”De bajsar och onanerar i kyrkan – vakter sätts in”

Kyrkans affärsidé är människokärlek, men i Kristianstad sätts den på hårt prov.

I Heliga Trefaldighetskyrkan råder kaos och väktare måste sättas in, när ett nytt klientel kommit hit som ”saknar gränser eller hämningar” enligt förvaltningschef Bengt Avland i en intervju i Kristianstadbladet den 7 dec.

kyrka-2

Prästen Lena Bruce påpekar däremot att det är både uteliggare och hemlösa som utgör detta störande klientel.

Må så vara, för det gäller att inte stigmatisera någon grupp, när hennes högsta chef, ärkebiskop Antjé Jackelén, har valt stridsropet ”Allahu akbar,” vilket är samma som IS krigarna vrålar innan de skär halsen av otrogna.

Kanske har hennes utvecklingssamtal med vår Herre fått stryka på foten, när engagemanget för hbtq, feminism och mångkultur tar all tid?

Jag återger här hela artikeln från Kristianstadbladet via www.svt.se/nyheter/lokalt/skane.

”De bajsar och onanerar i kyrkan – vakter sätts in”

En man onanerade i kyrkbänken. En annan försökte ta barnet från mamman vid ett dop. Nu har Heliga Trefaldighets församling i Kristianstad satt in väktare. Det är stora problem med ordningen i kyrkan i Kristianstad. Under de senaste åren har störande människor mer och mer påverkat kyrkans personal och besökare.

kyrkbank2

– Det finns inga gränser eller hämningar för dessa människor. Det gör att personalen känner stor oro, säger församlingens förvaltningschef Bengt Alvland till Kristianstadsbladet.

Exemplen är många i den lista han sammanställt över de olika incidenterna.

Krossade spritflaskor

Det handlar om personer som kissat och bajsat både i och utanför kyrkan. Under förättningar i kyrkan kan personerna skrika och krossa spritflaskor. Det har också hänt att någon försökt ta barn från prästen eller mamman mitt under ett dop. Blodiga använda kanyler har hittats i kyrkan och orglarna måste hållas låsta för att de störande besökarna inte ska spela på dem. Personer har också suttit och onanerat i kyrkbänkarna.

”Drog i sin snopp”

– Det var en som låg och drog i sin snopp. Han slutade inte trots att en kvinnlig polis uppmanade honom att göra det, säger Bengt Alvland till tidningen.  Det har också klättrats på orgelfasader och altaruppsats, och de ovälkomna besökarna har försökt stjäla kyrksilvret. Det har nu gått så långt att församlingen tar in väktare vid gudstjänster, barndop och vigslar. Dessa får också låsa om kvällarna efter att ha sökt igenom kyrkan.

”Nytt klientel”

Enligt Bengt Alvland är det inte de gamla uteliggarna, som personalen känner, utan ett ”nytt klientel” som står för förstörelsen. Enligt prästen Lena Bruce som håller i gudstjänster i kyrkan är det både uteliggare och missbrukare som de känner igen sedan tidigare som stör, men fler har kommit in i gruppen.

– I och med att det finns fler ordningsvakter på Rådhuset och på järnvägsstationen har utrymmet för dessa människor blivit mindre. Därför använder de i stället kyrkan som en värmestuga. Kyrkan har blivit den svagaste länken, säger Bengt Alvland till tidningen.”

Sorligt nog består numera hela svenska samhället av svaga länkar, som brister en efter en, när politikerna inte vågar förbjuda tiggeriet, trots denna aktivitets alla destruktiva handlingar för oss andra. Fattigdom ger inte alibi för vad som helst, som illagör och sårar andra. Strategin från vänsterliberala har alltid varit att bortförklara och skjuta över ansvaret på andra, som vågar klaga. Att ta ansvar för sina handlingar gäller bara andra.

Beviljade uppehållstillstånd slår nu nya rekord

Migrationsverkets generaldirektör Mats Sjöberg mumlar om att fler invandrare bör få komma in, för att kompensera kommande pensionsavgångar, trots att vi väntar på att över 3000.000 anhöriga skall komma hit, fram till 2020, då vi måste försörja över en miljon invandrare med försörjningsstöd (SKL). I Malmö går redan över 70 % av försörjningsstödet till invandrare.

Förmodligen bor han inte på samma planet, som vi andra?

Eller också fjäskar han in i det sista för makteliten, där Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven med trogna anhängare bär skulden till att länkar brister med sin ansvarslösa politik?

En tanke kring ””De bajsar och onanerar i kyrkan – vakter sätts in”

  1. Avskyvärt, hur kan sådant hända. Jag är inte speciellt kyrklig, men har upplevt många högtidsstunder i kyrkan.
    Vad är det för människor som förstör i våra kyrkor, hoppas dessa straffas hårt.

Kommentarer är stängda.