Ygeman i förlängningen att världens skurkar, som går därute ostraffade, borde fångas in och transporteras till Sverige för att dömas och straffas här?

Eller avser han bara de skurkar som varit i Sverige förut?

Jag tror att han menar de senare.

Åkesson anser att samtliga skurkar bör stanna utanför vår gräns.

Ty skulle alla återvändare straffas efter att ha begått krigsbrott, ja då måste vi troligen bygga ut fängelserna betydligt. Och att få sitta i svenskt fängelse anses nog vara bättre än att leva i ständig fara i hemländerna. IS-sympatisörerna gillar antagligen Ygemans modell bättre än Åkessons.”

Signaturen ”Peter” skriver följande och bifogar en länk av Rebecca Weidmo Uvell

”Vågar man hoppas att något av förslagen i Rebeccas artikel om uppstramning av ”papperslösas” rättigheter kan genomföras.

Hur denna fråga hanterats hittills är ju en fullständig katastrof, som också har lett till döden för sex människor i Sverige. IKEA morden och nu också Drottninggatan.”

http://uvell.se/2017/04/10/den-huvudlosa-politiken-om-papperslosa/

SVT:s glömska

Kanske var det fler som noterade att i SVT:s nyhetssändningar efter terrorangreppet, nämndes flera gånger Arvid Lundins mord i Trollhättan, men inte ett knyst om Abraham Ukbagadirs mord på en 55-årig kvinna och hennes 27-årige son, på Ikea i Västerås under 2015.

Båda terrordåden hade samma orsak.

Hämnd efter avslag på asyl med krav på utvisning!
Men inget hände.

Enligt migrationsverkets beräkningar, så kommer det att finnas ca 50.000 tusen frustrerade personer  som vistas illegalt i Sverige, efter nekat PUT om fyra år!

Men, vi ska inte vara rädda tycker ansvariga politiker, utan leva som förut, möjligen med en aning bättre uppmärksamhet, säger de med livvaktsskydd.

Anna Karin Batra kallar nu in Säpos chef och Dan Eliasson till riksdagen, så de får ge förklaring till varför utvisning av Rakhmat Akilov ej har ägt rum.

Men i dagsläget, vore det inte bättre om hon frågade varför de andra 12.499 tusen utvisningar ej har verkställts?

Kultureliten rev sönder polisens REVA-arbete. 

Inte konstigt att det nu jäser i debattutrymmen, media har fullt sjå med att hålla undan den värsta och farligaste kritiken från inflytelserika personer.

Många av dem hänvisas till alternativ media, som MSM ständigt beskyller för Fake News, för att få bort uppmärksamheten från sina egna synder.

Den av kultureliten nedsablade Katarina Janouch kräver ansvar från de som stoppade Reva.

https://nyheteridag.se/janouch-kraver-ansvar-fran-de-som-stoppade-reva-allt-vi-gor-far-konsekvenser/

KJ skriver bland annat att:

”I en debattartikel i Aftonbladet krävde totalt 161 författare, akademiker, journalister och kulturarbetare ett stopp för polisens arbete för att utvisa illegala invandrare.

Några av dessa personer:

 – Andres Lokko, journalist argumenterade emot Reva i Svenska Dagbladet

 – Helle Klein, präst, journalist

 – Antje Jackelén, ärkebiskop 

 – Mattias Hagberg, DN

– Representant för Röda Korset

 – Johan Hilton, DN, där han i dag skriver i Dagens Nyheter om terrordådet, men han nämner  inte med ett ord att han själv krävde ett stopp för polisens arbete som i sin tur kunde stoppa terroristen. Istället beklagar han att en 11-åring omkom i fredagens dåd.”

 Borde inte vår ärkebiskop byta ut sitt valspråk på arabiska Allahu Akbar (Gud är större), som IS-krigarna ropar innan de skär halsen av otrogna?

Borde inte kulturelitens godhetsapostlar förstå att deras ohämmade tolerans mot de som inte har rätt att vistas i landet medför livsfarlig intolerans mot deras landsmän?

 

 

 

 

 

4 tankar kring ”Reflektioner från bloggläsare efter terrordådet

 1. Lysande igen Harriet! – Snabbutredning på gång för skärpning av terrorlagen – tänka sig- M.Johansson o Fridolin (två tunga namn?) hävdar att det verkligen är frågan om snabbutredning av justitieråd, deadline till 15/12 och sedan ? – en proposition ska läggas innan mandattidens utgång dvs ”redan” slutet på sommaren 2018 – luktar valfläsk eller….?

  På detta sätt agerar ansvarsfulla ledande regeringspolitiker.
  Frågan blir då , vad kommer inte att hända innan dess? 15 -18 månader att jobba på
  för de som vill oss illa om det nu spelar någon roll då något finare väntar där uppe
  med hjälp av profeten.

 2. Kulturfolk skall inte syssla med politik. De skall ägna sig åt konst, teater, musik och litteratur. Det kräver bildning. Det är lättare att tycka i politiska frågor under falsk kulturflagga.

  1. Javisst är detr så! Nu är det nästan tvärtom. Kulturfolk är mer politiker än politikerna själva, som nu försöker suga ut det mesta av alla ”Kärleksdemonstrationer” förmodligen i avsaknad av kärlek till sitt eget folk.
   Nu försöker MSM förvandla alla kritiska debattartiklar till ”högerextrem frustration över brist på folkets ilska”…för att skydda sig själva från dåligt samvete.
   Svd i dag (12/4) låter vänsterstjärnan Daniel Poohl, chefsredaktör för Expo, komma till tals med det gamla vanilga tjatet om att ”muslimer blir hatobjekt och skuldbeläggs kollektivt” och låter sin avsky lysa över de som vågar säga som det är. Att politikerna med vänsterliberala vänner borde granska sin flyktingpolitik och framställning, som har banat väg för både Ikea och Drottninggatans offer. Ingen kärleksdemonstration i världen förhindrar upprepning!

Kommentarer är stängda.