Historiskt mottagande, historiska kostnader!

Gästkrönikör: Jan Ivarsson, politiskt obunden.

”Tidningen AffärsVärlden har granskat Migrationsverket kostnader för år 2016. Den historiskt stora massinvandringen har medfört historiskt stora och direkta kostnader för verket. De uppgick till 73 miljarder kronor. De medför historisk påverkan på samhället.

Under 2016 var antal asylsökare 29 000 personer men år 2015 var de ca 163 000.

– Den största arbetsinsatsen har varit att avgöra ansökningar från 2015 för att de sökande inte skall behöva vänta för länge på beslut, enligt Migrationsverket.

Utgiften 73 miljarder kan jämförs med statens andra stora utgifter.

Försvar och krisbredskap 49, utbildning och universitetsforskning 66 och avgift till EU 30 miljarder.

Notera att de 73 miljarderna är Migrationsverkets kostnader. 

Till detta kommer kostnader i kommuner för de som kom för några år sedan. Så har vi alla indirekta kostnader i andra samhällsområden som i rättsväsendet, vården, försäkringsbolagen, pensionssystem och ersättningar till vaktbolag, byggentreprenörer m. fl. Tillsammans betydligt mer än de direkta kostnaderna.

Än så länge verkar en majoritet av svenskarna tror att man inte får ställa grupp mot grupp, men det är just det som är politikernas uppgifter, att fördela skatter.

Många svenskar lever ännu i tron att kostnaderna inte tas från välfärden. Svenska politiker hävdar att vi får inte ställa grupp mot grupp, men vi får uppenbart ta från grupp till grupp.”

 

 

8 tankar kring ”Historiskt mottagande, historiska kostnader!

 1. De historiskt höga kostnaderna ser ut att fortsätta några år framåt när man tittar på migrationsverkets budgetprognos på hemsidan. Asylinvandringen är fortsatt stor(mycket större än för de övriga nordiska länderna) och till detta kommer anhöriginvandringen som ser ut att bli största posten om inte överenskommelsen med Turkiet spricker. Migrationsverkets prognos ca 700.000 ny svenskar de närmaste 4-5 åren. Man får väl anta att anhöriginvandringen till största delen utgörs av kvinnor och barn som flygs hit. Detta kommer att ställa stora krav på t.ex. skolan.
  Tiden för att få hälften av nysvenskarna i jobb är nu uppe på 9 år, så Sverige kommer snart att ha en million människor som lever på bidrag. Dessa kommer nog inte att synas i arbetslöshetsstatistiken.

 2. Bra skrivet Ivarsson, men antalet asylsökanden för 2015 är väl ändå hela ca 163000 –
  en mycket stor skillnad.
  – Ensamkommande -utvecklingen är fullständigt skrämmande – se nu hur Uppsala utsätts för ” terror” i centrala delarna , öppen droghandel och kraftigt ökande antal rån
  och därmed ökad otrygghet – förutom ”utanförskapsområdena”.

  – MSB -rapporten ” Muslimska Brödraskapet i Sverige” – en självklar rapport om hur det ser ut , men som nu hårt kritiseras av ett tjugotal s.k. ”ledande” islamforskare som menar att den är undermålig, och spekulativ.
  Tänk att vi har ett tjugotal av skattemedel välbetalda ”islamforskare” som år ut o år in
  håller på — men till vilken nytta? Det finns inget att diskutera egentligen – islam är bara så oönskat i vårt samhälle . Det kan inte tillåtas fortsätta!

  1. Tack! Jag tar mig friheten att ändra antalet asylanter under 2015 till ca. 163.000 i dagens Gästkrönika.
   Konstigt, nu råder absolut största möjliga tystnad om utvisning, när ca hälften av dessa saknade asylskäl. Men det blir väl samma godhetsvisa som för de ensamkommande ”barnen”, sköter de sig får de stanna, men det får de säkert ändå.
   Harriet.

   1. Det verkar som om det inte är svenskar som styr i det här landet. När jag hör om Muslimska Brödraskapet så förstår jag. Kanske har de infiltrerat lite varstans.
    Kan det vara möjligt att förslag ligger att de ensamkommande får stanna utan asylskäl för att han ”sköter ” sig till en kostnad av någon miljon/år.
    Då så många ljugit om sin ålder, låt säga 6-7 år kommer de att, om de skaffar arbete, att få arbeta tills de är över 70 år egentligen. Ännu längre med Reinfeldts förslag.
    överskottet på unga män i Sverige kommer att resultera i att dessa skaffar sig en fru från sitt hemland och får många barn. Kanske ett muslimskt parti bildas och då har Brödraskapet lyckats.

    1. Det finns redan ett muslimskt parti men de avvaktar att gå ut i allmänna val tills muslimerna är i majoritet. Då vill de införa Sharialagar

     1. Det är inte så ofta jag är glad att jag uppnått ansenlig ålder. Kanske jag slipper vara med om det. Barn och barnbarn då? De väljer själva. Har blivit kallad rasist av den ena.

 3. Som min gamla vän,salig i himmelen,sade,politiker; dom lever i fablernas värld!

 4. ÖB önskar nu 6,5 miljarder extra för att klara befintligt försvar.
  Detta att jämföra med att årskostnaden för 1 st sk. ensamkommande barn ligger på mellen 1-1,5 miljoner/år.
  Enligt SVT Nyheter beräknas kostnaden under 2017 för alla ensamkommande barn att ligga på ca 34 miljarder. Där mellan 50-70 % har ljugit om sin ålder.
  Men nu backar som vanligt Morgan Johansson när vänsterns gråterskor åter är i farten, med löftet om att alla ”barn” skall få gå ut gymnasiet och sköter de sig skall de få permanent uppehållstillstånd. Härliga signaler ut i världen! Men vad gör regeringen inte för att bevisa den humanitära stormaktens glöd.

Kommentarer är stängda.