Varför blogga?- Tröst är att missmodet finns hos fler

Igenkännandets glädje eller snarare sorg känner jag när jag läser Jenny Pipers blogginlägg https://jennypiper.blog/2024/10/06/efter-sex-ar-ser-jag-inte-langre-nagon-poang/

Hon är en alert bloggerska som suveränt har bevakat främst kriget i Ukraina med ständig information från medier som EU förbjuder, men efter sex års dagligt bloggande börjar en trötthet ge henne uppförsbacke.

Citat från Jenny Pipers blogg
”…..Faktum är att jag efter sex år med bloggen och ännu längre på Facebook börjar få nog eftersom jag till slut insett att det inte har någon betydelse, för det finns inget jag kan påverka. Det spelar ingen roll vad jag skriver, uppmanar till, kritiserar eller delger för nyheter – de flesta människor kommer oavsett fortsätta ha förtroende för etablissemanget och rösta på riksdagspartierna gång på gång trots att det är uppenbart att de alla är styrda av samma husse. Och nej, varken Trump eller SD är några frälsare som kommer rädda oss som många inbillar sig….”

Själv känner jag likadant som gammal tant, som mer har bevakat medicinsk forskning om vaccin, pandemier med Covid influensan i centrum, främst orsakat av vår familjs autoimmuna sjukdomar, erfarenheter av patientrollen och från yrkeslivet.

Nobelpriset i medicin/fysiologi

I alla kroppens celler finns en instruktionsbok om våra arvsanlag/DNA, som pyttesmå RNA molekyler hjälper cellen att läsa. Årets nobelpristagare i medicin/fysiologi har visat att små RNA molekyler instruerar cellen hur den skall bli en nervcell, muskelcell, hud cell, etc.

Vad upptäckten om hur gener kan regleras och vad denna upptäckt kan användas till i framtiden är det ännu ingen som vet.
Med tanke på fjolårets pristagare så är min misstanke att både Bill Gates med WHO samt Big Pharma ligger bra till.

Victor Ambros och Rary Ruvkun var intresserade av hur olika celltyper bildas. De upptäckte att mikroRNA, en ny klass av mycket små RNA-molekyler, spelar en avgörande roll för genreglering”, skriver Nobelförsamlingen...” https://www.svd.se/a/zA8vj1/tva-delar-arets-medicinpris

————————————————————————————–

Hopp finns ute i Europa, men mest hopplöshet i Sverige

Visserligen rör det på sig ute i Europa, där Le Pens framgång med Nationell Samling i Frankrike och AfD med Sara Wagenknechts parti BSW framgångar i Tysklands östra delstatsval, gjort att både Marcon och Schultz känner hur makten håller på att glida dem ur händerna. Än så länge hänger de kvar tack vare övriga partiers trixande för att blockera fosterlandsvänliga partiers väg till maktens boning.

Men här hemma i Sverige känns det hopplöst. Jag tror att SD:s anpassning till övriga partiers agendor gjort att luften gått ur oss som klarsynt ser politikers kryperi för USA som styrs av superrika globalister via internationella organisationer som FN, WEF, EU med flera som våra politiker kryper för. Fjäskeriet för EU kommissionens nationsförstörande påhitt, säger allt

När inte ens Lord Actons bevingade ord “Power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely” ger tröst så känns uppförsbacken mycket lång.

3 tankar kring ”Varför blogga?- Tröst är att missmodet finns hos fler

  1. Angående Nobelpriset i medicin/fysiologi.

    ”Utan mikro-RNA utvecklas inte celler och vävnader normalt. Felaktig genreglering kan orsaka allvarliga sjukdomar som cancer och diabetes….”

    Frågan är i vilka händer denna grundforskning kan hamna?
    Om mikro-RNA molekylerna kan användas för att bota sjukdomar som orsakas av något fel i vår arvsmassa, så är det mycket bra, men i orätta händer kan det bli en katastrof.
    https://www.svd.se/a/vgw0v5/nobelpristagare-skapar-vag-mot-nya-behandlingar?

    Nobelpriset i fysik går till AI forskningen pionjärer; John Hopfield USA och Geoffrey Hinton Kanada.

    Motiveringen från Vetenskapsakademin lyder: ”För grundläggande upptäckter och uppfinningar som möjliggör maskininlärning med artificiella neuronnätverk” och går till John Hopfield och Geoffrey Hinton.

    Hinton känner ånger över vissa upptäckter – men skulle trots det göra om samma sak igen. Samtidigt känner han oro för risken att människan tappar kontrollen över systemen. Utgångspunkten i deras forskning var hur hjärnan och synapser fungerar. Vi har ingen erfarenhet av att ha saker som är smartare än oss och vi måste vara medvetna om de negativa konsekvenserna och undvika att saker spårar ur, säger han.
    https://www.svd.se/a/W0ol7Q/tva-delar-pa-fysikpriset

    Återigen finns oro för i vems händer den smarta AI tekniken hamnar.

    1. Kan mycket väl tänka mig den frustration ni känner efter alla år som bloggare .
      Jag själv med minimal datakunskap läser era bloggar och imponeras av er ihärdighet .
      Att Sverige ligger sist på listan om länder med ”framtidstro” i Europa känner jag inombords så ni är inte ensamma om det .
      Men som sagt vad att göra i detta trötta land ?
      Att prata om sakers tillstånd är utsiktslöst !
      Vi få som ser och sett samt förstår räcker inte till att övertyga de blinda , döva och framförallt hjärntvättade medborgarna .
      Grabbarna jag träffade på en restaurang i Serbien förra månaden skrattade gott åt oss i väst och de problem våra politiker skapat . De hade ganska god kontroll på mängden problem i många städer och hur de tagit sig till våra länder och städer , särskilt Stockholm och Wien ?
      SD bleknar för var dag och har tappat engagemanget för landet och dess väl och ve . Att få folk att börja läsa tror jag är utsiktslöst då de flesta bara orkar läsa korta notiser på en bildskärm . Samtidigt som de går , står , sitter eller ligger har de också näsan i bildskärmen .
      Undrar hur de gör när de ska älska med varandra ?
      Via bildskärm eller ?
      Sitter man tillsammans med folk så har de sina mobiler på bordet eller i handen , varför ?
      En djup suck är vad jag förmår över tiden och dess skeenden . Så min beundran för er bloggare är stor .
      Mvh Sjöström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *