Bostadsbrist och verklighetsfrånvända politiker

I ”Dagens Samhälle” har pågått debatt om kommuners svårigheter att få fram bostäder åt alla nyanlända.
Landshövding Chris Heister skrev under hösten ett brev till regeringen och vädjade om att Stockholms kommuner skulle få ta emot färre nyanlända under 2017.
Men det gör man inte ostraffat, vänsterliberala supporter höjde rösten och gick till motattack.
Den 27 september svarade 17 stycken ”ja-säjare”, liberala kommunalråd i flera kranskommuner kaxigt ”Att vi kan visst ordna bostäder åt nyanlända” på bekostnad av vad och vilka fick vi inte veta.
Sentimentala ord om flykt och skyddsbehov upprepades till leda ”flyktingar som söker skydd måste ha bra förutsättningar för att kunna bidra till Stockholms utveckling.”
Alla andra då, som ska försörja dessa i minst 8 år innan de kommer i arbete, behöver inte de bra förutsättningar, kan man undra?
Malmö och Göteborg, dessa vänsterstyrda maffiastäder där det skjuts vilt till höger och vänster, skulle utan utjämningsbidrag göra konkurs under kommande morgondag.

bostadsko2
Studenter har ingenstans att bo, unga, nej numera vuxna kan inte flytta hemifrån, spetskompetens utifrån har ingenstans att bo och de som inget nätverk har får stanna kvar i arbetslöshet på hemorten. Alla har inte kontakter som utrikesministern har.
Avslutningen på deras artikel löd ”Vi blundar inte för de utmaningar som finns!”
Men blundar gör de för vad alla dessa utmaningar ställer till med i nationens sönderfall och ökat politikerförakt.
När motsättningar av dessa orättvisor kommer upp i dagen, så pang på med rasiststämpeln bara.
I DN under hösten lovprisade en invandrarkvinna med två små barn ”The Swedish Goverment” hon hade nyss fått en nybyggd stor etta på 43 kvm, utanför city, men behövde nu en större lägenhet, vilket den känslosamme reportern väl förstod.
Just nu står 553.000 personer i bostadskön och tiden fram till en hyreslägenhet är minst mellan 8-10 år. När migrationsöverenskommelsen slöts så lovade regeringen en snabb översyn av byggregler, så att det skulle gå fortare att få bygglov.
Aviseringslagen gick snabbt att genomföra, men förenklingar är inte politikers starka sida, efter att de klivit ner från talarstolen, inte ett dugg har hänt för att skynda på byggprocessen.
Kanske förenklingen i stället blir, som i vissa kommuner nere i Skåne, att svenskar sparkas ut ur kön, gamla från sina vårdboenden och andra mindre bemedlade från sina lägenheter, när inte nyanländas alla förturer går tillräckligt snabbt att genomföra.
Jag får en otäck association till hur judar behandlades innan Hitler nådde maktens topp.
Så visst finns det en poäng i medias återkoppling till 30-talet, men det är de helt omedvetna om i sin skyddade värld.
Bostadssituationen är nästan lika svår i hela landet, men det är regeringen totalt likgiltigt, för det nya mantrat ”vi ska klara av det” upprepas utan avbrott.
Nu är ansvariga politiker hårt pressade från alla håll, när fler än landshövdingar protesterar.
Den 21 oktober skrev två moderata kommunalråd i Täby och Ekerö i samma tidning ”Vi är inte ensamma om att inte klara av mottagandet.”
Men Boel Godner (s) är visst inspirerad av EU, när östländer skall straffas för att de inte vill släppa in migranter, hon klämde glatt fram ett förslag om att trilskande kommuner skall straffas genom att viktiga infrastrukturella investeringar kan ställas in.
Jag får i fortsättningen avsluta alla mina inlägg med Herre förbarma Dig över oss!