Statsministern är jultomte hos PRO

Stor variation i statsministerns tomtesäck

”Småpengar till de svenska fattigpensionärerna och de stora pengarna till migrationsverket som vanligt. Så prioriterar Sveriges regering. Man har ju lovat att inte ställa grupper mot varandra”

Hälsar signaturen Peter och bifogar länkar nedan.

I förrgår var det julafton med Stefan Löfven som jultomte i sällskap av smånissarna Per Bylund och Margareta Andersson, när de besökte PRO i Järfälla.

Med darr i stämman förklarade han att ”De som varit med och byggt upp vårt land och sett till att vi har den välfärd vi har, de skall ha en bra ålderdom” (Svd 24/3).

Nästan 200 kr mer i månaden till landets pensionärer ligger i paketen, för nu har regeringen vaknat till inför kommande valår. 

Han kunde ha lagt till att ”De som inte varit med och byggt upp vårt land och som eroderar vår välfärd, de skall ha det bra under hela livet, med bidrag, förturer och andra förmåner, som Tack för att de landet berikar..”

Tänk hela 2,1 miljarder till denna grandiosa skattesänkning, som börjar först nästa år, medan migrationsverket fortsätter att jobba på löpande räkning, som i fjol  landade på 73 miljarder!

Att ta bort hela jobbskatteavdragets skillnad för pensionärer skulle kosta mellan 6-9 miljarder, men det är inte att tänka på, när Migrationöverdomstolen nu givit ett prejudikat, som leder till att nästan alla ensamkommande barn, oavsett ålder/skäl får stanna kvar. Så nu slipper Morgan Johansson fixa alibi med skötsamhet och gymnasiestudier.

Vilken härlig signal ut i världen!

Kom till Sverige alla unga män, ljug om ålder och skäl, så får Du stanna.

Tycker Du att SFI, plugga och anstränga Dig är för jobbigt, så ser vi till att Du blir försörjd livet ut. Snyfta lite extra i gammelmedia, så får Din familj också komma hit. 

Visserligen finns inga jobb som passar, men vi kan nog klämma till vår befolkning lite extra med högre skatter. För hos oss har alla samma värde, oavsett hemvist, prestation och gärning.

Så landets pensionärer får nog förbereda sig på nya bromsar, när valet är över nästa år, för då är säcken tom.

De får skynda sig hem med rollatorn från automaten, så de inte blir uppvaktade av EU-migranter och låsa dörren fort, när okända ansikten dyker upp. Ännu är det alltför få som ser regeringens dimridåer.

Länkar:

http://www.fristad.eu/2017/03/smulor-at-de-aldre/

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/eva-ar-en-av-alla-pensionarer-som-har-det-tufft-ekonomiskt

http://www.svt.se/nyheter/ny-dom-utvisningshotade-barn-kan-fa-stanna

http://www.gp.se/ledare/det-m%C3%A5ste-bli-sv%C3%A5rare-att-ljuga-1.4205683

http://samtiden.nu/2017/03/valfardsstat-fem-tolv/

 

 

 

4 tankar kring ”Statsministern är jultomte hos PRO

 1. Bra Harriet! – denna ”200-hundring” är ett stort hån till det facila priset av ca 2 miljarder – jämför med lite av varje i samhället , du nämner Migverket med all rätt,
  själv tänker jag allra först på de hisnande utgifterna för de. s.k. ensamkommande –
  (35300 sökande 2015) som tillåts kosta uppemot 1 miljon/person och år under två år, sedan ska resp. kommun ta över.

  Pensionärsorganisationerna är alldeles för tysta.

  I Karlstad på M-stämman har AKB nyligen utlovat att skapa en halv miljon nya jobb!??

  En stor EU-dag idag (enligt många) , firas i Rom. Enligt reporter förekommer banderoller med ”alla är välkomna” – F.Mogherini (EU:s s.k. utrikesmin.) har nyligen återigen förklarat att EU kommer aldrig försöka stoppa invandringen till EU – ”vi behöver alla för demografin”.
  – i Spanien har den muslimska befolkningen ökat med ca 800 % de senaste femton åren! – vilken PK-media skriver om sådant ?

  1. EU:s utrikesminister kunde i stället för demografi ha sagt; krossad demokrati.
   Harriet.

 2. 6: 66 kr per dag som max är vad clownerna i regeringskansliet anser att pensionärer är värda efter ett långt arbetsliv. Detta är ett hån.

  1. Jag förundras över att nästan alla tycks ha glömt bort Göran Perssons hjälp till krisande bankirer med c:a 200 miljarder. Han skrev sedan boken Den som är satt i skuld är icke fri

Kommentarer är stängda.