Så himla svenskt, med fegheten i högsätet – polismord eller skolor i fritt fall spelar ingen roll

En mejlväxling mellan debattörerna Kenneth Sandberg och Sandor Herold efter att de sett dokumentären ”Ett Polisliv” som sändes på SVT 1 den 13 juni och finns på SVT play. Mejlväxlingen har också har mejlats till alla ledamöter i regeringen.

”Det är sen sommarkväll i Biskopsgården i Göteborg när skottsalvor bryter tystnaden. Det är polisen Andreas Danman som är skjuten. Han är 33 år och ska snart bli pappa för första gången – men han kommer aldrig att få träffa sin dotter. I över två år har SVT Dokumentär följt Andreas Danmans familj och kollegor genom sorgen och fortsatt polisarbete i Biskopsgården. Det är en film om hur gängkrigen och den tunna blå linjen påverkar en familj, svensk polis och samhället i stort.” https://www.svtplay.se/video/KnDgAWM/ett-polisliv

Men den handlar också om flatheten, ryggradslösa politiker, korrektheten och att ynglingen på glid var från Somalia, men det får tittarna räkna ut själva, det som herrarna ovan föra fram.

Bild från dokumentären.

”Malmö 11-6-2024

 SÅ HIMLA SVENSKT!

Har precis sett dokumentären Ett polisliv på SVT play Dokumentär.
Dokumentären handlar om polismannen Andreas Dalman som blev ihjälskjuten för ca tre år sedan i stadsdelen  Biskopsgården i Göteborg.
Dokumentären  återspeglar verkligen den svenska flatheten och mesigheten på så sätt att det inte med ett enda ord nämns att gärningsmannen är bördig från Somalia. Det enda man får reda på att han är en 17 årig yngling på glid i samhället.
Jag tycker också att det är så himla svenskt att dom efterlevande till den mördade polismannen  i dokumentären inte nämner något om sin sons mördares härkomst.
Så himla svenskt är också kaffedrickandet och kramandet och gullandet med statsministern och justitieministern uppe på Rosenbad.
Hade jag befunnit mig i samma situation så hade jag tagit tillfället i akt att på ett mycket otrevligt sätt påtalat för dessa båda herrar att det är eran och andra svenska makthavares förda invandrings och flyktingpolitik som är skuld till att vår son blev ihjälskjuten av en primitiv invandrare  som långt tidigare också uppvisat vad han är kapabel till i forma av grova våldshandlingar. 
Det hade garanterat inte blivit något kaffedrickande och bullätande från min sida med dom två herrarna och definitivt inget handskakande och kramande vid mötets slut. Det hade garanterat blivit ett möte som herrarna sent kommer att glömma.
Jag hade också krävt att den somaliska gärningsmannen hade presenterats med namn och bild i dokumentären och gärna också hans föräldrar som uppfostrat detta monster på det sättet att han tydligen trots alla möjligheter till ett liv som han aldrig hade fått i sitt efterblivna hemland dristar sig till att skjuta ihjäl en svensk polis.
Hade SVT inte gått med på dessa krav så hade jag aldrig förnedrat mig till att gå med på att medverka i denna mer eller mindre menlösa och tillrättalagda dokumentär där man på vanligt sätt från massmedia gör allt för att dölja den numera i landet alldagliga invandrarkriminaliteten som går under namnet gängkriminalitet.

Sandor Herold” 

————————————————————————————————————

Svar från Kenneth Sandberg:

Kan inte annat än hålla med dig, Sandor Herold!

Trots att alla medverkande – poliser, politiker, anhöriga – är överens om att det har gått alldeles för långt i Sverige, så nämns inte med ett ord orsaken till detta. D v s att mördaren är en 17-årig somalier som finns här i Sverige på grund av att det under flera decennier bedrivits en invandringspolitik som kommer att leda till vårt lands totala sammanbrott..!
Istället överträffar alla varandra i ord utan förpliktelser; ”Det är så oacceptabelt”, ”Det måste bli en förändring”. ”Denna generation är förlorad, nu måste vi rädda nästa generation”. D v s genom förebyggande arbete i skola, socialtjänst och civilsamhället.!?

Antingen är dom så korkade att dom inte förstår att utan mycket radikala åtgärder så klarar vi inte att rädda vårt land och vårt folk:

  • D v s Totalstopp för vidare invandring – av asyl-skäl och anhöriga/anknytningar – samt omedelbar utvisning av både de minderåriga brottslingarna SAMT deras vårdnadshavare!

Eller så förstår man vad som måste göras, men hycklar som en effekt av den Politiska Korrekthet som förlamar hela svenska folket..!

Man saknar ord för det tillstånd som Sverige befinner sig i..!

Kenneth Sandberg

———————————————————————————————————————-

När jag läser en artikel i forskning.se blir jag illamående över innehållets floskelparad.

Rubriken Lägg ner ditt vapen! Kan socialtjänsten stoppa gängvåldet? säger allt.

Här får ni de kräkframkallade rubrikerna i texten.

  • Socialen måste bygga relationer innan brotten begås
  • Höjda straff räcker inte mot kriminaliteten
  • Samarbete krävs mot gängvåldet
  • Mer forskning på ungdomskriminalitet behöves
  • Skolan behövs för att bekämpa gängkriminaliteten
  • Kampen mot gängkriminalitet: en svår dans mellan politik, socialt arbete och forskning

Inte ett ord om icke integreringsbara invandrare, inte ett ord om utvisning, inte ett ord om asylstopp, bara en självspäkande litania så alla förstår hur det svenska samhälle vänder dessa skjutglada gossar ryggen. Där poliser, vanligt folk blir måltavlor.

Desto fler ord om förebyggande arbete, tidiga insatser, relationsbyggande och samverkan mellan socialtjänsten och andra myndigheter för att nå ungdomar i riskzonen…..

Nyligen skrev lokaltidningen om Alléskolan i Åtvidaberg i fritt fall, där lärare gråter, föräldrar till mobbade ungar är förtvivlade och rektorn är uppgiven. Ansvariga politiker har bara fått rapporter om eländet, inte larm !!
Därför vet de inte hur allvarligt det är, konstaterar ansvarig politiker Mikael Wårhem (M) och då kan de svamla vidare om alla goda krafter…

Och i Svenljunga är det likadant, mer resurser hjälper inte mot inbyggd respekt- och hävdelsekultur.
https://samnytt.nu/var-tredje-elev-underkanns-trots-stora-satsningar

Om vilka som mobbas och vilka mobbar är totalt tabu att sätta på pränt inne i det lika värdets hägn.

3 tankar kring ”Så himla svenskt, med fegheten i högsätet – polismord eller skolor i fritt fall spelar ingen roll

  1. El Salvador har gjort stora framsteg med att få bukt med klankrigen det som i Sverige kallas gängkonflikter/gängkrig . TA LÄRDOM AV DET !!!!!
    MVH Sjöström

  2. Lösningen på att dölja den numera i landet alldagliga invandrarkriminaliteten är den att i år får alla poliser i yttre tjänst i landet tillgång till elchockvapen?
    Elchockvapnet kommer att fylla luckan mellan batong, OC-spray och upp till vissa situationer när vi behöver använda vår tjänstepistol.
    Vapen hjälper inte utan det är utvisning som gäller vid kriminalitet.
    Det stora problemet är att ingen åklagare vill ta sådana beslut/verkställanden, av familj och hälsoskäl.
    Istället låter man invandrarkriminaliteten få gro ännu mer genom att inte införa asylstopp och utvisning av icke integreringsbara invandrare!
    Kan NATO, DCA avtalet, EU, Ryssland, Kina …. Eller vilket land som helst hjälpa oss den svenska befolkningen från att bli befriade från det tyranniska styret av vårt land Sverige?
    Måste det bli värre?
    Är det inte det som NI andra är till för!
    Hjälpa länders innevånare som lider!
    Vi lider av grov och tillåtligt av årliga inkommande våldskriminalitet som måste stoppas. Kan inte DCA avtalet låta amerikanarna rensa upp alla ”våra” klaner och skicka de dit de ska, ut? Finns det något stopp på denna årliga eskalering?

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/nu-far-alla-poliser-tillgang-till-elchockvapen-ska-fylla-lucka-mellan-pepparspray-och-pistol

    1. USA är inte intresserad av att stoppa invandrarkriminaliteten, däremot av NMR som de anser utgör ett hot.
      Hör och häpna mot amerikanska medborgare, som knappt vet var Sverige ligger, ännu mindre om NMR:s ideologi.
      Nu vaknade regeringen till på stört och skall analysera det noga, säger vår lilla USA marionett Pål Jonson, medan skotten viner, dörrar sprängs mig veterligen inte av NMR. TOM Magnus Ranstorp är förvånad. https://www.svd.se/a/QMxdAQ/usa-terrorklassar-nordiska-motstandsrorelsen?

      Invandrare från medeltida länder är bara till för att splittra och söndra landet, suga ut medborgare skattevägen och räcker inte det så tar staten lån till bankernas glädje.
      Nästa gång kan det bli du och jag som utgör hot mot USA, på tisdag lär hela riksdagen säga ja till det folkförrädiska DCA-avtalet.
      EU är redan igång för att skydda alla globala narrativ, som invandrares berikning, livräddande vaccin och klimatet.
      https://nyadagbladet.se/utrikes/usa-terrorklassar-svensk-organisation/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *