Starka reaktioner efter mörk Luciapojke

Nu var det dags igen!

Varuhuset Åhlen verkar vara en av identitetspolitikens största fanbärare.

Efter modellen i klädd huvudduk under hösten, så var det nu dags för en liten mörkhyad pojke eller om det var en flicka, att få vara Lucia på omslaget, i deras annonsblad inför julhandeln.

Många reagerade argt och vissa hämningslöst på twitter, men desto fler från kändiseliten slog tillbaka, med kulturministern i täten.

Hon lade ut en bild på sig själv iförd Luciakrona, som följdes av flera kärleksbringande Lucior. För säkerhets skull skrev ministern ”Kärlek och respekt. Hur svårt kan det vara?”

Det är lite som att kasta sten i glashus med tanke på hur respektlös hon och andra av hennes identitetsuppfyllda vänner är mot vårt lands gamla traditioner.

Att ständigt ersätta ett lands gamla och omhuldade traditioner med nya utifrån, är en farlig väg att gå.

luciatag-2

Tänk om vi vänder på steken, om vi skulle byta ut utländska traditionssymboler mot ett modernare snitt, vilket liv skulle det då inte bli?

En transa som imam, skulle väl passa bra? Men här råder tystnad från alla hbtq-anhängare.

Lars Vilks behöver ännu livvaktsskydd efter sin teckning av Muhammed som hund.

Det är bara vår egen religion som får utstå spott och spe av kändiseliten, med beundrande vänner som alltid ler.

Vi skall böja vårt huvud i skam för förfäders gamla handlingar, medan IS krigare får belöning för sina bestialiska gärningar, som bortförklaras vid hemkomsten av detta godhetsknarkande etablissemang.

Jonas Gardell, deras frontfigur skrev ett öppet brev angående det fria ordet på nätet, att ”lögnen börjar segra över sanningen.”

Insikt om att gammelmedia och de själva ständigt slirar på sanningen finns inte i denna kändisvärld.

Detta brev gav säkert kulturministern ytterligare inspiration till tänkbara förbudsåtgärder.

I Expressen den 1 december berättade Alice Bah Kuhnke om planer på ”tvingande åtgärder,” eftersom oron är mycket stor över alla ord som flyger fritt på nätet.

Då är det en lisa för själen att läsa Alexandra Boscanins ledarkrönika i Gp den 6 december, vars rubrik lyder ”Förstår Alice Bah Kuhnke vad hon håller på med?”

Krönikan avslutas med

… ”Bah Kuhnkes gärning kan i det närmaste beskrivas som ett missbruk av ämbetet. Hon vill styra vad som ska synas på museer, i tidningar och på sociala medier, i stället för att värna om deras oberoende. Och kanske värst av allt är att hon inte själv verkar förstå att det är vad hon gör. Det borde vara skäl nog för att byta ut henne.”

Kanske det finns hopp ändå?

Kanske blir det lugnast om Lucia åker ut och ersätts av bara ljus, för risken finns att ord som flyger fritt annars åker in i buren?

 

 

4 tankar kring ”Starka reaktioner efter mörk Luciapojke

 1. Åhléns ser som sin uppgift att dra in pengar till ägarna. Då är alla lagliga medel tillåtna, menar de kanske.
  Ju fler kunder, desto bättre. Att företaget trampar på våra traditioner, äsch!

 2. Åh, vad jag önskar att många läser din blogg. Så mycket klokt.
  Tillståndet med våra politiker är skralt men till slut måste de ändra sig. För makten vill de ju ha.
  Varför Åhléns strävar efter PK kan ju vara ekonomiska men kanske felriktat just till julhandeln. Vilken muslim bryr sig om julen?
  Men jag hoppas att eländet vänder innan alltför mycket blivit fel.
  Den som vill värna om muslimer och invandrare i stort biter sig själva i baken. Att förneka vår kultur och våra traditioner har bara motsatt verkan och skapar väldiga motsättningar.

Kommentarer är stängda.