Statsministern och hans ministrar bara ljuger

Att regeringen bara orkar fortsätta att ljuga och bortförklara  massinvandringens konsekvenser, övergår mitt förstånd.

Tror de att vi är dumma i skallen eller inbillar de sig att deras positioner inte skall framkalla förakt hos landets medborgare?

Statsministern 

Ivar Arpi ställer frågan ”Ljög Stefan Löfven om asylkrisen?” när han utfrågades i KU i april 2016 om vad regeringen visste om den annalkande krisen.

https://www.svd.se/ljog-stefan-lofven-om-asylkrisen-i-ku

Flyktingströmmen under hösten 2015 ”var omöjlig att förutse” låter det unisont från ansvariga politiker och medjamsande karriärister.

Migrationsverkets prognos i juli pekade på nedåtgående siffror, de angav en maxsiffrra på 77.000 flyktingar, i stället kom 163.000 tusen vällande in till välfärdslandet.

Men sanningen var den, att strax efter sommaren så fick Migrationsverket från olika källor besked om att stora strömmar var i rörelse från Syrien. Denna förändring meddelades regeringskansliet, men sedan hände inte ett dugg, mer än att statsministerns hälsade alla Välkomna på ett möte i Refugeees Welcomes regi och att Sverige inte byggde några murar.

Kritik framkommer nu i utredningen  ”Att ta emot människor på flykt” (SOU 2017:12)  om hanteringen av flyktingkrisen och brister i beredskap, men i vanlig ordning försvinner den i en byrålåda och sedan händer ingenting i dagens skendemokrati.

Arbetsmarknadsministern 

Arbetsmarknadsminister Ylva Johanssons ”Fake News” den 22 febr i BBC är väldokumenterade och som jag tidigare skrev i ett inlägg så fick hon pudla över sina lögner om att sexualbrotten minskar i Sverige, där Stockholm har fått benämningen ”Våldtäktshuvudstad,” i utländsk press. Arbetsmarknadsdepartementets försök till bortförklaringar, gjorde det hela bara värre.

http://www.realtid.se/debatt/arbetsmarknadsministerns-alla-faktafel-om-brotten

Biståndsministern 

Isabella Lövin försvarar biståndsarbetet i Afghanistan, som under åren kostat skattebetalarna upp till 27 miljarder, trots att en statlig rapport inte kan konstatera att dess mål om minskad fattigdom och förbättrade villkor för kvinnor/barn  har uppfyllts. Men som vanligt kommer resultatet på låååång sikt.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6649786

Kulturministern 

I Söndagens Agenda den 12/3 var det dags igen, när kulturminister Alice Bah Kunkhe åter svamlade och motsade sig själv om lyckade projekt för återvändande IS-krigare. Problemet var att Umeå som fick mycket beröm, inte hade tagit emot en enda en.

Protesterat har många skribenter, terroforskaren Magnus Ranstorp sågar hennes påstå- enden om IS avhoppare i SVD Nyheter den 13/3.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/magnus-ranstorp

”Dags att ersätta Alice Bah Kuhnke” skriver Alexandra Boscaning i dagens GP, men statsministern har ännu fortroende för sin  okunniga minister, som fick en språngbräda in i politiken tack vare sina muslimska vänner. Dessa har hon gödslat  med skattepengar i bidrag för att underlätta det mångkulturella Sverige,  vilket har bidragit till vissa moskéers rekryteringsverksamhet till IS. Så skälen är många för att kulturministern borde få sparken.

I Agenda fick vi också lyssna till en besviken ”Malik,”en hemvändande IS krigare, som inte fått någon hjälp, han var endast ett ”offer” för Jihad. Syftet var nog att vi skulle känna medlidande, men inslaget fick mer motsatt effekt.

”IS-återvändare ska sitta i fängelse, inte i Agenda”

Skriver Expressens krigskorrespondent Magda Gard, som är stationerad i Irak, på facebook, som återges i Fria Tider.

http://www.friatider.se/terv-ndare-ska-sitta-i-f-ngelse-inte-i-agenda

 ”…….Det här är en person som har brutit mot svensk lag det vill säga gjort en terrorresa och han ska sitta i fängelse inte i Agenda”, skriver hon på sin Facebook.

”Och vad gäller att behöva prata med någon om vad man har upplevt – ja det behöver alla miljoner OFFER i hela Irak och Syrien.”.

Enligt Gad ges ”Malik” mer uppmärksamhet än de verkliga offren, till exempel de barn i Mellanöstern som utsätts för exploderande granater. Det är skamligt, menar hon.

”Barn sitter ENSAMMA där granater exploderar vid fronterna och de gör vad de kan för att överleva oftast utan att gnälla, men denna person som gjort ett medvetet val att åka TILL IS efter att ha sett deras avrättningsfilmer ska sitta i svensk tv och gnälla!”, skriver Magda Gad.

”Det här är en sådan jävla skam och sådan jävla illa behandling av barnen här att jag finner inte fler ord nu”, avslutar hon.”

Javisst är det en ”jävla skam” att vi har en regering som ständigt ljuger och daltar med förövare av utomeuropeisk identitet, men glömmer offren, som förföljs, förtrycks, misshandlas, rånas, torteras och mördas både utomlands och i landet upp och ner.

5 tankar kring ”Statsministern och hans ministrar bara ljuger

 1. Fördelen med digitaliseringen är ju att möjligheterna inhämta mkt info från varierade källor ökat betydligt. Men det gäller också att de tas tillvara och förhoppningsvis leder det till att auktoritetstron minskar

 2. Ja de går på, som ett självspelande piano, fast de borde fatta att det blir en konsekvens i september 2018. Så, hur tänker de? Någon som har ett förslag?

 3. Så länge som det inte får några konsekvenser med att ljuga Svenska folket rakt upp i ansiktet kommer de att fortsätta på inslagen väg.

 4. Befarar det delvis är värre än att de ljuger – de tror själva på vad de säger.
  Politiker lever i egen bubbla där de bara talar med likasinnade. Deras åsikter formas av omgivningen och belöningar i karriären. Politiker ägnar sig åt att tänka på vad som kan hända på nästa möte och hur de skall ställa sig då.
  De ägnar ingen tid åt att fundera på vad deras väljare kan tänkas trycka.

 5. ”Tror de att vi är dumma i skallen…”

  Ja, Harriet, möjligen tror de så. Det medför att regimens medier (SR, SVT), men även de privatägda (TV4, DN, Expressen osv.) förödmjukar oss tittare/lyssnare när politiska frågor kommer på tal.

Kommentarer är stängda.