När det gäller utmaningar finns det gott om pengar

I ett pressmeddelande från regeringskansliet ger sjukvårdsminister Gabriel Wikström följande kommentarer om socialstyrelsens senaste rapport, som analyserade ”hälso- och sjukvårdens möjligheter och utmaningar i att tillhandahålla vård till asylsökande och nyanlända.”
Utmaningar är regeringens favoritord, det betyder enorma, troligen olösliga problem både i nutid och framtid.
Betalningen för rödgrön migranthumanitet, kommer främst att drabba de som står längst ner på den socio/ekonomiska samhällsstegen, när kommuner får ta över betalningsansvaret för politikernas ”humanitära hybris.”
När pratade dessa makthavare senast om, att våra egna hemlösa, bostadslösa, funktionshindrade och fattigpensionärer var en utmaning?

Källa: http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/10/varden-kan-klara-utmaningarna/

”Det är viktigt att vi kan säkra att alla får den vård man behöver och har rätt till, oavsett om man är ny i landet eller har bott i Sverige i hela sitt liv. Socialstyrelsens rapport visar på att hälso- och sjukvården har fortsatt stora utmaningar, och att det finns problem som måste hanteras,” säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström.
”Samtidigt vet vi att det görs väldigt mycket bra, och vården har i många fall gjort imponerande insatser. Genom fortsatt hårt arbete och de extra resurser och stöd som kommer från regeringen har vården också goda förutsättningar att klara av de utmaningar vi ser” avslutar Gabriel Wikström.

Regeringen har under det gångna året gjort en rad insatser kopplat till flyktingsituationen som berör vården:
– Hösten 2015 tillförde regeringen 9,8 miljarder till kommuner och landsting i ett extra tillfälligt statsbidrag med anledning av flyktingsituationen.

skattkista

– Från och med 2017 tillförs också 10 årliga välfärdsmiljarder, som initialt delvis fördelas efter respektive landstings och kommuns andel av det totala flyktingmottagandet.

– I budgetpropositionen för 2017 satsar regeringen 40 miljoner kronor årligen 2017-2020 för att öka tillgängligheten av vård och behandling för traumatiserade asylsökande och nyanlända.

– Regeringen har också gett flera myndighetsuppdrag till Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten för att både analysera och stötta vårdens arbete med flyktingsituationen. Migrationsverket har sedan i våras i uppdrag att lämna asylsökandes kontaktuppgifter till landstingen så att de kan kontaktas och erbjudas hälsoundersökningar.

– Antalet utbildningsplatser inom kontakttolkutbildningen vid folkhögskolor och studieförbund har fördubblats 2016 jämfört med tidigare år för att möta det ökade behovet av kontakttolkar (från 300 platser år 2015 till 800 platser år 2016).

Så nu vet vi, att alla utmaningar kommer att klaras av ”genom hårt arbete” och ”extra resurser.”
I alla meddelanden, deklarationer från regeringen kan skönjas stor egenkärlek, det vill säga, se vad goda vi är!
Varenda krona som regeringen i sin nåd delar ut kommer från våra skatter. Först i kedjan ligger vad som produceras och exporteras, inte pengar som göms i Panama.
När det gäller skatteuttag och nedskärningar finns inga begränsningar, men vad ogenomtänkta skattepålagor/nedskärningar kan ställa till med brukar politiker först se i backspegeln.
Medborgarna ser verkligheten genom vindrutan, men saknas vindrutetorkare vid dåligt väder, är det lätt att köra ner i diket.
En felaktig åtgärd kan få stor dominoeffekt, men det räcker tydligen att bara utropa; hoppsan vad gick snett? När skadan redan skett.

”Vi har varit naiva” sa statsministern efter fjolårets massinvasion, jag hoppas att han syftade på sin regering och riksdagens ledamöter, inte på mig och alla andra från fältet som tidigt insåg vart det skulle barka hän.

Stämpeln främlingsfientlig och rasist sitter tyvärr kvar än. Visst, den har bleknat, eftersom fler medborgare ser konsekvenserna av denna kostsamma humanitet, när regeringen beordrar kommuner att fixa all, som de ställt till med.
Tyvärr verkar det som redaktör Peter Wolodarski på DN, nu håller på att blanda till starkare och mer hållbar stämpelfärg. Kanske receptet kommer från pressade politiker efter råd från den globala finanseliten?
Sverige är i deras ögon ett paradexempel på ett land som offrar sin nationella identitet.
När världens högsta skatter inte räcker till, så tas det nya lån för finansiera den mångkulturella politiken. Lånens ränteintäkter klirrar gott i dessa bankirers fickor, att flitigt bjuda in svensk maktelit till Bilderbergarnas möten var ingen dum idé.
Vaktbolag och flyktingindustrins aktörer gnuggar händerna av förtjusning, medan andra viktiga samhällsfunktioner fallerar.
Göteborgs röda kommun har stor fallenhet och lång tradition för oegentligheter. Nu kostar tomma platser för de ensamma barnen miljoner, närmare bestämt 81.000 kr varje dag!!
Uppdrag Granskning visade nyss (2016-11-02) hur en jävsituation nu utreds hos en hög chef. Hon fixade glatt miljonkontrakt med Hero, ett privat bolag och när bläcket hade torkat på det frikostiga avtalet blev hon chef för företaget. Att flyktingströmmen hade avtagit genom ID kontroller och att kommunen hade egna tomma platser, var inget som hämmade hennes kreaktivitet.
Varningar från fältet har förutom främlingsfientlighet avfärdats som särintressen. Det var inte länge sedan som fd. finansminister Anders Borg betraktade försvarsmaktens protester mot dess stora åderlåtning, som ett särintresse.
Ingen långsiktighet finns i dagens regeringar, inga konsekvensanalyser sker om vad deras politik kan ställa till med. Kortsiktig kvartalspolitik, snabbare svängningar än i modeindustrin är mer regel än undantag.
Det som gäller i dag, kan vara omodernt i morgon och marknaden drabbas lätt av åksjuka.
Nu styrs allt reformarbete efter massinvandringens alla utmaningar.
Tänka om en gnutta av denna febrila aktivitet kunde läggas på avvisningar, för de 83.000 tusen, som saknar asylskäl från i fjol, men här är det tyst som i graven.
Enligt statistik från UNICF, FN:s flyktingorgan, så befinner sig majoriteten verkliga flyktingar i närbelägna flyktingläger. Till Europa tar sig främst de som önskar bättre liv och har medel till smugglarnas kassakistor, som Sverige med sina lockrop fyllt på väl.
Statsministern verkar förtränga dessa trista fakta, han klurar hellre på hur han skall kunna behålla regeringsmakten efter valet. En strategi som verkar fungera bra är att tvinga alliansen, att på heder och samvete lova att aldrig låta sverigedemokraterna styra deras politik. Men mycket kan hända innan 2018.

Signaturen ”Peter” skriver så här och hänvisar också till ”Thoralfs blogg”
http://thoralf.bloggplatsen.se

”Vi ska inte ställa grupper mot varandra säger Stefan Löven, men det är just vad våra politiker gör och måste göra. Resurserna är inte oändliga, trots att vi har världens högsta skatteuttag måste svenska staten låna pengar för att få det gå ihop.
Då man prioriterar en skyhög invandring tvingas man spara på andra områden, t.ex. pensioner, äldreomsorg, sjukvård, assistansersättning o.s.v. för det egna folket.

Nu har man bråttom att få ut nyanlända till kommunerna trots att det inte finns bostäder, och kommunal service anpassad för detta.
Kan detta bero på att staten inte har så lätt att höja skatterna till statskassan?
Kommunen beskattar ju alla sina kommuninnevånare med ca 30 % och en höjning av kommunalskatten ger snabbt klirr i kassan, staten däremot får bara skatt från dem som tjänar över brytpunkten, vilket inte är så många.
Statens inkomster kommer kanske huvudsakligen från moms och punktskatter på drivmedel, el, tobak och alkohol och företagsbeskattning. Här har man väl redan gjort vad man kunnat genom att höja det som går.
Ovanståendes resonemang är inget som jag försökt verifiera, bara egna funderingar.

Ja, man undrar hur det blir i framtiden, nu läser man om beräknad kommande anhöriginvandring på över 300.000 personer.
Moder Svea, arma land, arma folk, vad har våra politiker och vårt okritiska etablissemang ställt till med?
Man kan bara hoppas att det blir något kvar av det vi kallar välfärd.”

Jag tror att vi är många som delar denna oro.

7 tankar kring ”När det gäller utmaningar finns det gott om pengar

 1. Hej Harriet,

  Tack för ditt inlägg eller snarare för dina inlägg. Den här bloggen har gjort mig så otroligt glad och hoppfull för jag är uppenbarligen inte ensam om att känna denna oro och se var framtiden leder.
  Kan bara som en kort grej är att jag själv är flykting från från forna Sovjet och kom hit 1997 med familjen. ENDA som lyckades med våran integrationen (ska snarare säga assimilering) för min familj (mor och syster) var att vi flyttade till ett svensk samhälle och vad jag märkte fick jag stora krav på anpassning och assimilering omgående inte från Sverige utan min mor, notera att jag skriver assimilering och inte integration. Jag tror inte på integration, jag tror inte vi får ett Sverige som såg ut som det gjorde på 80-90 talet. Sveriges största problem just nu ligger i gemenskapen som har bortblåst helt och hållet. Vilket är förståligt. Titta på tunnelbanan idag, spelar ingen hur gammal en kvinna är eller om det är ett barn som står så vägrar ingen hjälpa till genom att ställa sig upp och den utvecklingen har jag verkligen sett med min ögon sen jag flyttade hit.

  En annan viktig grej är att mor tvingade mig att läsa svenska direkt vid flytten, både i skolan så klart men även hemma. Hon förstod vikten av språk och regler, hon lyfte upp Sverige väldigt mycket i mina ögon (sålde in sverige) och det gjorde mycket för att jag inte skulle se Sverige som Ryssland som jag tidigare bodde utan ett nytt land med helt nya värderingar. Hennes poäng var att sälja in Sverige så mycket hon kunde och resultatet blev fenomenalt faktiskt. Jag blev väldigt snabb försvenskad, skaffade ett jobb direkt efter gymnasiet och har levt sen dess med olika bra jobb och betalat mycket i skatt till Sverige, vilket i sig är helt okej förutom pengarna som läggs på skatt nu är absolut inte där jag vill lägga mina pengar.

  Min summering och tips på människor som har varit i samma ställe är enkel
  1. Svenska Språket (man lär sig mycket sunt förnuft vid den utbildningen)
  2. Föräldrarna måste ha ett mycket större ansvar för att sälja in Sverige i dagens samhälle, gör föräldrarna inte det så kan vi glömma ett sverige som det ser ut om 10 år. Det kommer bli brutalt mycket värre. Som sagt jag är uppvuxen i Sovjet och mentaliten från flyktingarna vi får in nu är inte detsamma. Det märker man rätt omgående att deras föräldrar antigen skiter i det dom ska göra eller så tror dessa föräldrar att man kan agera precis som i deras hemländer.
  3. Föräldrarnas ansvar borde absolut gälla här och hålla. Föräldrarna måste gå en kurs, lära sitt barn för vi kan inte förvänta oss något annat resultat om vi började massomportera flyktingar från kirgsområdet, förklarade inte var dom hamnde och att det faktiskt läggs stort ansvar på dom att komma in i Sverige Jag tror inte många generellt vet om vad som är sunt förnuft här i sverige och vad som helt social accepterat.

  Satt bredvid en flykting som bettede sig konstigt och glodde konstant på en tjej som satt bredvid på tunnelbana. Jag avbröt honom och frågade är det något du vill tjejen med tanke du har stirrat på henne konstant. Tjejen går bort i det läget och flyktningen förklarar att han stirrar utan att blinka tills tjejen kommer till han, han brukar göra så i Sverige, ibland följer han efter och försöker få deras nummer osv. Här märker jag direkt att den här flyktningen är ”normal” bara sunt förnuft och Sveriges normar inte har hängt med han. Skulle han få en enkel genomgång av antingen hans föräldrar (dock måste vi lära dessa först) eller från staten som faktiskt berättar dom här grunderna. och då skulle vi slippa ha en tjej som har en obehaglig på sig som inte släpps och jag kan nästa sätta pengar på att tjejen var orolig när hon klav (flyktingen åkte med mig några stationer, annars hade jag följ med och observerat.

  Ber om ursäkt för ett långt inlägg, ville få med så mycket som möjligt i det för att man blev helt ställd av bloggen och att den faktiskt når mina politiska åsikter som jag har haft ett tag 2004.. Poängen är iaf för lite ansvar läggs på flyktningen och deras familjer. Dom behöver direkt ut i samhället efter att fått en enklare kurs. Sen ska ”svenska” utbildningen forts. med ett slutprov på slutet. Fixar man inte det så har man ingen möjlighet alls för PUT men däremot TUT tex.

  Ser nu att det blev ett lite lättare samtal än vad jag trodde. Även om mitt politiska mål att stänga all invandring förutom arbetskraft när det behövs så känns det som blir omöjligt att gemoföra och då är det dags för oss vanliga medborgare vare sig ni är hel etniskt svenska eller ifall det är så mig som assimilleras att visa våra röster hörda. Jag är med i SD och har kortet vid min mobiltelefon så den syns ofta på tunnelbanan tex. och allt det här är ju att VISA att SD inte är som media säger utan SD är just nu det enda kritiska partiet mot denna invandring som gör att jag knappt är sugen på att bli äldre här! Alla diskussioner jag får angående mitt SD-kort förklarar jag lugnt och sakligt och flesta har aldrig problem med det, har även fått över otroligt många till SD. Våga prata, våga visa och tänk på att vara professionella i sina ”möten” så lovar jag att vi ett antal få människor kan bida med mer än vad vi tror till nästa val. Rösta rätt 🙂

  1. Varmt Tack för Ditt gedigna inlägg som bygger på familjens erfarenheter att komma till ett nytt land.
   Invandrare som assimilerats och jobbat hårt till sin egen försörjning, ser mer klart och tänker mer klokt än många experter, som bara ser svårigheterna på ett papper. Politikerna, de bor mer i pratet än i verkligheten och är mycket rädda för att bli utstötta från gruppen. Rädslan gör att de mobbar och svartmålar andra som inte håller med, bara för att bevara sina egna förmåner.
   Jag tror att Ni tidigare invandrare och vi pensionärer är oerhört viktiga för kursändring av landets flyktingpolitik. Du har erfarenhet och vi äldre har inte längre någon karriär att bevaka.
   Om Du vill fortsätta att kommentera framtida inlägg, skulle det glädja mig!
   Mvh! Harriet.

 2. Har inte följt SVT:s serie om Islam. Vet någon huruvida där berättas om dödsstraff för den som hoppar av?

  1. Ja du Nisse, det verkar som du kanske behöver öka på kunskapen om den aggresiva våldsideologin som kan agera under religionsfriheten – vilket är mycket olyckligt lindrigt sagt.
   Ja, att lämna denna ideologi ses inte med blida ögon kan man lugnt säga.
   Jag tror att det handlar inte om dödsstraff från/av ”staten” utan mer som att du blir fritt byte att ”ta bort ” – av de bokstavstrogna. Reservation.
   Det faktum att unga svenskar konverterar till islam är ett otroligt svek o mycket allvarligt.
   – Personligen är jag sedan kanske trettio år fullt övertygad om att islam är det olyckligaste som drabbat vårt samhälle – sharialagen räcker väldigt långt –
   o allt vad den innebär, tillsammans med den snabbt växande muslimska minoriteten – kan inte här tillräckligt skriva hur illa jag tycker om denna utveckling.

 3. Riktigt bra skrivit! …. kan bara instämma – svenska folket måste våga ta ”risken” att bli kallade det ena o det andra o trotsa PK-elitens påtvingade norm – annars kommer vi inte vidare. Med SVT:s nu högaktuella islampropaganda i hopp om att blidka folket till en förhoppningsvis mer tolerant hållning till islamiseringen – vi borde verkligen protestera, tänk att betala licens för denna propaganda ?!

  – Tror nog att Tyskland är ett strå vassare när det gäller politisk korrekthet, där man verkligen försöker dölja den nu påtagligt ökade kriminaliteten efter de senaste årens massinvandring . Det är skrämmande siffror som nu presenteras av Gatestone Institute. I Frankrike skadas varje månad ca 500 ”blåljuspersonal” främst poliser i sin
  dagliga utövning – här hemma är Polisen under hårt tryck o delvis handlingsförlamad
  pga politisk korrekthet – regelverket tillåter inte ”riktiga” insatser.

  En manlig kommunanställd i Emmaboda kommun har sparkats -då han som konstaterad TB C-smittad på ett HVB-hem agerat besvärligt o drivit det som arbetsskada. Det är ingen ände på stolligheterna !

 4. Ja, många -säkert en majoritet- delar denna oro. Och det finns politiker som vill göra något åt det.
  Men gud nåde den som försöker!

Kommentarer är stängda.