”Tänk om Sverige blir som Malmö”

Skriver journalisten Lars Åberg i denna artikel. Han kommer ut med en bok ”Framtidsstaden” om några dagar på Karnevals förlag.

LÅ beskriver gårdagens och dagens Malmö, om stadens förändring, om politikers hyckleri med dubbla Janus ansikten.

Misslyckade miljardprojekt till integration, ersätts bara med nya, eftersom ett beroendeförhållande utvecklats mellan de som ska hjälpa och de som skulle bli hjälpta.

Detta känner jag väl igen från min yrkestid.

Att kvittra på om mångfaldscharmen i möten med invandrare gav poäng, att säga som det var (det vill säga att detta kommer att gå åt fanders) då var man utan kompetens redan för 30 år sedan.

I första hand tror jag att detta hyckleri med alla utmaningar beror på prestige, både nationell och internationell.

Hur många gånger har inte Ylva Johansson avfärdat frågor om hur integrationens alla utmaningar skall lösas med ett kaxigt ”Vi ska klara av det” det vill säga ett God dag Yxskaft svar!

Utmaningarna skall vi medborgare acceptera utan prut och sedan betala, trots att pengarna är slut. Invandrarna, nyanlända får inte utmanas, de behöver inte ändra på sin kultur om de inte själva vill och det vill de nästan aldrig. Välfärd med alla bidrag har däremot hög acceptans, men att följa lag och rätt går inte lika lätt.

Konsekvenserna av denna blåögdhet är Malmö illustrativt exempel på med urholkad välfärd, sjunkande ekonomi, ökad kriminalitet och ständiga kulturkonflikter.

Att hojta om rasism får nu mera bara ett löjets skimmer om man inte är en välbetald konsultjocke eller kommunstrateg, som desperat lyfter fram ”bron, högskolan och människor från jordens alla hörn” som positiva framgångsfaktorer. 

Hyckleriet tror jag också handlar om stor ”vara till lags vilja” inför den ekonomiska eliten (min far som var mer rak på sak skulle ha sagt rövslickeri) eftersom mångfaldsövertygelsen breddar vägen för karriären med välbetalda poster både hemmavid och ute i världen.

EU och FN erbjuder lockande möjligheter, vars uppdragsgivare är den globala finanseliten.

Träffar man bara sina meningsfränder och ser den bistra verkligheten endast på pappret, då försvinner omdömet, trots låtsasfolklighet. Grupptrycket och karriären väger tyngre än den verkliga världen.

Att Reinfeldt får sitta och intervjua likasinnade globalister och oemotsagd få predika om invandringens lönsamhet är en skam för hela det rödfärgade SVT.

Men utan insikt finns ingen skam, övertygelsen om att vara humanismens frontsoldater, är det enda som förstärks på SVT med gamla marxister, som höga chefer.

I rekryteringen till nya medarbetare favoriseras mångfald, identitet och rödrosa färg,  kompetens och kritiskt tänkande har lågt värde.

Kanske skulle det behövas en tegelsten i skallen, en nyårsraket i barnvagnen för att alla mångfaldsvurmare och den politiska eliten skulle komma till insikt om landets förödande migrationspolitik?

3 tankar kring ””Tänk om Sverige blir som Malmö”

 1. När det gäller mångfalds-rekryteringen till myndigheter ,förvaltningar etc. dvs skattefinansierad verksamhet blir det säkert en skjuts framåt efter den nyligen
  presenterade forskarrapporten som visar att ”besättningen” idag inte alls speglar
  befolkningen. Det finns akademiker som inte vill vårt bästa -inget nytt- minns långt tillbaka hur det har låtit från ansvarigt håll allt eftersom du som medborgare mötts
  av ”berikning” i samhället – ”självklart då befolkningen ser ut så här”.
  Under året som gått har regeringen beslutat om jag fattat det rätt – om tusentals påtvingade praktikantplatser inom statsförvaltningen (påtvingande försök till integration).

 2. Vi har sett prov på effekten, när det importerade våldet drabbat svenskar. Det har hänt att de drabbade ställt sig på PK-sidan likväl.

  1. Ja, tyvärr har Nisse rätt, det måste vara resultatet av årtiondens hjärntvätt.
   Harriet.

Kommentarer är stängda.