3000 blogginlägg noteras i dag från bloggstart 1:a dec 2015

Eftersom lokaltidningen vägrade att ta in mina okorrekta debattinlägg, främst om invandringens konsekvenser så fick jag en blogg av min svärson, efter min pensionering.

Numera känner jag mig som en upprepande papegoja eller snarare en spillkråka som hämtar upp åsikter från artiklar i statsmedia och från alternativa medier med mina reflexioner. Där jag ofta måste googla fram kunskap och fakta som inte finns i mitt hjärnkontor.

Jag tror att min grava hörselnedsättning bidrar till samtal i skrift. En stående kommentar från mina döttrar är att nu sitter mamma och ler och bara håller med oss, då har hon inte hört ett skit….

Eftersom jag inte löser korsord, så får bloggföljare och kommentatorer stå ut med mitt adrenalin ett tag till, men kanske inte blogginlägg varje dag.

Jag ser med spänning fram till USA valet den 5 november, om Donald Trump skall lyckas en gång till. Trump seger kan bli spiken i den gröna kistan och att luften går ur undergångspredikanterna så de tvingas nyktra till. Vad Elon Musk och Taylor Swift har för dragningskraft i vågmästarstater är ännu ovisst. Att vinna antalet elektorer är avgörande, inte antalet röster.

Vad var det jag sa konstaterade min bror, långtradarchauffören, numera pensionär, som har hittat en ny ratt att hålla i, när han kommenterade hur el.bilsförsäljning minskar i hela Europa och Volvo tvingas återställa produktionen till fossildrift samt krisande Northvolt som närmar sig konkurs med det gröna stålet som svajar, kanske till Kinas glädje.

Verkligheten är vår största fiende, är ett uttalande som tillskrivs Olof Palme som är lika aktuellt idag, med tanke på den humanitära stormaktens konsekvenser och nu den uppblåsta gröna bubblan samt ständigt nya röda skandaler.

Jag är ändå tacksam att Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra får lämna Tessinska palatset för regeringskansliets elefantkyrkogård, men med 119 000 i månaden fram till 2029 lär det inte gå någon nöd på henne. Statminister Kristersson mumlade om förtroende och tillit med civilminister Erik Slottner (KD) som budbärare. https://www.svd.se/a/kwQ0oa/tio-ar-av-upp-och-nedgangar-for-anna-kinberg-batra

Det här var mitt första blogginlägg den 1 december 2015 minns att jag blev så glad över den första blogg prenumeranten. https://word.harrietsblogg.se/2015/12/01/tarar-morgonsoffor-och-ringdans/

Citat: ”……Undertecknad känner stor trötthet över alla kändisar och makthavare som trängts i TV:s alla morgonsoffor och som unisont har kvittrat och twittrat om sin godhet, fina värdegrund, ansvarskänsla och vilja att hjälpa förtryckta, förföljda och fattiga.
Helst med andras pengar!
För att vara god och human är mycket lätt, så länge som min egen välfärd inte påverkas!
Men det säjer ingen, för alla vet att neddragningar, besparingar och andra orättvisor alltid drabbar andra som står längst ner på samhällstrappan.
För har man inte uppfyllt godhetsmåttet är risken stor att man åker ut och karriären kan ta slut!
Utfrysning och isolering har även gällt för de få inom etablissemanget som vågat ifrågasätta och avvika från den rätta vägen, där Sverige har stoltserat som bäst och snällast i hela världen….!!

Tyvärr känner jag samma trötthet idag över änglakörens godhetspredikningar för att inte tala om vänsterns feminister. Där jag anser att Carin Jämtin (S) också skulle få sparken som landshövding i Västernorrlands län för sina bravader som GD för SIDA, där biståndsmedel flödade i slutet av hennes period tvärt emot regeringens regleringsbrev.

Någon med mig skämta aprillo tänkte jag först när jag läste om hur 74 personer ur änglakören jämrade sig på DN/Kultur den 22 september med rubriken ”Upprop: Detta måste få ett slut – för demokratins framtid.” De anser att de utsätts för hat, hot och trakasserier som får en del att tystna.
Så himla skönt!
Magstarkt, när de själva inte gjort annat än ha ryckt ut med sin brandkår för att tysta obekväma röster under årtionden. Den egna medicinen smakar tydligen beskt.

Några som skrivit på uppropet är Anna Hedenmo, Patrik Oksanen, Emma Frans, Helle Klein, Tobias Hübinette, Somar Al Naher, Ulrica Schenström och Robert Aschberg… då förstår ni den politiska hemvisten hos de resterande 66.

Observera att journalisten Malin Ekman inte fanns bland underskrifterna. Hon var journalisten  som sade upp sig från SvD för att den korrekta styrningen från ledningen var för hård.

Så varmt tack alla blogg läsare och samtals kommentatorer som orkat med mitt adrenalin under dessa 9 blogg år.

En sensommardag.

En tanke kring ”3000 blogginlägg noteras i dag från bloggstart 1:a dec 2015

  1. Tack för merparten av dessa 9 års påminnelser om sakernas ting o händelser. Hoppas du finns med ett tag till, Harriet. Vi behöver ditt adrenalin i detta underliga varande i nuvarande Sverige. Ännu en gång tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *