Etnicitet och Stureplan viktigare än kompetens och landsbyggd

Förstår inte vad som hänt inom främst centerpartiet? Att välja en ung kvinna, visserligen med juridikstudier i bagaget, men med mycket lite arbetslivserfarenhet förvånade nog många. Hon fick en imponerande månadslön, som nog gjorde andra partiordförande, med betydligt mindre partikassa, gröna av avund. Denna frikostiga lön har nog bidraget till att hon klättrat upp på en hög, moralisk piedestal.

Förmodligen är min bild av detta parti helt passé. Jag minns präktiga kvinnor som kunde baka sju sorters kakor och tillsammans med sina män kämpar för landsbygdens överlevnad.

Bestod partistyrelsen bara av ungtuppar från Stureplan som ville ha en ung, medial begåvning, som slänger med håret efter dagens ungdomsideal. För att se bra ut och berätta hur god jag är, är sedan länge viktigare i detta ideal, än att vara det.

När den frejdiga styrelsen från Stureplan låg bakom nytt partiprogram med månggifte, fri invandring, slopad skolplikt med flera tokigheter, satte nog många i halsen. Deras nya ordförande fick avbryta sin semester för att gjuta olja på vågorna.

Tyvärr förstod jag inte hennes utläggningar då om framtida viljeinriktning, lika lite som jag i söndagens agenda (2015-01-31) begrep hennes innehållslösa svammel om flyktingkrisen. När inget fick ordentligt fäste tog hon till det gamla vanliga känselargumentet… folk flyr för sina liv och då är det lätt att glömma sina pass eller andra identitetshandlingar….

Varför glömmer dessa asylsökare aldrig sina I-Phone undrar jag?

Om nu 80.000 skall utvisas så kan de inte flytt från bomber och pågående krig, vilket är asylgrundande enligt svensk lag.

Nyligen kom ett besked från centerns pågående partidager att skolverket k bör slopa trasslet med legitimation för lärare, eftersom lärarbristen är för stor för att räcka till 70.000 nyanlända skolbarn. När så många skall tryckas in, betyder det att andra åker ut. Uppmärksamhet och resurser brister då drabbas främst barn som vill framåt och som redan kan svenska, oavsett sitt ursprung.

100 dagar skulle räcka för skolminister Gustav Fridolin och nog stämmer det, men i motsatt riktning.

Avslöjande studier har publicerats från Örebro universitet. Ex. ”Svenska mammor väljer bort mångkulturen” där forskaren Maja Lilja berättade från interjuver med svenska medelklassmammor om var de ville bosätta sig med sina barn.

De talade varmt om mångkultur, men bara i teorin, inte i praktiken. Förklaring till omfattande sk. ”white flight” från områden när familjer med annan etnicitet ökade var  ”…man måste ju tänka på sina egna barn …”

Min syster, förskollärare, med leg och ständig fortbildning, blev förbannad i gott sällskap med kollegor, långt tidigare när Ylva Johansson (S) tyckte att legitimation inte var så viktigt vid ansökan till lärartjänst på förskolan.. ”det viktigaste är att man tycker om barn”…

Men nu kommer samma förslag från centerpartiet för hela skolan. För hos dagens regering är etnicitet viktigare än kompetens och nu tillhör centern också denna verklighetsförnekande skara.

På DN debatt (2015-07-27) skrev forskaren Gabriel Heller Sahlgren att elevsammansättningen är den enda säkra faktorn bakom Pisaraset i svenska skolor. Invandringens effekt på skolresultat kräver krafttag var hans slutsats.

Så nu kanske Annie Lööf och hennes supportrar från Stureplan får fundera ut något lyckat recept för att behålla Ebolagstiftningen och förhindra förslag om bussning av nyanländas barn till populära medelklasskolor?

När man sitter högt upp på en piedestal, då blir kontakten med verkligheten skral!