månadsarkiv: september 2024

Det det islamistiska våldet fortsätter och Trump lever farligt med hatet från demokrater

Statsmedia, med DN och Aftonbladet älskar offer och betraktar islams terrorister som permanenta offer.

Däremot saknar Donald Trump offerstatus, som under söndagen utsattes för ett nytt mordförsök på en golfbana i Florida. Frågan är nu om han klarar livhanken fram till den 5 november.

”Den man som gripits för det andra mordförsöket på Donald Trump beskrivs som en 58-årig rabiat anhängare av Ukraina och Demokraterna. Mannen grips på flykt efter att ha skjutit mot ex-presidenten under en golfrunda…” https://www.friatider.se/58-arig-ukraina-galning-forsokte-morda-trump

Även statsmedia tvingas nämna mordförsöket, som skall nedtonas och inställningen är att Trump får skylla sig själv. ”…På tv-kanalen CNN har det redan konstaterats att de ”kommande dagarna kommer att präglas av en debatt om till vilken grad den förre presidenten har eldat på landets splittring”.
https://www.svd.se/a/vg3r94/skottlossning-nara-trump-han-ar-i-sakerhet

Detta borde få Trump att avsluta detta proxy kriget på stört, men krigsindustrin har långa tentakler in i demokraternas högsta led.

Nu åter till terroristers offerstatus.

Där återvändande IS-krigare har belönats med bostad, skyddad identitet och jobb. Kanske de kan bidra med sina erfarenheter på HVB hem, som nu ligger ute till försäljning på Blocket till högstbjudande, utan minsta kontroll av myndigheter. ”Välrenommerat HVB-hem till salu” är den nya affärsidén.  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ekobrottsmyndigheten-hvb-hem-saljs-pa-blocket-med-fardiga-tillstand

Från Henrik Höjers nyhetsbrev i Kvartal kommer dessa citat om bortglömda offer. https://mailchi.mp/kvartal/torsdag5sep2024?e=2b23110366

Inledningen handlade om bortglömda offer för islamskt terror i Burkina Faso, ett land som jag var tvungen att googla på.

Ett fattigt land i Västafrika där politisk instabilitet ständigt råder, som styrs av en militärjunta efter en kupp under 2022.
Befolkningar i centrala Sahel – Burkina Faso, Mali och Niger – utsätts för väpnade konflikter och interkommunalt våld mitt i ett decennierlångt uppror som drivs av väpnade islamistiska grupper anslutna till al-Qaida och den så kallade Islamiska staten Sahel-provinsen.

Sedan 2013 står muslimska terrorister för merparten av alla som dör i terrordåd, som de glatt visar upp för en likgiltig omvärld.

Citat: Visst var den senaste massakern fasansfull? Värre än Utöya 2011, värre än Paris 2015. Uppåt 200 dödade och minst 140 skadade. Enligt vissa uppgifter kanske rentav 500 dödade. I centrala Burkina Faso förra lördagen (den 31/8). En al Qaida-kopplad grupp har tagit på sig dådet. Och tusentals har dödats i liknande dåd bara det senaste året i Burkina Faso.
Nej, de flesta har förstås ingen aning om detta, eftersom svenska medier inte verkar så intresserade av att rapportera om ännu ett jihadistiskt massmord – även om till och med FN-chefen har fördömt massakern…..”

Terrordåden tycks snabbt falla i glömska när islams terrorister visar framfötterna. Kanske det beror på att det lika värdet står högt i kurs på ledarsidor? Där den muslimska terrorismen inte passar in på ledare- och kultursidor. Där platsar bara Putin, Orbán och Trump.

Ett ljus i det mediala mörkret är att Kvartal kommer fortsätta att försöka begripa, belysa och berätta om denna makabra och seglivade dödskult som fortsätter att locka anhängare bland muslimer.

Bild från The Maravi Post

Att covid vaccin kan orsaka cancer har nu nått fram till USA:s kongress och om EU:s vaccinationskort för övervakning

Nu har protester mot genvaccinets biverkningar och död äntligen nått fram till USA:s kongress, där Dr. Robert Malone, skarpt kritiserar Moderna och Pfizer för att ha marknadsfört vacciner med kända cancerrisker. https://www.vaken.se/dr-malone-forklarar-hur-covidvaccin-orsakar-cancer-under-den-senaste-kongressutfragningen-om-vaccinskador/

Vilket de givetvis försvarar sig emot, trots digra bevis från modiga, protesterande forskare. Det nya med detta förrädiska Covid vaccin som togs fram i raketfart med mRNA teknik, var att det framställs inne i våra kroppar.

Både DNA och RNA är molekyler som består av två eller flera atomer från olika grundämnen och är förbundna genom kemiska föreningar.

Bild från learningschoollangdorpva.z4.web.core.windows.net

DNA är arvsanlagen och finns i varje cells kärna och RNA är budbärare som finns i andra delar av cellen och ser till att information av arvsanlagen sprids och omvandlas till funktionella proteiner, till exempel antikroppar mot ett sars virus.

Både DNA och RNA kan användas i vaccintillverkning och båda molekylerna instruerar cellerna i våra kroppar att producera ett protein som framkallar/skapar ett immunsvar. Till skillnad från RNA-vacciner, som luras in i kroppen via en fettkapsel, kräver DNA-vacciner en elektrisk impuls för att driva in det genetiska meddelandet i cellen, vilket innebär stora risker.

”Moderna använder DNA för att skapa RNA och bryter sedan ner DNA:et. Tyvärr tar deras reningsprocess inte helt bort det nedbrutna DNA:et,” förklarade Dr. Robert Malone en stark kritiker mot Modernas och Pfizers Covid vacciner.

Detta påminner mig om Cutterincidensen som inträffade i USA på ett lab med namnet Cutter) under framställning av ett fungerande poliovaccin. En tävlan ägde rum mellan vaccintillverkare och brister i rengöring orsakade att levande poliovirus kom med i ett så kallat avdödat vaccin, som gjorde att 204 personer fick polio, varav 11 dog i stället för att få ett skydd av vaccinet. Man hade då inte tillräcklig kunskap hur man avdödar ett poliovirus. Vilket historiker Per Axelsson har skildrat i sin doktorsavhandling ”Höstens spöke – de svenska polioepidemiernas historia. I dag följer alltså skadliga DNA fragment med i vacciner framställda med mRNA teknik.

Brådska för att nå prestige och profit låg bakom då precis som idag.

Trots tung bevisföring från oberoende forskare från USA och Kanada som genomfört analyser av oöppnade vaccinampuller, där DNA fragment upptäcktes, samt sekvenser ett virus (SV40) som kan orsaka cancer, slog FDA dövörat till. Givetvis förnekar nationers tillsynsmyndigheter dessa bevis, eftersom USA:s högsta tillsynsmyndighet FDA har avfärdat välrenommerade, oberoende laboratoriers fynd om DNA-förorening i vaccinerna och ignorerat de konsekvenser dessa fynd har för folkhälsan.

Jag upprepar att denna medicinska skandal är för stor och måste därför i det längsta nedtystas. Trots att läkemedelsverket mycket motvilligt konstaterade biverkningar i Dagens Medicin under 2022 men betonade samtidigt att biverkningarna var mycket sällsynta…
https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/stor-studie-bekraftar-vaccinbiverkningar/

Bild från periodplus.com

Nu är EU på gång igen med vaccinationskort som skall kopplas till våra personnummer. European Vaccination Beyond Covid (EUVABECO) ansvarar för genomförandet.

"...EU:s digitala vaccinationskort, planerat långt före pandemin, skapar i tysthet ett globalt övervakningsnätverk som berövar medborgarna deras rättigheter, invaderar deras integritet och lämnar över kontrollen till icke-valda kommunistiska organ som WHO – allt medan allmänheten förblir i mörkret.." Från nyhetsbloggen Exposing the Darkness den 13 september.

Ytterkantsröster kan vara räddningen för Tyskland som Sveriges väljare borde ta efter

Nu kommer det bli enklare att utvisa kriminella invandrare i Tyskland, rapporterar Politico. Asylmigranter som åker på besök i hemlandet kan få uppehållstillståndet klippt och bidrag kan dras in för vissa migranter. Beskedet från den vänsterliberala regeringen kommer dagar före östtyska delstatsval där invandringskritiska AfD visar styrka i opinionen.https://bulletin.nu/tyskland-migrationspolitik-skarps-efter-valdsvag

Nu får Johan Forssell vår nye migrationsminister pallra sig ut till Arlanda och beslagta uppehållstillstånd på löpande band. Detta tips har funnits på många bloggar under de senaste åren, som resulterade i att adressaterna fick rasiststämpel i pannan. Medborgarskap skall aldrig bli permanent förrän efter minst 10 år, då man kan visa upp ett oförvitligt leverne med hög grad av assimilering till värdlandet.

Om Magdalena Andersson (S) kniper valet om två år då kan hela vänstern stå där med Refuges Welcome plakat för att deras blivande valboskap skall förstå hur efterlängtade de är. Bidragssamhället sviker inte sina väljare bara sina hårt arbetande medborgare.

Bild från Dreamstime

Bildresultat för refuges welcome

Nyligen konstaterade socialförsäkringen i en studie att ökade bidrag gör att fler lågutbildade skaffar fler barn i stället för att söka jobb, vilket är på väg att bli landets framtid.

Tänk om den arbetande medelklassen kunde bryta sig loss ur sin värdegrundsbubbla med det lika värdet, där främst statsmedia med SVT, DN och Aftonbladet ständigt ser till att bubblans hållfasthet med självgodheten hos de rödgröna stärks.

Ännu tycks det finnas demokratiskt makt från väljare att skrämma sina politiker till omläggning av politiken. Delstatsvalen i östra Tyskland är ett färskt exempel, där AfD sopade banan med Sahra Wagenknechts nya vänsterparti BSW i hälarna. Det gamla Die Linke med deras livsstilsvänster är helt förskräckt. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/afd-gar-framat-i-delstatsvalen

För att inte tala om politikerna i Berlin, där förbundskansler Olaf Scholz nu tvingas ändra främst flyktingpolitiken, som nu precis som i Sverige nått vägs ände. Nu stängs gränsen till Tyskland för asylanter. Här har Tidö regeringen mycket att lära, inte minst SD som ständigt mumlar om internationella konventioner och utredningar som aldrig tycks bli klara.

”Vi ska tillsätta en utredning som blir klar 2027” eller ”det går inte, det strider mot internationella konventioner” brukar svaret från SD bli när deras väljare kräver att Tidö-regeringen stoppar invandringen. Men efter AFD:s framgångar i de tyska regionvalen har Tysklands regering blivit så uppskrämd att man helt stänger samtliga landsgränser för asylinvandring – på måndag…” https://www.friatider.se/tyskland-stoppar-invandringen

Man behöver inte tillhör Mensa gänget för att förstå vilket land som då kommer i första hand.

Bild från informationskriget.se

Efter de tyska delstatsvalen har Viktor Orbán åter ilsknat till på högdjuren i EU, som aldrig behöver möta några konsekvenser av sin politik. Han har hotat att sätta asylsökande i Ungern på bussar till Bryssel. ”Om ni vill ha dem kan ni få dem”, lyder premiärministerns budskap, som givetvis väcker stor vrede hos nationsförrädiska politiker. https://www.svd.se/a/73Veow/ungern-vill-bussa-migranter-till-von-leyens-kontor?

En verklighetsanpassad vänster med utbrytaren Sahra Wagenknecht

Äntligen tänker jag när jag läser om Sahra Wagenknecht i Tyskland, en rebell som blivit en maktfaktor i landet.

Hon var tidigare engagerad i det tyska vänsterpartiet Die Linke, men lämnade det efter många kontroverser och startade ett eget parti BSW under 2023 (Bündnis Sahra Wagenknecht) och fick med sig fler avhoppare.

BSW fick drygt 6 procent av rösterna i det tyska EU-valet, mycket tack vare partiets program med hennes uttalande Vi finns till för alla som har tappat hoppet om demokratin, vilket gav partiet ett första mandat i EU parlamentet.
I delstatsvalet i östtyska Sachsen och Thüringen nyligen blev BSW det tredje största partiet, där AfD överlägset tog första platsen och den tyska regeringens rödgröna partier fick bara 10 % av medborgarnas röster. Missnöjet hade nått ytan till förbundskansler Olaf Scholz, förskräckelse.

I många stora frågor råder stor samsyn mellan dessa partier som båda har en befriande syn på klimatet utan undergångsprofetior och de tar avstånd invandringens berikning. Partierna förordar fredsförhandlingar både i Ukraina och Gaza.
När Ukrainas president, USA:s marionett Volodymyr Zelenskyj besökte förbundsdagen i Berlin i juni så bojkottade båda partierna demonstrativt hans tal. Vilket de gjorde helt rätt i. Hans skådespelartalang verkar ha sett sina bästa dagar, då alla inser att fredsförhandlingar är ett måste, förutom krigsindustrin med våra egna lakejer.

Det jag uppskattar mest hos Sahra Wagenknecht är hennes åsikter om vänstermänniskor som hon kallar för en hycklande ”livsstilsvänster” vilket jag själv redan under 70-talet stötte på hos de renläriga gossarna när jag nyktrade till från min röda ungdom. Ett signum för dessa fina och goda människor är att de aldrig bjuder på en bulle till kaffet. https://detgodasamhallet.com/2019/09/24/gastskribent-harriet-larsson-om-min-roda-ungdom-tillnyktring-och-bla-alderdom-2/

Kanske blev hennes bok ”Die selbstgerechten” (De självrättfärdiga), för mycket för Die Linke. Boken kom ut under 2021 där hon gick till angrepp mot arroganta ”vänsterliberaler”. Den röda tråden i boken är hennes konstaterande ”Jag betraktar det som en tragedi att flertalet socialdemokratiska och vänsterinriktade partier låtit vänsterliberalimsen föra dem på villovägar”, vilket har stor överensstämmelse på vårt eget vänsterparti, där verklighetsfrånvända akademiker tävlar i wokerasism.


Citat från https://www.dixikon.se/die-selbstgerechten-sahra-wagenknecht/

”….Vad som gör Wagenknechts bok särskilt intressant är att hon huvudsakligen skjuter skarpt mot Die Grünen och mot sitt eget (tidigare) parti, vänsterpartiet Die Linke.
Hon är visserligen känd för sin frispråkighet, men med tanke på att hon är förbundsdagsledamot och tillika ett av partiets mest framträdande profiler, är hennes skarpa kritik mot de egna leden närmast häpnadsväckande.
Hon vänder sig särskilt mot att den identitetspolitiska rörelsen betraktar sig och betraktas som vänsterliberal, medan den enligt Wagenknecht i själva verket varken är vänster eller liberal.
Att tillhöra vänstern innebär per definition att engagera sig för dem som har det svårt i samhället och som ofta saknar både bildning, välstånd och inflytande. Men dessa så kallade vänsterliberaler kommer huvudsakligen ifrån och har särskilda intressen kopplade till storstädernas välbeställda akademiska medelklass.
Vidare menar hon att liberal inte minst innebär tolerans mot oliktänkande, vilket är en sällsynthet hos cancelkulturens bildstormare och skarprättare. Liberalismen kämpar traditionellt också för jämlikhet och likhet inför lagen, fortsätter hon, medan identitetspolitiken i många avseenden tvärtom verkar för särbehandling av olika människogrupper.    
Wagenknecht tycks visserligen vara övertygad om att de värsta avarterna av woke-kulturen med tiden kommer att försvinna eller reformeras, men att de hinner göra så pass mycket skada på samhällsklimatet i stort att det är viktigt att med goda argument granska effekterna av deras ofta antihistoriska och antiintellektuella föreställningar och slagord….”

Jag förstår att Berlin med Olaf Scholz är bekymrad över dessa partiers framgångar, för att inte tala om de gröna och de röda traditionella partierna som blir obarmhärtigt avslöjade för deras självgodhet och översitteri mot oss utanför åsiktskorridoren.

Fakta från https://www.tv4.se/artikel/tt-240906-tyskwagenknecht-78100eed/vansterrebell-blir-tysk-maktspelare

Debattanalys- Trump indignerad, men verklighetstrogen- Kamala självbelåten med plattityder

DEBATTANALYS: Trump visade rättfärdig indignation, Kamala var självbelåten med manusförfattade plattityder

I kvällens ABC-presidentdebatt visade en kandidat – Donald Trump – levande, rättfärdig indignation och kanaliserade frustrerade amerikaner om de kritiska ämnena ekonomi utrikespolitik, invandring och särskilt handel. Den andra, Kamala Harris, kom fram som manusförklarad, platitudinerad och ihålig på viktiga politiska punkter.
Tack vare kongressens republikaners håglöshet under det senaste decenniet hade Harris en lättare tid med ett ämne: Obamacare. Men över hela linjen var Trump mycket mer i kontakt med den dagliga amerikanska erfarenheten, med rätta frågesport i slutet av natten – om hon har alla dessa planer, varför har hon inte gjort det? Hon sitter trots allt på kontoret just nu, utan mycket av en ”chef” att svara på nuförtiden.” Från nyhetsbloggen Exposing The Darkness den 11 september.

Från statsmedia är det lite andra tongångar, men det kunde vara mer Trump förakt på redaktionerna fyllda av Kamala eufori. Kanske återhållsamheten beror på rädsla för att Trump kan vinna, eftersom mätningarna nu är nästan helt jämna mellan Harris och Trump och marginalerna är extremt små.

”….Trump målade upp ett land i fritt fall. Som redan förstörts, men som kommer att bli ännu värre om Demokraterna får makten. Harris försökte blicka framåt, ge mer hopp, men varnade för Trump som en fara för demokratin”https://www.svd.se/a/KM6xVE/harris-lyckades-med-att-reta-trump

Den viktigaste skiljelinjen i mitt tycke var att Trump tydligt sa att han vill avsluta krigen både i Ukraina och Gaza. För att rädda liv. Vilket inte står lika högt i kurs hos demokraterna som sålt sin själ, precis som i Sverige till superrika globalister, som vill styra världen. Då är Kamal Harris deras favorit, eftersom hon är lättare att styra än Trump.

Avsluta krigen, vilken hemsk idé, när det finns mer pengar att tjäna för Big bröderna, som vänsterns demokrater lindar in i mänskliga rättigheter.

”…Trump lovade att lösa kriget innan han tillträder som president genom att förhandla med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och Rysslands president Vladimir Putin. ”Jag ska få ihop dem”, sa Trump, och tillade att kriget ”aldrig skulle ha hänt” om han hade varit president.
Harris sa att om Donald Trump hade varit president skulle Putin suttit vid makten i Kiev vid det här laget. Hon förlöjligade också Trumps påstående att han skulle kunna avsluta kriget inom 24 timmar. https://www.svd.se/a/o3kq2m/tre-brannpunkter-i-debatten-mellan-trump-och-harris

Bild från USA Today

Konstigt att mordförsöket på Trump så lätt glömdes bort, till skillnad från hans klammeri med rättsväsendet. Tyvärr är jag rädd att Kamala Harris kan bli president, kampanjkassan fylls ständigt på och nu uppmanar mega stjärnan Tayler Swift sina fans att rösta på henne. Självklart gillar hon också Demokraternas vicepresidentkandidat Tim Walz som har stått upp för hbtqi-personers rättigheter, möjligheten till ivf-behandling och aborträtt.

Inte konstigt att Aftonbladets Anders Lindberg är nöjd. https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/kw8519/taylor-swift-backar-harris

Lågt förtroende hos Gazabornas för Sidas biståndspartner – men ännu högt för vår regering

Ledarsidorna.se fortsätter oförtrutet att granska det svenska biståndet och jag förstår varför den veke Tobias Billström måste bort. Han blev överkörd av hårda socialdemokrater där opolitiska tjänstemän var uppfostrade i Palmes gäng.

Citat: Arab World for Research and Development  (AWRAD) genomförde nyligen en opinionsundersökning bland vuxna palestinier på Gazaremsan. Undersökningen visar på en blandning av resignation och hopp men ger i praktiken samtidigt Sverige med stor marginal underkänt i genomförandet av det unilaterala biståndet. Endast tre procent av Gaza-borna litar på de partners som Sverige valt för genomförandet. https://ledarsidorna.se/gaza-lagt-fortroende-for-sveriges-bistandsstrategi/

Den största partnern är givetvis Hamas vars ledare blivit stormrika på den svenska generositeten. Biståndet betalas ut i dollar, men Hamas accepterar bara israeliska shekel. Hamas då kan lägga på ett 20 % påslag med valutaväxlingen som går direkt ner i ledarnas fickor.

”……Sidas strategi har resulterat i bland annat en omfattande direkt finansiering av Hamas långsiktiga kapacitetsuppbyggnad samt inte minst bidragit till finansieringen av Hamas ledning och uppseendeväckande höga ersättningar till cheferna i de palestinska biståndsorganisationerna….” konstaterar ledarsidorna.

Bild från Dreamstime

Tänk om förtroendet vore lika lågt hos svenska medborgare för vår krigsregering. Miljarderna flödar till terrorister i Gaza eller till nazister i Ukraina, allt medan Sverige förfaller. Infrastruktur, vården, skolan, omsorgen samma sak.

Men 40 000 i månadsbidrag till en familj på flykt till bidragsparadiset det går bra. Ingen mjölk till gröten för de gamla, när en kommun måste spara, bullen till kaffet är nog borta för länge sedan.  

”Sverige slits sönder är ropet från näringslivet. Sverige dras isär när när gapet på arbetsmarknaden mellan utrikes födda och svenskfödda växer, varnar experter. ”Sverige behöver upprätta en självförsörjningslinje för då kan vi börja prata om problemen”, säger ekonomiprofessor Johan Eklund…” https://www.tn.se/arbetsmarknad/38817/har-ar-grupperna-som-inte-ar-sjalvforsorjande-sverige-slits-sonder/

Maria Malmer Stenergard (M), tidigare migrationsminister som i högsta grad är ansvarig för att landet fortfarande slits sönder,  blir nu utrikesminister. Hon klämde nyligen ur sig att Ukrainas sak är vår, så nu fortsätter nog miljardrullningen till Ukraina och Sida sköter Hamas finansieringen. Men vårt hjärntvättade folk lallar med.

https://samnytt.se/hon-blir-ny-utrikesminister

Studie som avslöjar globala trolls klimat narrativ om människans CO2 utsläpp

Det sägs att troll spricker när de kommer ut i solljuset enlig gamla sägner, som jag uppdaterar till dagens globala troll. Deras narrativ om klimatet och Covid vaccinet som räddar liv avslöjas i studie efter studie.

Först lite om sagans troll;

Men globala troll lever precis som människan, de bildar familjer, lever tillsammans och gifter sig med varandra. Ett annat tecken kan vara att trollet gärna rimmar när det pratar, dvs överöser oss med inställsamma floskler. 

De är tjuvaktiga och kan röva bort vuxna främst våra politiker och statsmedias chefer och förvandlar dem till bortbytingar, som är väldigt glada i mat, dvs. pengar.

”…Den bergtagna lockas in i berget där trollen bor och tvingas att jobba åt dem. Man blir visserligen väl behandlad, men den som har varit bergtagen blir aldrig sig lik igen.
Det finns flera sätt att skydda sig mot troll. Ett av dem är att läsa en bön. Trollen tycker nämligen inte om något som har med den kristna tron att göra.”
https://barnensbibliotek.se/artiklar/fakta-om-troll

Att helt kontrollera mänskligheten är målet för Bill Gates med hans bröder och våra bergtagna politiker hjälper glatt till i deras glupska penningtörst. I trollberget återfinns FN, EU, WEF osv.

”Trots all hysteri kring mänskliga utsläpp visar det sig att utsläpp från fossila bränslen har en försumbar påverkan på atmosfäriska CO₂-nivåer, särskilt i jämförelse med naturliga fenomen som naturliga fluktuationer i havsytans temperaturer. En banbrytande ny studie utmanar den långvariga tron att mänskliga utsläpp är den främsta drivkraften bakom ökande halter av atmosfäriskt koldioxid (CO₂). Forskningen, som publicerats i Science of Climate Change, hävdar att havsytans temperaturer (SST) spelar en mycket större roll än antropogena (människoskapade) faktorer när det gäller årliga förändringar i atmosfäriska CO₂-nivåer. Denna forskning ifrågasätter varje klimatförändringsagenda som föreslagits av globala regeringar och institutioner….” https://www.vaken.se/studie-avslojar-att-havsytans-temperatur-inte-manskliga-utslapp-driver-atmosfariska-co2-nivaer/

Trots vind-och solkraftens brakförluster och det svenska övermodet med grönt stål, så fortsätter bortbytingarnas narrativ. Vi andra som ser eländet kan bara fortsätta med Kyrie eleison, Herre förbarma dig över oss och låta kunskapens sol lysa över trollen, så kanske de spricker.

Bild från pinterest.com.au

Nu börjar skimret kring batterifabriken i Skellefteå att dala.

Citat: ”Läget för batterijätten Northvolt blir allt mer pressat. Bolaget tvingas nu genomföra personalnedskärningar och stänger delar av den nya fabriken i Skellefteå. Och det är kanske bara början….” Slutet vill nog politikerna inte tala om.
https://www.svd.se/a/0V9yB2/northvoltplanerar-uppsagningar-stanger-delar-av-fabriken-i-skelleftea

Vita fredsflaggor utanför Riksdagen när den öppnar 10 september kl 12-14 och gärna på din balkong

Meddelar Global Politics https://www.globalpolitics.se/vita-fredsflaggor-utanfor-riksdagen-nar-den-oppnar-10-september-kl-12-14/

Anders Sidkvist partiledare för partiet MoD föreslår att man sätter upp vita flaggor, örngott eller lakan på sin balkong eller fönster för att sprida fredsbudskapet, med målet att skapa uppmärksamhet och sprida budskapet över hela Sverige och världen. Aktionen vid riksdagens öppnande syftar till att uppmuntra politiker att prioritera dialog och fred framför militär eskalering. https://www.change.org/p/fredsuppropet-f%C3%B6r-fredsamtal-ist%C3%A4llet-f%C3%B6r-mer-vapen-till-kriget-i-ukraina/u/

Citat från Global politics;

Det kommer att viftas med en massa flaggor när svenska Riksdagen återsamlas efter sin frånvaro under sommaren – VITA FLAGGOR. Flaggorna står för önskan om dialog för fred nu när hotet om kärnvapenkrig aldrig varit större.
Det är på tisdag den 10 september kl 12-14 som demonstranter med vita flaggor kommer till Mynttorget för att tyst  möta riksdagsledamöterna som visar sig för folket denna enda gång på året och vandrar med sina gäster upp till Norrbro för att gå in förbi vaktparaden genom stora entrén på Riksplan.

När kungen kommer kl 14 måste de alla vara inne för att vara beredda att lyssna på statsministern regeringsförklaring – som under åren utvecklats till en krigsförklaring med en lång lista på alla möjliga Natokrig, sanktioner och regimförändringar som Sverige stöder eller skall börja stöda.

För att ändra på det kommer så många som möjligt från alla sidor av politiken samla sig utanför och med Vita flaggor visa att Sverige ska vara för fred.

I olika brev, som tyst överlämnas till ledamöterna, kommer många demonstranter att lägga fram sina krav på en ny fredlig svensk utrikespolitik under en ny svensk utrikesminister.

Många vill nu att Sverige säger:

Nej till kärnvapen i Sverige!

Nej till USA-baser i Sverige!

Nej till svenska vapen för fortsättning av Israels krig mot Palestina!

Nej till svenska vapen för fortsättning av kriget i Ukraina!

Nej till Natokrig med Ryssland!

Förra kriget som Sverige utkämpade mot Ryssland i Ukraina slutade i Poltava med arméns undergång, med hyperinflation och Sveriges ruin. Det tog årtionden för landet att återhämta sig från det.

De närmaste månaderna är världens farligaste någonsin. Våra riksdagspolitiker behöver växa upp till statsmän och statskvinnor som kan öppna en dialog med Ryssland och hela Globala Syd för att medverka till att krigen i Ukraina och Palestina/Israel avslutas innan det blir kärnvapenkrig och en ännu värre katastrof……/…..

Nu behöver alla fredsförespråkare enas oavsett politisk, etnisk eller religiös bakgrund och gå man ur huse för att visa makthavarna vid Riksdagens öppnande att, i stället för ständig eskalering och vapenleveranser vill folket ha FRED och dialog med alla motparter för att det ska kunna bli det.

Här finns en länk till Facebookeventet om Vita Flaggans Dag för den som vill anmäla sitt intresse att delta i denna aktion som endast kan genomföras utan tillstånd. Se: https://www.facebook.com/events/481350781049789/  Intresse för denna aktion har anmälts hittills av Knapptryckarna, Partiet MOD, Schillerinstitutet, m.fl.”

Bild från Dreamstime

Ps. Tyvärr krånglar det i kommentatorsfältet. Kommentarer försvinner i tidigare inlägg. Jag har inte kunnat lösa problemet själv och tyvärr är min datakunnige svärson sjuk och inlagd för sjukhusvård. Vi får hoppas att inläggen ännu är läsbara. Beklagar detta krångel. Ds.

Den veke Billström får gå, då han fortsatt i vänsterns spår

Är slutsatsen av ledarsidornas analys om varför utrikesminister Tobias Billström själv slängde in handduken, innan Kristersson gjorde det åt honom. https://ledarsidorna.se/nervosa-dagar-pa-ud/

”Vid avtackningen av den avgående utrikesminister Tobias Billström (M) fanns det bland de närvarande en påtaglig nervositet under den korta ceremonin. Den till en tidigare kabinettsekreterare samt den förre generaldirektören för Sidas mest lojala inre krets av socialdemokratiskt opolitiska tjänstemän har kunnat effektivt neutralisera den veke Billström sedan 2022. Nu vet ingen om vad som kan komma efter honom….”

De opolitiska (dvs socialdemokratiskt mycket pålitliga) tjänstemännen på både UD och SIDA har alltför länge haft glada dager med karriär och löneförmåner med talrika sidouppdrag.  UD:s tjänstemän går under samlingsbegreppet ”Dirty Dozen” och i viss mån ”Filthy Few”, som den veke Billström inte har haft kraft att stå emot. Eftergivenheten har varit stor och nu har regeringen fått nog.

Nu har den mer hårdföre biståndsminister Johan Forsells (M) ilsknat till på allvar, eftersom miljard rullningen till vänsterns favoriter, (terrorrörelser som efter Palmes dagar ännu tolkas som befrielserörelser) där korruptionen har flödat. Allt insvept i mänskliga rättigheter, en svepning som nu har stora sprickor.

Kom ihåg mina läsarvänner eller ovänner att när floskler om mänskliga rättigheter flödar då är det något djävulskap på gång och släpp den cementerade uppfattningen om vänsterns godhet och högerns ondska.

Nervösa dagar på UD är titeln på Westerholms artikel som avslutas med:

”….Hur de skall fortsätta försvara Jämtins, Schoris och Söders landvinningar fram tills dess att Morgan Johanssons (S) utlovade återställare kan genomföras efter valet 2026. Med utökad finansiering av Hamas, isolering av staten Israel och annan kravlöshet inom biståndspolitiken.”

Tyvärr verkar regeringen ha glömt Billström när han var migrationsminister under Reinfeldts regering och tvingades pudla när han dristade sig till att nämna volymer på invandringen.

Obs! Varning för blodtrycksstegring hos känsliga läsare.

Så här uttrycket sig Reinfeldt dagen efter:

– Det kan inte vara utgångspunkten. Invandring berikar Sverige. Det är ett väldigt viktigt värde att människor kan komma till Sverige, och det har betytt mycket för Sveriges utveckling, sa Fredrik Reinfeldt i dag…” https://www.svt.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-gar-emot-billstrom-i-invandringsfragan
Visserligen ett uttalande från 2013, men frågan är om han inte har samma uppfattning idag.

Men denne man är ännu idol, precis som Carl Bildt är hos moderaterna. De största skurkarna går inte att komma åt, precis som miljardärerna i skatteparadisen och pedofilnätverkens högsta ledare.

Anals från SvD https://www.svd.se/a/W06Wvd/konflikt-mellan-billstrom-och-forssell-framtrader

Bild från reddit.com Stor besvikelse på UD över Billström och Forsell

Belt and Road projektet får världspolisen makt att minska

Belt and Road kallas för ”den nya Sidenvägen”, förkortat till BRI och anspelar på den historiska handelsrutt som förband Kina, Europa och Afrika och som trafikerades från Romartiden under ett och ett halvt årtusende fram till 1400-talet.

Från Nya dagbladet https://nyadagbladet.se/utrikes/sa-ska-belt-and-road-initiativet-lanka-samman-varldens-lander/

Citat ”Multipolära världsordningen 

  • Det så kallade Belt and Road-initiativet är världens största infrastrukturprojekt och involverar i dagsläget över 150 länder.
  • Årets BRI-forum med medietema i Sichuan-provinsens huvudstad Chengdu besöks av ledande medieorganisationer från 76 olika länder.
  • Nya Dagbladet är på plats och bevakar som ett av de första medierna från Västländerna utvecklingen.”

Att länka samman länder för en multipolär världsordning är inget som lockar USA med dess lakejer, där EU innehar täten. Då är samverkan bannlyst eftersom initiativet kom från Kinas sittande president Xi Jinping år 2013. Hela satsningen utgör ett hot på den dominerande västliga globalismen. Ungern och Serbien är de enda länderna i Europa som tidigt visade stort intresse. Nu byggs en järnväg för snabbtåg av kinesiska ingenjörer mellan Budapest och Belgrad. Det enda västeuropeiska landet som deltar i projektet är Luxemburg, som med sin stora flygplats har en betydande flygtrafik till Kina, resten inklusive Sverige tjurar och följer USA:s minsta vink.

”……Från amerikanskt håll beskrivs projektet i regel som ett “bedrägeri” av Kina för att skuldsätta länder, möjliggöra korruption och bryta mot mänskliga rättigheter på en internationell skala.

Dessa argument kommer från ett land som inte gjort annat än brutit ner mänskliga rättigheter med dess otaliga militära interventioner som orsakat miljoner döda med mänskligt lidande och nöd.

”…Trenden är att Västblocket beklagligt nog isolerar sig alltmer från omvärlden. Det är viktigt att vi bevakar och hänger med i utvecklingen av den multipolära världsordning som nu i högt tempo ritar om den karta vi minns från 1900-talet.…”

Det är bara att instämma i Nya Dagbladets slutsats.

Genom historien vägrar makthavare att se när deras välde börjar erodera. Krig, enorm statsskuld med inflation brukar vara tecken på stundande sammanbrott. USA:s statsskuld på 35 miljarder dollar bidrar till global maktförskjutning där Bric länder med Kina och Ryssland nu är i ledningen. https://www.di.se/nyheter/usa-s-statsskuld-fortsatter-uppat-kommer-stalla-till-med-stora-problem

Bild från nenow.in