Fyllerisvenska skall nu ersätta rikssvenskan

Rikssvenska omodernt, Rinkebysvenska populärt

Jag smäller av för nu har änglakören ytterligare höjt upp volymen.

Har Ni lyssnat på den nya rikssvenskan?

Lokaltidningen Östra Småland ger här ett ex från utbildningsföretaget Lernia.

Med grav hörselnedsättning och två hörapparater har jag mycket svårt att höra vad som sägs.

Lernia, skapare av det nya språket 

Lernia har fövandlat rikssvenskan till ett fyllebrus genom att blanda brytningar och lokalspråk.

Bibliotek och andra skattefinansierade verksamheter har redan infört detta i sina telefoner.

Kanske som en kompensation för att de tagit bort ”Refuges Welcome” från sina informationstavlor, när unga gäng i förorten löper amok?

Det gränslösa inkluderingsbegäret har förvandlats till exkludering för andra, som vill ha lugn och ro och höra vad som sägs i  telefoner.

Lernia gör goda vinster från våra skattepengar, eftersom det är staten som äger det.

Vilket har gjort att identitet, rasifiering och kulturrelativism har fått frodas utan vi får säga emot.

Kanske vill regeringen ställa till med så mycket djävulskap det bara går innan valet nästa år?

Nästa reform blir väl en Rinkebyomvandling av skriftspråket?

Inkludering, genom sänkta krav

Nu får vi veta att dagens rikssvenska inte är representativ för alla, dvs. bortklemade invandrare, som inte skall behöva anstränga sig, för bidragen kommer ju ändå.

Under mina yrkesår, var tolk ett krav, vid besök av alltför många patienter med annan etnicitet, trots rekord i SFI kurser, som inte satt ett spår. 

Inte ens bonus på 12.000 kr efter godkända kurser gav resultat, en morot som hamnade i papperskorgen, tillsammans med dyra coacher och etableringslotsar, som slukade miljarder.

”Språket har en exkluderande effekt” säger Lernias representanter, inte minst på arbetsmarknaden.

Jag är mycket tveksam till att arbetsgivaren enbart lyssnar på uttalet vid en intervju.

Om ett företag med export till mellanöstern behöver en arbetstagare som kan språket, seder och bruk, så blir en person, som bryter säkerligen prioriterad framför en som talar korrekt riksvenska.

Ett annat företag inom t.ex. servicebranschen kan exkludera invandraren som förstår ringa svenska och inte kan göra sig förstådd av kunderna.

Vill man också ha ett rum för att be flera ggr om dagen, så kan inte ens lönebidrag uppväga nackdelarna.

Det Lernia nu gör är att sänka kraven med sitt hopkok av konsensussvenska, förmodligen finns sufflörerna i Rosenbad.

Protester

Tack och lov är det många som har reagerat mot denna nya dårskap.

GP är snabbt på benen där Alexandra Boscain skriver ”Kunskapsföraktet har nått språket” och i Dagens Samhälle skriver Anna Ekelund Nachman ”Ny rikssvenska kontraproduktivt slöseri”.

Hela Sveriges invandringsrekord är ett gigantiskt slöseri med skattepengar, som nu märks allt mer, när samhällets åtaganden måste åderlåtas.

Men det verkar vara ointressant för våra rikspolitiker, som först ser till karriären med massinvandringen som medel för att imponera och fjäska för Angela Merkel och hennes uppdragsivare; Bilderbergarna. Allt inslagit i ett paket med godhet och humanitet.

Vem tar vem och att få visa upp sin folklighet med trams och flams i SVT:s program är desto mer intressant, än att verkställa åtgärder som kan bromsa landets förfall mot botten.

4 tankar kring ”Fyllerisvenska skall nu ersätta rikssvenskan

  1. Detta är så korkat att det är svårt att ta in, nu ska man ändra svenska språket. Hur blir det med stavningen, kommer det att finnas något enhetligt system eller skriver och stavar var och en som han eller hon tycker. Sverige, arma land !!!

  2. Underlättandet av namnbyte passar in här. Förmodligen för att ” utrikesfödda” -o.s.v.
    ska uppmuntras att ”försvenska” sina namn för att myndigheter ytterligare ska kunna dribbla bort i statistiken och underlätta jobbsökningen – eller vad tror ni?
    – Otryggheten o minskad tillit ökar när man inte vet vem man har att göra med – ex. vid telefonsamtal från någon kundtjänst.

  3. Man undrar hur långt förfallet ska få fortgå? Jag blir mörkrädd när jag ser allt som sker i godhetens namn. Men våra gamla kan vi inte ge en värdig ålderdom. Alla pengar satsas på nedmontering av Sverige. Finns inget över för BB i Sollefteå eller sjukvård i Göteborg. Men Lernia får förstås pengar för att ombilda språket och Migrationsverket slipper någon budget. Pengar finns i överflöd när det gäller nedmonteringen av Sverige

Kommentarer är stängda.