Vården krisar, men politiker prisar dåligt utbildad personal

TBC och MRSA orsakas av massinvandringen

Att aldrig journalistkåren kan hålla sig till fakta.

När det gäller nyanländas förtjänster så blir det stora versaler, oegentligheter glöms bort eller publiceras med små rubriker, så vi helst inte skall se.

Den gamla, tidigare utrotade, sjukdomen TBC har nu fått egen mottagning i Angered. 

Multiresistenta bakterier sprids snabbt, orsakar stort lidande och död för sköra patienter. Löss och annan ohyra är stora problem, främst i tättbefolkade områden.

Många invandrar familjer är stora, med högt slitage på lägenheter och har inte samma villighet att följa bostadsbolagets krav som hyresgäst. Det vågar jag säga efter många hembesök.

När TBC och MRSA bakterier först uppmärksammades så var förklaringen att vi svenskar reser mer än förut, inte ett ord om nyanländas farliga bagage.

Nu håller inte den förklaringen längre, migrationen erkänns mycket motvilligt som orsak, men det läkare i stället gör är att tona ner riskerna.

Jag tror inte att personal, patienter och övriga som drabbats håller med om denna riskeliminering.

Flertalet utomeuropeiska läkare klarar inte kunskapskraven

Utomeuropeiska läkares svårigheter att nå upp till yrkesspecifika krav, för svensk legitimation, står nu i skottgluggen. 

När flertalet av dessa läkare ständigt får underkänt på kunskapsprovet, så öppnas snabbt tycka synd om kranen.

Socialstyrelsen beskrivs av journalister mer som en grym ”Caligula,”  än som  en garant för att vi skall få                                                                                säker vård.

Saklig information brister

Expressen led med barnläkaren Walaa från Syrien som inte fick jobba som läkare i Sverige, vilket är helt riktigt eftersom hon ej klarat kraven för svensk legitimation.

Det var glädjande att se hur läsare tyckte i kommentatorsfälten, de avfärdade snyftet med sunt förnuft. Här är ett exempel.

”Nu när det är så inne att diskutera fejknyheter och demagogi kanske denna SVT-story kan vara intressant?
Till att börja med har vi ingen generell läkarbrist i Sverige. Vi hör tvärtom till de länder som har allra högst läkartäthet. Däremot sitter våra läkare ofta fast i tröstlös byråkrati, och hinner därför inte med med så många patientbesök. Men det beror inte på *antalet* läkare, utan på hur vården är organiserad.
För det andra: när det gäller läkare från illa fungerande länder så är det både svårt och tidskrävande att granska deras utbildningar. Även före kriget var Syrien en diktatur utan fri och öppen informationshantering. Korruptionen var utbredd.

Vi kan alltså inte veta om en viss läkare erhållit sin legitimation via skicklighet eller via exempelvis kontakter.

Det går att lösa detta ändå, men det tar sin tid.
Och var så säker på att samma journalist som nu kritiserar Socialstyrelsen (som absolut gör sina misstag, men som faktiskt inte har startat några krig i Syrien) kommer kräva dess huvud på ett fat den dag någon kvacksalvare släpps igenom systemet och sedan orsakar patientskador eller i värsta fall någons död.
Ty så är det med journalister. De kan kosta på sig att lyfta en snyfthistoria på tisdagen och sedan glömma alltihop senast onsdag eftermiddag. Myndigheter och vårdgivare har inte den lyxen.

De måste få allt rätt från början.
Så vilka är de ogina krav som ställs på läkare, och som kvinnan i det här fallet inte uppnått? Ett handlar om att man måste behärska språket på mer än gymnasienivå. Hyfsat rimligt, kan tyckas. Läkare och patienter som inte förstår varandra innebär en direkt hälsorisk.
Vi kan dock inte veta vad problemet är, för SVT redovisar inte en enda faktauppgift. Inslaget bygger uteslutande på intervjupersonens åsikter.
Det är kanske inte fake news, men det är banne mig inte saklig information heller.”

 SVT och media fortsätter att förvrida fakta, eller snarare komma med lögner. Det har sedan lång tid funnits ett kunskapsprov för att få svensk läkar legitimation, däremot har de nyligen gjort om provet.

Varför tar aldrig dessa informatörer upp och belyser varför det finns ett kunskapsprov?

Omtanken om läkaren går före patientsäkerheten, när landstingen skriker efter personal. Då är det lätt att landstingen själva ordnar snabbspår och önskar lätta på kraven.

Främsta orsaken är att massinvandringen kräver stora vårdresurser, men det döljer politiker med ett Hip, Hip Hurra för utländsk personal!

5 tankar kring ”Vården krisar, men politiker prisar dåligt utbildad personal

  1. Jo, Amanda Vildros, men är det inte så, att det är regeringen som tillsätter högsta chefen för statens medier, även om dessa är bolagiserade? För i så fall, kommer det t.ex. en ”överste SVT-chef” av annat slag än dagens. Och denna nya chef utser underchefer som inte fortsätter att bara ta in ”vänsteryttrar” till funktioner som exv nyhetsproducenter. Det kommer m.a.o. att låta annorlunda i Rapport, Aktuellt osv efter valet 2018, det kan man väl få tro och hoppas, eller?

  2. Om SD får inflytande i rikspolitiken efter valet 2018, så tar måhända nya krafter över, vad gäller de statliga medierna. Det kommer i så fall att avspeglas i exv SVT:s retorik.

    1. Undrar om inte journalisterna fortsätter med sin vänsterpropaganda ändå. De kommer inte godkänna SD precis som de inte godkänner Thrump. De kör sitt eget race Enda chansen till förändring är att SD får 51 procent i valet 2018

  3. Herregud vilket mörker, finns inte en enda positivt sak med massinvandring från 3;e världen. Läste nu att även svenska språket ska ändras. Man blir förtvivlad.
    Man undrar hur stor del av svenska folket som förstår vilka omfattande problem och kostnader denna vansinniga invandring orsakar svenska samhället, förstår våra folkvalda ?
    Invandringen fortsätter i ökande takt, färre asylsökande men ökad anhöriginvandring. Prognosen är ytterligare en million på 7 år. 2024 beräknas Sveriges folkmängd uppgå till 11 millioner. Sveriges kostnad för mottagning av 150.000 överstiger hela UNHCR;s budget för 60.000.000 människor på flykt ute i världen. Vilken enorm felsatsning !!!

Kommentarer är stängda.