”Otrygghet i en ny tid,” passande tema till socialdemokraternas kongress

Kongressförslag

Nu har statsminister Stefan Löfven presenterat partistyrelsens förslag inför kongressen, som äger rum mellan den 8-12 april i Göteborg, vilket direkt vållade protester från partiets vänsterflygel.

Temat för kongressen lyder ”Trygghet i en ny tid.”

Att dess motsats råder i praktiken är inget de fäster sig vid.

Jag undrar hur trygg Emma Andersson kände sig när hon tvingades föda i bilen, sedan Sollefteå BB stängdes pga av landstingets dåliga ekonomi.

Så här skriver hon i ett inlägg på Facebookgruppen Sollefteå&Örnsköldsviks framtida akutsjukhus: 

”Fan ta Er politiker!”

”Utan byxor och skor. Med navelsträngen hängandes och vår nyfödda i famnen får jag kliva ur bilen i snön, i minusgrader. Blottad för allmänheten. Fan ta er politiker!”

http://land.se/landkoll/forsta-solleftea-forlossningen-i-bilen-skedd-fan-ta-er-politiker/#.WLBMDYO2JGU.facebook

 Men denna händelse i otrygghetens Sverige är inget som berör ungdomsförbund,  kvinnoförbund eller flera kommunalråd inom socialdemokratin, de vill åter öppna gränsen och omfamna alla som vill in till trygghet och möjlighet till evig försörjning.

Jag känner mig djupt beklämd över deras totala oförmåga att koppla ihop massinvandringens enorma kostnader och dess negativa konsekvenser som orsakar besparingar, neddragningar på vitala samhällsområden, som sjukvård, polis, rättsväsende och försvar.

Det måste vara något fel i hjärnkontoret, som har slagit ut en stor del av hjärnans kopplingar?

Beroendesjukdom?

Kan ansvarslös strävan efter godhet och humanitet klassas som beroendesjukdom precis som knark, shopping, socker och alkohol?

Godhetsberoende blir väl snart en diagnos, som måste ha terapi, men jag befarar att risken för behandlingsresistens är stor. Årtionden av ökad godhetstolerans gör abstinensen svår.

http://www.kunskapsguiden.se/missbruk/teman/abstinens/Sidor/default.aspx

De drabbade ondgör sig nu över statsministerns besked, att återgång till tidigare generösa flyktinpolitik inte går och att det inte är möjligt för Sverige att ha en lagstiftning som skiljer sig från övriga EU länders.

Men sånt biter inte på professionella gråterskor till vänster.

Statsministern försöker verka auktoritär, när han också presenterar förslag om hårdare tag mot brottslighet, tiggeri och stoppad vinstjakt i skolan och rundar av det hela med att säga att stora utmaningar väntar, men han går på tunn is utan dubbar.

Familjeåterförening =  integrering?

Med darr i stämman talar de om att familjeåterförening är förutsättning för lyckad integrering!

Jag tar mig för pannan.

Varför har den då inte lyckats hitintills, kan man undra?

Eller bor det bara ensamstående i alla parallellsamhällen, som deras klaner allt mer styr?

http://www.expressen.se/debatt/darfor-lamnar-jag-husby/?social=fb

Familjeåterförening kan också ske om papperslösa utan asylskäl åker hem, men det finns inte i tankevärlden.

Kvinnan i familjen och allt för många döttrar är mycket svåra att integrera, deras uppgift är hemmet och dottern skall helst gifta sig med någon kusin i hemlandet, så välfärdsporten öppnas för fler.

Kultur viktigare än lagen

Många ambitiösa döttrar är rädda varje sommar, eftersom de riskerar att bli bortgifta och de yngre utsättas för omskärelse.

Ingen har väl glömt Pela, Fatima och alla deras medsystrar där mörkertalet är stort?

Men våra politiskt korrekta tittar gärna åt ett annat håll, när dessa händelser kommer upp. Feminister hyllade Fatima, men sedan täcker de sitt hår med sjal för att visa på vikten av valfrihet och i dag hedrar ministrar Saudiarabien med sjal, utan att inse att denna handling visar på acceptans för fortsatt kvinnoförtryck.

Men finansminister Magdalena Andersson tog det hela lätt och twittrade glatt, att sjal var att likställa med hatt!

Ett uttalande som fick tas bort efter starka protester.

Om någon skulle bli åtalad för brott mot kvinnor, då får kontext, kultur och tradition företräde framför lagen, att statuera exempel är det inte tal om, i rädsla för rasism och förlorade röster.

http://www.dagensjuridik.se/2017/02/inget-atal-valdtakt-mot-14-arig-hustru-utomlands-skulle-fa-langtgaende-konsekvenser

Männen och familjens söner är i majoritet i gruppen ”icke anställningsbara” på AF, att få låglönejobb finns och att kostsamma subventioner med både instegs- och nystartsjobb har ringa effekt på arbetslöshetens tidsperiod, är inget som påverkar dessa gråterskor.

Att plugga och anstränga sig står inte högt i kurs, när unga, ofta bortskämda mammagossar kan få en Rolex på armen om man tidigt börjar vara hantlangare åt maffiabossen.

Att bli rapartist kan gå an, då får man respekt, kan knarka fritt och få massivt försvar av förortens beundrare, när polis önskar visitera, vilket var bakgrunden till det senaste upploppet i Rinkeby. 

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/rappartist-i-centrum-for-rinkebyupploppet

Havererad moralisk kompass

Nu väcks självklart åtal mot den oförskämde polis som öppnade verkanseld för att försvara sitt liv i landet, som har tappat sin  kompass om vad som är rätt och fel.

http://nyheteridag.se/polisen-som-riskerade-livet-i-rinkeby-utreds-for-brott-skot-med-pistol-mot-stenkastarna/

Nu får Trump mer vatten på sin kvarn och UD mer att dementera i sin manual, så bilden av Sverige inte fläckas ner.

Att den kriminella karriären underlättas av dessa förstående och bortförklarande godhetsivrare inom partiet och dess stödpartier finns inte i regeringens tankevärld.                 Det spelar ingen roll vilka illdåd dessa gossar begår, så är de oskyldiga, för felet är självklart samhällets och enligt UD:s manual är de mycket få.

Men samhället är ju vi, som väljer politiker efter deras agenda, men den finns bara innan valet, sen plockar de fram den rätta från Bilderbergarna.

Den belönar mer välbeställda och den gruppen vill regeringen med supporters inte lämna och godhetsglorian får de på köpet.

Det är ändå en tröst att fler har upptäckt ”den moraliska kortslutningen” hos regeringen och t.o.m. får åsikterna publicerade i systemmedia.

Håkan Boström, gästkrönikör i GP skriver om ”Ett svenskt moraliskt misslyckande,” kanske det ändå är lite vår i luften? 

http://www.gp.se/ledare/boström-ett-svenskt-moraliskt-misslyckande-1.4169699

9 tankar kring ””Otrygghet i en ny tid,” passande tema till socialdemokraternas kongress

 1. Som Mark Twain så riktigt konstaterade det finns lögn, förbannad lögn och det finns statistik. En riktig statistiker kan belägga nästan varje påstående som luftats i den politiska debatten. De största problemet med denna pseudovetenskap är ju att alltför många tror alldeles för mycket på den

 2. Ursäkta, plockade antal asylsökande i förgående kommentar ur minnet, det blev fel, nya asylsökande under januari -17 är 1958 personer varav ca 250 från Syrien.

 3. Bra problembeskrivning av Harriet punkt för punkt, tänk att få använda ordet PROBLEM ist för det officiella ”utmaningar”. Ska Sverige komma till rätta med alla dessa problem måste man börja med att kraftigt minska invandringen. Vi kan inte bara fortsätta att fylla på hela tiden. Det behövs bara lite sunt förnuft för att inse detta faktum. Januari i år kom ytterligare 1850 nya asylsökande till de ca. 100.000 som redan finns i systemet. Utmaningarna är, bostäder, jobb, socialbidrag, språk, utanförskap, kriminalitet, kulturella skillnader, vård och omsorg, skola (lärare o lokaler) och när bristerna blir för stora blir det PROBLEM. Samhällets bryts sönder.

 4. Varför tycks många släktingar till asylsökare i Sverige klara sig i flera år i väntan på att deras släkting skall få bli svensk?
  Vad är släktingarnas problem utöver dålig levnadsstandard som deras värderingar medfört och som de vill införa här?

  1. Det kan ju vara att det är den som befinner sig i Sverige är den som är förföljd och hotad. Självklart vill varje person förenas med sin familj även om det tar tid. Mycket förståeligt.
   Det kan också vara att det är enklast och billigast att bara skicka en. Kanske får familjen sedan sin resa betald, det vet jag inget om men kan ju vara troligt.
   Undrar lite om försörjningskravet för att få hit familjen har upphört?
   Annars kan det väl vara värt stt vänta några år på att få livstidsförsörjning.

   1. Har hört tals om försörjningskrav. Vilseledande prat.
    Hur skall en person som lever på försörjningsstöd eller måttlig lön kunna försörja övriga familjen i åratal inklusive pensioner?

 5. Tinos bok ”Massutmaning” sägs dra ner brallan på PK. Samtidigt antyder han att SD-folk i gemen har lågt IQ.

  1. Jag känner åtminstone en chef och flera akademiker som är SD det måste väl vara akademikerna som drar ner statistiken???

Kommentarer är stängda.