Pensionerna krymper, men vem bryr sig?

Kanske fler än undertecknad undrar varför våra pensioner inte har höjts mer under rådande högkonjunktur? Många med låga pensioner fick knappt mer än någon hundralapp under januari i år, som inte på långa vägar kompenserar för flera år av bromsnedslag.
När pensionsbromsen infördes 2001 var motiveringen att pensionerna skulle följa konjunkturen.
Politikerna tävlade att tala om för oss, hur rättvist det var, men den verkliga anledningen fick vi inte veta.
Pensionsfondernas buffertfonder, som redan året innan hade åderlåtits av dåvarande statsminister Göran Persson på > 260 miljarder, skulle nämligen räcka till allt fler, nämligen äldre invandrare! Om denna stöld aldrig hade inträffat hade varje pensionär nu haft ca 45.000 kr mer på sitt konto!
Även om invandraren aldrig har arbetat en timma i Sverige, så skall garantipension betalas ut. För att få full garantipension har krävts att man har varit bosatt i landet i 40 år, men för invandrare gällde inte denna regel.
Under 2001 infördes därför det skattefria äldre-försörjningsstödet, som var betydligt mer ekonomiskt fördelaktigt för personer med annan etnicitet.
Jag minns hur min mor, som då levde fick betydligt mindre i pension jämfört med invandrare, som bara kunde påstå att de var > 65 år.
Att fostra barn, sköta hushåll, gamla far- morföräldrar och när barnen klarade sig själva dryga ut hemmets ekonomi med städjobb och arbeta ideellt gav och ger inga pluspoäng, hos detta pensionärsvikande arbetarparti!
Barntillsyn fanns inte då, när vi barn var små, utan kvinnans plats var i hemmet. Hennes arbete var utan värde i samhällsekonomin och när hon senare fick utföra samma uppgifter utanför hemmet blev det lågt värderat i lönekuvertet.
Att leva upp till Olof Palmes mångkulturella ideal, hade betydligt högre prioritet, än denna kvinnoskara som arbetat och slitet för andra under hela sitt liv. För kommer man från överklassen så värmer internationell uppmärksamhet betydligt mer, än från arbetare på hemmaplan.
Denna konversation tror jag har ägt rum i Rosenbad.
”Äsch, pensionärerna kan vi alltid räkna med som trogna väljare” sa den unga karriärpolitikern.
Pensionärer kan inte strejka, därmed är de en svag opinionsgrupp och med PRO, som sitter i regeringens knä, är ingen verklig förbättring av pensionen att vänta, förutom trixande med siffror och statistik.
”Du har fattat helt rätt min gosse” sa konsultstrategen, ” invandrarnas och barnfamiljernas röster är vad ni behöver, andra grupper får om det blir något över och förmögna har ju sin räddning i Panama.” Alla i regeringen nickade och förstod att förslaget var bra och något heltäckande jobbskatteavdrag skall pensionärerna inte ha.
”En grupp som har vana att gneta och spara är något som vi måste ta tillvara i denna vanskliga ekonomi” avslutade konsulten sin medverkan och gladde sig över sin saltade faktura.
Innan ID-kontroller infördes i fjol, så saknade > 90 % av migranterna pass eller andra ID-handlingar, som ofta slängdes överbord och angav man Syrien som hemland, så var PUT klart.
Om unga män sade att de bara var 15 år, så var det så, liksom om äldre sa att de var över 65. Allt annat hade varit diskriminering och främlingsfientlighet. Tillit till den andre skall premieras, så ålderskontroll får inte diskuteras!
I fall framtiden skulle kräva ålderskontroll, så kanske det kan hända att efter SFI, avslutad skolgång och allehanda integrationsprojekt, så kan det vara dags för ålderspension för många av dagens nyanlända?
Nu börjar det bli riktigt besvärande för våra politiker, när fattigpensionärernas skara dramatiskt ökar i världens humanaste land. När till och med EU har påpekat det, så blir det genant, för Sverige som alltid vill vara bäst i klassen.
Nu har 314.000 tusen av pensionärerna, främst kvinnor, nått ner till EU:s fattigdomsgräns (60 % av landets medelinkomst) vilket i Sverige är 11.500 kr före skatt i månaden. Denna bedrövliga utveckling borde mana till besinning, men med dessa mångfaldspolitiker lär inget hända, mer än vackra ord, om vi får råd…

Denna länk till ”Granskning Sverige” fick jag av en bloggläsare, efter att jag i inlägget ”Maktkamp i media mot högerextremism” från den 30 okt, erkände att jag också, precis som den föraktade SD politikern, tyckte att en invandrarkille såg betydligt äldre ut än sina klasskamrater.
”Granskning Sverige” är enligt traditionell media en rasideologisk youtube kanal, som står Sverigedemokraterna nära och därför skall bemötas med stor misstänksamhet, men läs/lyssna själva och titta på pensionsbeskedet, så kanske fler än undertecknad anser att åldersbestämning av migranter inte vore fel.
Se:https://www.youtube.com/watch?v=9pZkw-V6yog

Sveriges ”äldsta” person polisanmäld för pensionsbedrägeri

Granskning Sverige
Publicerades den 6 juli 2014
Pensionerna i Sverige är ibland skamligt låga. Vart har alla pensionspengarna försvunnit? Granskning Sverige kan denna vecka avslöja hur svenska pensionärers pengar tagits ifrån dem, för att delas ut till importerade bedragare, som helt ostraffat kunnat utföra grova bedrägerier.
För att belysa bedrägeriproblematiken, börjar Granskning Sverige rota i historien om 115-åriga Saro Dursun, som när hon kom till Sverige från Turkiet på början av 1970-talet hävdade att hon var 65 år. Hennes troliga ålder var mellan 40 och 45, men hon ansåg sig ha jobbat färdigt. Åren har gått och ingen bland myndigheterna har tagit tag i denna otroliga historia. Vi ringer till poliser, jurister och till Migrationsverket. Skall inte grova bedragare utvisas eller sitta bakom lås och bom? Alla skickar Granskning Sverige vidare till nästa myndighet, tills vi till slut ombeds av Migrationsverket att polisanmäla Saro, för att pröva lagstiftningen.
Vi ringer alltså till polisen och upplyser att det finns en kvinna i Sverige, Saro Dorsun, som hävdar att hon föddes 1899, dessutom uppges hon fortfarande vara gift. Ingen vet hur många år yngre mannen måste vara, men de vi vet är att paret fick barn 1963. Rädslan i Sverige är så stor att när polisen får höra om denna historia, vägrar man att ta emot anmälan. Polisen hänvisar oss iväg till skatteverket!? Vi tvingas alltså läsa innantill från polislagens första paragraf, för polisen. ”Polisen måste ta sig an alla brott som kommer till deras kännedom”. Alla förstår att Saro Dursuns historia inte kan vara rimlig, men Polisen vägrar ens erkänna att det är konstigt att man kan föda barn när man är 64 år….”

3 tankar kring ”Pensionerna krymper, men vem bryr sig?

 1. Det är en inte särskilt ”underbyggd mening” att påstå att Göran Persson stulit 260 miljarder ur Pensionssystemet! För att slippa skriva hela sanningen själv väljer jag att kopiera ett annat inlägg i frågan som skrivits av en Lars Ströman!

  Det är bara det att bilden är genomfalsk. Göran Persson stal inte 258 miljarder kronor från pensionärerna. Så här gick det till:

  Bakom det nya pensionssystemet som beslutades på 90-talet stod fem partier, Socialdemokraterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna.

  Faktum är att beslutet om det nya pensionssystemet fattades i juni 1994, då Sveriges statsminister hette Carl Bildt. Göran Persson var inte ens partiledare. Han var ekonomisk talesperson för Socialdemokraterna.

  En del av det nya pensionssystemet var att garantipensionen, efterlevandepensionen och förtidspensionen skulle lyftas bort från ATP-systemet. Tanken var att systemet för inkomstpensioner skulle fungera oberoende av statens finanser.

  Utgångspunkten var alltså ett ATP-system som var anpassat för såväl inkomstpensioner som för garantipensioner, efterlevandepensioner och förtidspensioner. Pengar hade betalats in till systemet för att klara alla dessa typer av pensioner.

  När nu flera typer av pensioner skulle lyftas bort från ATP-systemet, blev det logiskt att föra över en del av pengarna till staten. Den så kallade pensionsgenomförandegruppen kom fram till att det borde handla om ungefär 320 miljarder kronor. Men gruppen kom överens om att överföringen inte borde vara större än 258 miljarder kronor, för säkerhets skull.

  Mycket riktigt skedde detta under Göran Persson regeringstid. Men fem av riksdagens sex partier var överens. Att anklaga Göran Persson för detta blir absurt. Och någon stöld handlade det naturligtvis inte om. Det var ett legitimt politiskt beslut.

  2008 slog finanskrisen till. Följden blev att pensionsbromsen trädde i kraft. När landets ekonomi krymper blir det mindre pengar över för pensioner. Och pensionärerna är sannerligen inte den enda grupp som drabbats av krisen. Men då väcker någon tanken: Tänk om det finns ett kassaskrin någonstans, som Göran Persson har lagt beslag på. Då kanske inte pensionsbromsen behövs. Och så glömmer vi liksom bort varför den där överföringen på 258 miljarder kronor gjordes. Vips, så är det bara att kräva att staten återför pengarna. Som om 258 miljarder kronor skulle kunna överföras från staten, utan att det kostar någonting. Som om pengarna bara ligger där och dräller till ingen nytta.

  Visst kan pensionärer kräva att få 258 miljarder av staten. Men kom inte och snacka om stöld. Och inbilla dig inte att det går att göra utan att det märks. Kanske i form av sämre statsbidrag till kommuner och landsting. Och bland de grupper som är mest beroende av servicen från kommuner och landsting finns just pensionärer.
  Lars Ströman

 2. Det blir de svagaste i samhället som blir lidande när våra gemensamma resurser styrs över för betala den stora invandringen.

Kommentarer är stängda.