Anhöriginvandring försvårar ungas integration

 Anhöriginvandring

Vi får höra det om och om igen, att anhöriginvandring är förutsättning för lyckad integration.

Senast i Svd den 4 april då unga, verklighetsfrånvända socialdemokrater skriver ”Sverige skall vara en stormakt inom flyktingpolitiken.”

https://www.svd.se/sverige-ska-vara-en-stormakt-inom-flyktingpolitiken/om/debatt

Inför kongressen laddar de rejält med ökat bistånd, ökad anhöriginvandring, permanenta uppehållstillstånd, världsbäst på integration, ja ett föredöme för hela världen.

Men inte ett ord om hur allt detta skall finansieras.

De tror, precis som alltför många av mina utlandsfödda patienter, att Sverige är ett ymnighetshorn, där pengarna aldrig tar slut.

Extra skatteuttag 

Min önskan är att det på deklarationen skall finnas en ruta att kryssa i för extra skatteuttag till flyktingpolitiken, som alla dessa godhetsapostlar kunde kryssa i, för att stoppa åderlåtningen av sjuka, fattiga, arbetslösa och övriga som inser det destruktiva i politiken.

Tankeväckande artikel

Därför återger jag några citat (som välgörande motvikt till påståendet att anhöriginvandringen underlättar integrationen), en krönika av Dan Kron, folklivsforskare, som publicerades i Svd den ¼ 2017. Där hans slutsats är att det förhåller sig tvärtom!

https://timbro.se/smedjan/anhoriginvandring-ar-ett-frikostigt-svek-mot-de-svagaste/

”Att gifta sig med någon med medborgarskap i Sverige är bingo för många människor i världen. Men i det spelet utnyttjas de svagaste, de unga flickorna. Också föräldrarna utsätts för hård press från klanen eller släkten i det gamla hemlandet. I medmänsklighetens och frikostighetens namn är det lätt hänt att regler som var till för det goda i stället får tragiska konsekvenser”

David Kron nämner vidare den norska professorn i socialantropologi Unni Wikan som i sin bok ”Generous Betrayal” beskrev problemet med frekventa tvångsäktenskap.

Hon visar med siffror att det under flera år att giftemål enbart skedde med någon släkting från hemlandet. Om så inte sker utsätts familjen för påtryckningar, ibland med tragiska konsekvenser.

Ingiften ökar risken för fosterskador

Här får vi inte glömma ingiftes ökade risk för fosterskador, både kognitiva och motoriska. Men forskare, som i vetenskapliga arbeten presenterat detta faktum, har utsatts för häxjakt.

Camilla Stoltenberg, professor inom genetik i Norge, är en av många forskare som presenterat fakta, som de mångkulturella inte vill höra.

https://word.harrietsblogg.se/2016/08/23/giftiga-ingiften-orsakar-handikappade-barn/

David Kron avslutar sin artikel med:

”……I många samhällen är gruppens rätt viktigare än individens. Om en människa måste offras för gruppens intresse, ja då förväntas individen ställa upp på det. Bakom den omfattande invandringen av ensamkommande ungdomar de senaste åren finns ofta ett beslut i släkten. Vanligtvis en ung man utses att resa till Sverige för att den övriga släkten med tiden skall kunna följa efter. 

Jag har talat med flera personer som sysslar med flyktingmottagande, som vittnar om hur väl många av dessa unga killar anpassar sig. Men samma sak sägs, dels att ungdomarna berättat att de utsetts till att vara ”ankare” för släkten, dels att en förutsättning för dessa ungas integration i Sverige skall lyckas ofta är beroende på att de inte bara är ensamkommande, utan att de också förblir ensamma gentemot släkten. Det är tack vare att banden med släkten eller klanen där hemma är brutna som integrationen fungerar. Att i humanitetens namn arbeta för anhöriginvandring kan därför ofta vara just det Wikans bok betyder: Frikostigt svek. Svek mot de svagaste, de som behöver hjälp mest.”

 Om dessa anhörig-konsekvenser kommer givetvis inte att nämnas på S-kongressen. Vi får hoppas att statsministern med Anders Ygeman och Morgan Johansson står emot denna humanistorgie med återupptagna lockrop; Kom till Sverige, bidragsparadiset!

3 tankar kring ”Anhöriginvandring försvårar ungas integration

 1. Ang. ”påtvingat försök till integration” – Nu har en tung iman i Malmö (förstås) Barakat, på ett Timbro -möte antytt det som många befarar – ett nytt mångfaldsparti.
  Försåtligt, kalla det mångfaldsparti. Det kan gå fort utför nu.

  Reaktionerna i PK-Sverige efter Kalla Fakta reportaget om bussåkningen är skrämmande naivt, vad annars. Antingen har man så dålig kunskap om islam eller låtsas bli bestört … ”att så här gör vi inte i Sverige” … könssegregering är ju basic inom islam.
  Elefanten står mitt i rummet och har gjort så i många år nu – det här bussåkandet är ju bara ”en krusning på ytan” , liksom beslöjningen – tänk så mycket mer som bara är så oönskat och som inte hör hemma i vår värld.

  Sak bli intressant att höra vad S-kongressen kommer fram till.

 2. Om anhöriga kan vänta ett några år på att deras barn får permanent uppehållstillstånd i Sverige, kan man fråga sig om de är hotade av annat än svag ekonomi.

  Svag ekonomi i muslimska länder är en följd av att få kvinnor arbetar och mer moskéverkasamhet än hög teknologi. Om den kulturen är viktigare för dem än välstånd, bör de vända sig till sin gud och inte till svenska skattebetalare, i synnerhet som de vill ta med sig sin kultur med sig om de kommer hit.

Kommentarer är stängda.