Kan mörka krafter i Europa vara ljusa?

”Vi fördömer kraftigt nattens attack i Istanbul, riktad mot människor som firade in det nya året” skrev utrikesminister Margot Wallström i en kommentar till TT, efter det senaste terrordådet i Turkiet, bara en timma in på det nya året med 39 döda och 69 skadade.

Margot Wallström är väl fullt upptagen med att implementera Sveriges feministiska utrikespolitik i säkerhetsrådet och då räcker det med några ord om fördömanden.

Omedelbar utvisning, förlorat medborgarskap för både planering av terrordåd och för återvändande IS krigare, förutom att uppdatera asylrätten till 2000-talet finns ännu inte på kartan.

Snällheten har även tagit domstolarna i anspråk. Förmildrande omständigheter och förståelse för brottslingens påstådda ålder och för IS krigarens bakgrund är i ropet, offren väcker inte samma medkänsla.

Anledningen enligt IS, som nu tagit på sig dådet  på nattklubben i Istanbul, var västs oförskämdhet att fira hednisk helg , vilket förargar Allah.  Turkiets engagemang i Syrien är också orsak till att landet står i skottgluggen för islamiska statens krigare.

Allt fler medborgare i Europa  ifrågasätter och fördömer EU:s mångfaldspolitik, när konsekvenserna också leder till terror och död, förutom åderlåtning av medborgarnas betalda välfärd, vars skyddsnät nu har stora revor.

Detta faktum verkar tyvärr inte oroa makthavarna lika mycket, som framväxten av nationalistiska partier. För resultatet  av denna tillväxt kan få maktmonopolet att rubbas, vilket innebär försämrade förmåner för den politiska eliten.

Samma mönster upprepas hela tiden.

Ljus, blommor och vackra tal om fortsatt öppenhet, som får hemvändande IS krigare att gnugga händerna av förtjusning och gömma sin AK-47:a i väntan på kallelse till martyr av sina bästa bröder.

Vänsterns vurm för identitetspolitik har breddad vägen för dessa Allahs krigare som kämpar för ett förtryckande Kalifat.

Lika energiskt som Allahs krigare, kämpar vänsterliberala globalister med bortförklaringar till våld, mord och terror. Arbetslöshet med utanförskap är de mest populära förklaringsmodellerna, aldrig det egna ansvaret för sina handlingar.

Att ta upp en tegelsten, bränna bilar och nu kasta smällare mot polis, barn och gamla är mer attraktivt än att ”ta upp en bok.”  Att ägna sig åt djävulskap ger respekt åt invandrarkillar i parallellsamhällen, vars föräldrar tycks vara utan ansvar för sin avkomma.

Frisedel för djävulskap  med inbyggd hederskultur i generationer, är att deras aktiviteter gärna klassas som religion. Religionsfrihet, där islam försvaras med näbbar och klor av de mångkulturella,  får mig att tänka på hästen i Troja. De mångkulturella förespråkarna glömmer ständigt att islam är mer politik än religion.

Jag tycker inte att Sveriges feministiska politik, som blundar för förtrycket av förortens kvinnor och våldtäktsvågen  från ensamkommande barn, dvs. unga män, är något som skall gå på export. När säkerheten för kvinnor är bortblåst, till skillnad från FN:s skyddade zoner. Nya deklarationer i säkerhetsrådet ger strålkastarsken, medan högen av gamla ligger i byrålådor, utan att det hänt ett dugg.

Hatet mot väst inom islam och EU:s dvs. kapitalets friheter med öppna gränser finns inte på vänsterns karta, som orsak till att Europas medborgare utsätts för våld och terror. Aggressionen riktas i stället mot medborgare som protesterar mot politikens gränslöshet.

Vänstern har för länge sedan vänt arbetarna ryggen i sin humanitet för andra. När röster behövs så glöms partiprogrammen.

Förbundskansler Angela Merkel verkar ha förstått att kanske öppenheten också har en baksida med ökat våld och terror mot sin befolkning.

Kanske öppenheten blir något mindre öppen ju närmare valet hon kommer?

Varningar har inte saknats.

Svd:s skribent Ivar Arpi skrev redan 2015-07-10 en ledare, som nu åter sprids på nätet, rubriken var ”Europa är IS nästa stora slagfält.”

Han har blivit sannspådd med råge, 22 terrorattacker i Europa under 2016 talar sitt tydliga språk.

Efter Brexit och Trumps seger så återfinns samma budskap hos etablerade, vänsterliberala debattörer.

Man jämför dagens utveckling med framgången för Europas nationalistiska partier med framväxten av nazismen under 30-talet.

Jag håller med om jämförelsen med 30-talet, men vi har olika målgrupper.

Undfallenheten mot islam påminner exakt om 30-talets undfallenhet mot nazismen.

Vänsterliberaler är lika naiva, de blundar och tiger nu, som då.

Vilket får mig att undra om inte Europas så kallade mörka krafter, populister och nationalister kan vara de ljusa?

Ps. Ett tänkvärt förslag från Fredrik Schulte (m) ”M-toppens förslag: Inför obligatorisk utvisning till säkra platser i tredje världen” Ds.

7 tankar kring ”Kan mörka krafter i Europa vara ljusa?

 1. Europa borde enas om att varje IS-person som återvänder (man som kvinna) sätts i förvar under en lång tid. Om brott inte kan bevisas så borde lagarna skrivas så att det Räcker med att ha anslutit sig till en terrororganisation. Precis som Ivar Arpi skrev för några eller något år sedan har IS inriktat sig på Europa.

 2. ”obligatorisk utvisning till säkra platser i tredje världen” Hur hade du tänkt att det skulle gå till? Mottagande land måste ju godkänna de utvisade! Vilket land vill ta emot brottslingar som inte är deras egna medborgare?

  1. Själv tycker jag att dessa krigare har förverkat rätten till medborgarskap och kan skickas åter dit de kom ifrån, Syrien, Irak, men returen är nog svårare att förverkliga än turen ner, daltandet i Sverige lockar nog mer som plattform till nya djävulskap. Flera av dessa terrorister har inte levt i ngt utanförskap, 11 septembers med flera var ju mkt välutbildade och låtsasintegrerade. Ibland tror jag att islam har nått ända ner i DNA:t.
   Om ngt land skulle ta emot dessa IS män, så skulle det kosta skjortan, men vad kostar de inte här?
   Harriet.

 3. Handgranat mot polisstation på nyårsnatten. I Ankara? Nej i Katrineholm!
  Men inte mycket väsen i media för det.

 4. Människor från MENA-länder byter inte värdegrund för att de flyttar till ett annat land. Människors värdegrund styr ett lands välstånd och konflikter.
  Vi kan tydligt se i Europa hur flyktingar tagit med sig problem vi velat ge dem skydd mot.
  Nu får vi skydda oss själva bäst vi kan mot problem politiker kallat kulturberikning.

 5. ”Vilket får mig att undra om inte Europas så kallade mörka krafter, populister och nationalister kan vara de ljusa”? Det ligger förmodligen ganska mycket i det!

Kommentarer är stängda.