Lucian åker ut i dagens mångkultur

”Lucia är en högtid som firas den 13 december, samt namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar luciadagen tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer och denna tradition har spridit sig till andra nordiska länder, och i viss mån också utanför Norden.

Lucia är även ett helgon i romersk-katolska kyrkan med ursprung från Sicilien. Dagens nordiska luciafirande har dock inte mycket gemensamt med helgonkulten.

Ordet lucia kommer från latinets lux, vilket betyder ljus.” Wikipedia.

lucia-2

Nu var det åter dags att rensa ut bland våra traditioner.

Lucia åker ut i skamvrån, där det nu börjar bli trångt. Hon får trösta sig med Tintin, Lilla hjärtat, Pippis pappa negerkung och andra misshagliga figurer.

Våra hjärntvättade, mångkulturella vänner är åter i farten och som vanligt är det barnen som skall fostras i mångfaldsläran.

Allt som kommer utifrån har förtursrätt att förevisas, på bekostnad av våra egna traditioner, som åker ut i farstun.

Södermalms förskola i Stockholm visar vägen och flera andra förskolor har redan tagit efter.

Nu skall Luciafirandet ersättas av en ljushögtid.

Plötsligt har omtanken om de små barnen, deras mödrar och fäder nått nya rekord.

Barnen kanske mår dåligt av att uppträda och föräldrar kanske inte har råd!!

Barn gillar nästan alltid att uppträda och synnerligen alla curlade ungar, som kan få applåder bara de lyfter på ett ben.

Jag blir fortfarande arg på en liten teling med mor, som förstörde en hel musikgudstjänst i advent, med kullerbyttor i gången.

Hans mamma sjöng i kören, men vinkade då och då uppmuntrande till sin lille akrobat. Hosianna ramlade liksom ner från höjden och Sion gick vilse, när hon skulle möta sin konung.

Hur skall det bli folk av dessa små, som skall skyddas från allt, som från livet tränger sig på?

Deras impulser får inte hämmas, oavsett dess trista följder för andra.

Arbetsgivarens största problem i dag med många av deras nyanställda unga, är att få dem att masa sig upp ur sängen och passa tider, men risken är stor att de upplever det som en kränkning.

Varför vill dessa mångkulturella ambassadörer inte förstå, att förutsättningen för att öppna sig för andra är att först ge fri lejd åt sig själv och våra egna traditioner?

Livets rötter är vad tidigare generationer skapat och gjort. Det som bevarats genom tiden ger näring till våra liv och gör att vi står stadigt på jorden.

Men den näringen utgör hinder för mångkulturella globalister, som saknar fäste. Nationalstaten skall vi glömma, tycker dessa federalister, som innerst inne förstår att andras rotlöshet kan bli deras eget bästa.

Eller blir Lucian, ”ljusbärerskan, den lysande” ett hot, trots hennes sicilianska ursprung, som kan få deras egen godhetsgloria att tappa glittret?

 

 

7 tankar kring ”Lucian åker ut i dagens mångkultur

 1. Provokationen från Åhléns var enbart ett cyniskt försök att höja omsättningen i julhandeln och samtidigt med krokodiltårar utmåla de som protesterar mot förändringarna som rasister . Jag undrar hur den unge som råkat ut för detta mår idag

  1. Det undrar jag och säkert många andra också. Inget pris är för högt på mångfaldens altare. Att den mörka Lucian med föräldrar mår dåligt i dag, rör dessa multikulturella inte i ryggen. Hänsyn finns inte i deras små huvuden, när identitet och rastänkande trängt ut sunt förnuft.
   Harriet

 2. Ur led är tiden. Konstaterade redan Shakespeares Hamlet någon gång under 1500talets slut. Ve att jag är att vrida den rätt igen

 3. DETTA HAR VI RÖSTAT FÖR

  Så här vill makthavande partier ha det.
  Så här har de flesta svenskar röstat och kommer förmodligen att rösta på igen. Fråga är om väljarna inser konsekvenserna. Vi har den kultur majoriteten vill ha. Svenskar med annan åsikt får anpassa sig bäst de kan. Valet i Österrike framställs som tydligt utslag trots att nästan halva väljarkåren hade annan åsikt. Europas eliter håller på att skapa konflikter med nytt sätt att intervenera i länder. Det sker med befolkningsutbyte för icke västerländska värderingar. Vi kan se hur det är i länder som folk flyr från.

  Vi ser den pågående förändringen av herrgårdar, hotell och äldreboenden som blivit asylboenden. Vi ser det på försörjningsstöd som kan överstiga lön och pensioner för lågavlönade svenskar som arbetat heltid hela livet. Vi ser det på invandrares förtur till bostäder. Vi ser resultaten i förorter, i badhusen, i skolorna. Vi ser det i brottsstatistiken. Vi ser det i nya brottstyper och nya sjukdomar. Vi ser det i vårdköer och utarbetad vårdpersonal. Vi ser det i rättsväsendet med olika tillämpningar för svenskar och invandrare. Vi ser det både i det vi ser och inte ser i media. Vi ser det på vapeninflödet. Handgranater betraktas inte som vapen därför vi aldrig trodde de skulle förekomma i fredstid. Allt detta visar vad naiv politik med öppna gränser medfört.

  I jultid blir det tydligt att ljusen släcks. Kommuner lägger ner luciafirande. Nästa steg blir kristna helgers avveckling. Inga ljushyade flickor och pojkar får visas upp i grupp. Ljus hy anses så stötande att den inte bör förekomma i offentliga ceremonier. Svenskar skall skämmas för sin etnicitet och dölja den. Tradition med luciafirande har glatt många gamla. Den läggs ner av hänsyn till missriktad politik. Påtvingad politik lärs ut från för- till högskolor. Svensk kultur skall avvecklas.

  Detta trodde inte de gamla när de gick till valurnorna. Nu äter de ensamma ur in en plasttallrik med fiskbullar och torkade potatisar som inte skulle kunna säljas till makthavarna.

  Politiken stöds av maktens män och kvinnor och framställs som rättesnöre för goda svenskar. Politik till höger kallas extrem och populistisk. Liknande hörs aldrig om vänsterpolitik i public service. Där verkar man för nationalstaten Sveriges avskaffande och med den det välstånd och trygghet våra förfäder mödosamt byggt upp.

  Trygghet och välstånd försvinner nu som värme i ett stenhus där elden falnar.

 4. Väl beskriven utveckling!
  Jag tror dock att denna utveckling börjar vända då allt fler börjar inse vad det är som händer.
  MVH
  Conny

 5. Tror att det vänder nu. Kanske det nu syns att kejsaren inte har kläder på sig efter Mikael Sandsröms avbön. Kanske andra nu vågar se?

Kommentarer är stängda.