Förövare saknas vid utländsk kriminalitet

Avsaknad av misstänkta gärningsmän är regel i systemmedia, när det gäller kriminella aktiviteter, som utförs av invandrare och/eller kriminella ligor från öst. Där skall gärningsmännen skyddas, inte nya offer.
Vid efterlysning av gärningsmän, så utelämnas etnicitet med utseende, hårfärg, möjligen kan en jacka med huva och gympaskor komma med och måhända att förövaren talade med brytning, men då är man ute på hal is. Kanske förbud mot kameraövervakning inte bara bottnar i värnandet om vår integritet?

kameraovervakning
Etnicitet verkar vara brännbart att nämna och kan lätt betecknas som främlingsfientlighet.
Jag riktigt hör den gamla vanliga visan om stigmatisering.
”En hel grupp skall inte bli utsatt för att en eller kanske möjligen två gör något dumt, här pekar vi inte ut några,” låter det från vänsterhåll och ofta från offentliga företrädare.
Polisen brukar vara mer direkt, men då får de pudla efteråt, det vet polis både i Värmland och Småland. Att skriva listor med brottsbenägna grupper är helt tabu, för då blir skadestånden stora och den offentliga avskyn stor.
Numera är det olagligt att uppge identitet innan förövaren hamnat i domstol och blivet åtalad. Sedan bedömer redaktören ofta att namnet är utan allmänintresse, när det handlar om utländsk identitet. Om det däremot handlar om en svensk nazist, då rullar tryckpressen snabbt i gång.
När det gäller svenska gärningsmän brukar tolkningen vara mindre strikt.
Att Lars Wallin fuskade till sig LSS fick vi veta med express och att Anton Lundin var gärningsmannen till dåden i Trollhättan likaså, men efter morden på Ikea i Västerås, dröjde det innan gärningsmannens namn blev offentligt.
När svenskar gör karriär i kriminalitet, så finns ingen kod 291, som för de med utländskt påbrå, där gärningar lyfts ut ur den normala brottsstatistiken, detta förhållande vore väl något för DO att titta på? Grupper skall ju inte behandlas olika?
Experter brukar ständigt deklarera att kriminaliteten minskar, men motvilligt efteråt tvingas erkänna att den grova ökar.
När skotten dagligdags viner runt knuten i Malmö och Göteborg så vore man väl både blind och döv, om man inte begrep vad den maffiakontrollerade knarkhandeln sysslar till med.

En snabb blick i DN i går (2016-11-3) skrev flera ledare, krönikörer om vettiga saker, men inte ett ord om orsaken till illdåden.
Vi fick läsa om skenande kostnader för LSS, finurlig våldtäktsförklaring och om knarkarna som gör upp sina affärer utanför förskolans dörr.
Det är som om orsaken finns på en annan planet utan samband med dessa dåd.
Maja Hagerman skrev ”Hux flux försvinner friheten som LSS gav”. En blind väninna anses inte längre behöva LSS. Berättigat snyft i hela artikeln, men en journalist med självaktning borde väl också ta reda på orsak och verkan?
Jag kan berätta för Maja Hagman att man ofta kan träna upp en patient till högre funktionsnivå, men att därmed minska antalet LSS timmar är en omöjlighet, familjens goda försörjning, ja ibland hela släktens står på spel. Utländska läkare finns det gott om som skriver generösa intyg. Kanske inte så konstigt för majoriteten blir upprepade gånger underkända vid kunskapsprov för svensk läkarlegitimation. Det förekommer också att utländska ligor plockar hit gravt handikappade och sen tjänar storkovan på dem via landsmäns assistentfirmor, där fusket är mycket utbrett.
Att granska denna härva är inget som socialminister Annika Strandhall vill beröra, för då kan karriären förstöras.
Det är enklare att beordra FK att göra snävare tolkning av funktionsbehovet, vid både nya och gamla bedömningar som skall prövas. Det blir väl som vanligt, att de med störst behov får minst för att fusket skall finansieras, precis som det gick med sjukförsäkringen.
Lata och smarta har i Sverige gyllene dagar, kontrollsystemen sviktar och styrs av ideologi, oavsett partikonstellation.
Att utsättas för skrik, bråk, anmälningar och hot av förfördelade invandrare är något som fått många socialsekreterare på fall. Låt gå politik är enklast, men har sitt pris efteråt med utbrändhet och eroderad yrkesstolthet.
Självklart finns det svenskar, som också hör dit, men den gruppen kan inte längre konkurrera med alla nyanlända, som kommit hit med ofantliga förväntningar på bidrag och välfärd.
När fel har begåtts, då är media där som ett skott och anklagelserna viner i luften över skamfyllda chefer.
Vilken skillnad mot politiker och näringslivets chefer som får pladdra på och bortförklara, när oegentligheter upptäckts, kan man efter intervjun tro att de är oskyldiga som små barn och bara utsätts för förtal.
Enda undantaget verkar vara Janne Josefsson och hans gäng. Uppdrag Granskning drar för stora tittarsiffror för att våga läggas ner. Det är också fördelaktigt för SVT att kunna peka på ett radikalt program, när de utsätts för kritik.
Ett år efter att LSS reformen infördes 1994 och kostade reformen 5 miljarder, i dag passerar den snart 30 miljarder!
Allas lika värde gäller inte här, för blir du sjuk med gravt funktionshinder efter 65 så är det kört för LSS.
I dag ställer ca 1,3 miljoner anhöriga upp för att sköta sina nära och kära, utan dessa tappra och oftast äldre själar skulle hela samhället braka ihop.
Tacken är en pension som ständigt bromsar in och högre skatt, en omvänd Robin Hood politik, som regeringen alltmer fått fallenhet för, med undantag av alla nyanlända, där förturer inom flertalet områden är obligat.

I nästa artikel i DN skrev Amanda Björkman ”Skandalerna kan inte komma som en överraskning för Malmös politiker.”
Förskolan Källan med utomhusprofil håller ungarna numera inne, för utanför dörren står knarkarna och dess langare och gör upp affären.
Föräldrar har länge klagat, men mesig kommun har erbjudit flyttning av barnet, inte av knarkarna. Kanske vill de inte peka ut stackarna i sitt utanförskap?

Sedan läste jag om lika mesiga domstolar som friar våldtäktsmän, för att de påstår att de sover under övergreppet.
”Domstolar måste döma våldtäktsmän som sover räv” skrev Matilda Molander. Inte heller här ett ord om den invandringsrelaterade våldtäktsvågen i Sverige.
Brottsförebyggande rådet presenterade i veckan sin trygghetsundersökning, där andelen sexbrott mot kvinnor har fördubblats på tre år, från 2012 till i fjol, dessutom har överfallen blivit grövre. Feministernas favoritförklaring om ”ökad anmälningsbenägenhet” faller i denna undersökning i bitar.
Men utländska våldtäktsmän brukar slippa straff ändå, det är bara att skylla på sin låga ålder, flina åt offret när de, omgivna av supporters, går ut från domstolen, om nu offret orkar närvara.

Vem skall döma domstolar, som sover räv och vem har lagt grunden för denna falska sömn?
Det berörs inte i artikeln, inte heller aktuella fakta eller att nämndemän med SD anknytning åker ut, till förmån för mångkulturella representanter.

Utmärkande för DN:s ledarskribenter är att först ondgöra sig över händelsen med stor inlevelseförmåga. När det handlar om tiggare och andra utsatta, helst med utländsk identitet, så brukar förkunnelsen vara ” tänk det kunde vara jag” och därefter ett självkritiskt ”vad jag har det bra,” så läsare utan denna insikt får skämmas och sen är det klart. Orsak och verkan är tabu, men inte känslor och påverkan.

Åldringsbrott ökar lavinartad i landet, det är ofta rumänska ligor som åker runt och lurar sig in hos gamlingar eller slår ner dem när de lämnat bankomaten.
De kan påstå sig vara från hemtjänsten, är törstiga, ringer och låtsas vara ett barnbarn i penningnöd.
Unga killar oavsett etnicitet rycker till sig väskor och försvinner skrattande på mopeden.
Att livet därefter blir otryggt, krackelerar och fylls av skam för dessa åldringar är inget som dessa förövare bryr sig det minsta om. För de har ju av vänstern fått reda på att de tillhör en utsatt grupp och då blir det lätt legitimt att roffa åt sig vad gamla, försvarslösa har gnetat ihop under sitt liv.

Nu börjar SVT bli orolig för dagspressens tidningsdöd, så här skrev tre av dess högsta chefer nyligen i Sydsvenskan.
”Public service har samexisterat med tidningarna i nära 100 år. Vår utgångspunkt är att båda krävs för mångfalden och demokratin….”
Cheferna var Hanna Stjärne, Jan Hellin och Anne Lagercrantz, med röda rötter, som styr deras gärningar i dag behöver väl inte nämnas.
Jag upprepar med en dåres envishet att det är EU inträdet med fri rörlighet och massinvandringen som skapat dagens krissituation.
Att unga kvinnor och åldringar sitter inne i hemmet och gråter, verkar inte beröra vår regering och opposition i ryggen, de tjafsar bara vidare om lämplig partner om ett par år.

”Ett samhälle som inte längre kan skydda sina medborgare har ingen morgondag” skriver professor Karl-Olof Arnstberg på sin blogg ”Invandring och mörkläggning.”

Det känns som vår morgondag håller på att försvinna, om inte fler medborgare ser vad som händer och på allvar kräver förändring.

En tanke kring ”Förövare saknas vid utländsk kriminalitet

 1. VEM TJÄANAR pÅ DETTA! Det är en fråga som ständigt kommer över mig. Sammhälleligt är det kriminella. Politiskt SD. Mänskligt ingen.
  Hr Löfven sade att vi varit naiva…. varit? Undrar vem och varifrån Sverige styrs? Är vi utsatta för hot?
  Varför tar hederliga personer i de utsatta områdena inte hand om sitt område. De måste veta vilka som ligger bakom dåden. Om de inte vågar så kan de kanske tipsa anonymt?
  Numera så tolkar jag allt där inte gärningsmannen beskrivs som svensk att det är en person av annan härkomst som gjort det.
  Slutligen, vi kommer verkligen att framöver höra talas om ALLA som liter av sexomnia. Sådana som sover i grupp och utför våldtäckten. OM de nu blir avslöjade.
  Är det förbjudet att ta DNA på alla som söker asyl?

Kommentarer är stängda.