Moskva fristad för västerlänningar som vill fly woke ideologin

Nya Dagbladet rapporterar:

Rysslands regering har nu publicerat en lista över 47 länder som man anser “främjar nyliberala ideologier som står i konflikt med traditionella ryska värderingar”.

Medborgare från dessa länder kan nu ansöka om uppehållstillstånd om sökanden vill slippa de politiska strömningarna i sina hemländer. https://nyadagbladet.se/utrikes/ryssland-erbjuder-asyl-till-personer-som-forsoker-fly-vasterlandska-nyliberala-ideal/

https://nyadagbladet.se/utrikes/har-ar-rysslands-lista-over-destruktiva-nyliberala-lander/

Den ryska nyhetsbyrån TASS meddelar att:

”Ansökningar kan baseras på avvisandet av deras länders politik ”som syftar till att påtvinga människor destruktiva nyliberala ideal, som strider mot traditionella ryska andliga och moraliska värderingar.”
Värdena finns listade i grunden för Rysslands statliga politik på detta område, medan den ryska regeringen förväntas sammanställa en lista över länder som påtvingar sina medborgare ohälsosamma attityder. UD har fått i uppdrag att börja utfärda tremånadersvisum till sådana sökande redan i september. https://tass.com/politics/1831019

Sverige finns givetvis med samt övriga av Nordens länder. Det är endast Ungern och Slovenien som inte finns med bland EU;s medlemsländer.

”…Flertalet av de listade länderna har sedan tidigare också funnits med i registret över “ovänliga stater”, vilket gjort dem till föremål för ryska diplomatiska åtgärder, baserat på deras grad av “fientligt uppträdande” skriver Nya Dagbladet.

Om våra krigshetsare i regeringen låter Jas Gripen hamna i Zelenskyjs händer så kanske det vore tryggt att begära visum.

Om du vill bidra till Nya Dagbladets viktiga grävkassa! Kan du stödja deras arbetet genom Swish till 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.

En tanke kring ”Moskva fristad för västerlänningar som vill fly woke ideologin

  1. Varför vi inte längre känner oss hemma skildras på https://www.lindelof.nu/nationerna-vacklar-och-manniskorna-kanner-sig-inte-langre-hemma/

    Utgångspunkten är TV serien Sherwood med analys av Luther och Marx där västvärldens avindustrialisering är utgångspunkt. Artikeln kan sammanfattas med Luther i går och gränslöshet idag

    Citat;
    ”…När den ekonomiska basen rasar, så uppstår förvirring i människornas huvuden och då kan vad som helst hända. I Sverige skjuter man skarpt på gator och torg och gängkriminella går på partiledarbröllop samt gör musikkarriär som rappare.
    Godtrogna pensionärer blir lurade av påträngande obegripliga bondfångare i telefonen, man kan inte längre ta ut och sätta in pengar på banken utan komplicerade inloggningsförfaranden, man kan knappt längre gå in i en affär och köpa skor och kläder med vanliga pengar, barnen får inte längre en anständig skolundervisning, tågen går allt mer sällan i tid, man förstår knappt vad som sägs i radio och TV som ändå mest visar flamsunderhållning, byggnadsarbetare och paketbud går inte att tala med på svenska, ”försvaret” försvarar inte längre svenskt territorium, våra vapen skickas till Ukraina, vi har slutat kämpa mot kärnvapen, Nato ska vara vår trygghet, landets gränser läcker som ett såll varpå kriminella, knark och illegala vapen väller in, ungdomar rekryteras till kriminella mördarband, folkvalda politiker lever i en helt avskild värld från sina väljare, det finns numera fler än två människokön, äktenskap är inte endast mellan man och kvinna och vi tvingas hantera idiotiska skruvkorkar på mjölkpaketen som sprätter ut mjölk på duken – för det har EU bestämt. Stor oreda under himlen…”

    Sista avsnittet av Sherwood i kväll 21.00 på TV 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *