Vapensmedjorna har vaknat till liv och få orkar protestera

Pris ske Gud för blomstrande krigsindustri!

Tänker nog ekonomiskt pressande kommunpolitiker med vapenindustri på orten, som tidigare öppnade famnen för ”flyktingar” som önskade ett bättre liv.

Så länge staten stod för etableringsersättningen under två år fylldes kommunens kassa på, men sedan så föll korthuset ihop på många mindre orter som till exempel Laxå, Degerfors, Ljusnarsberg, Norberg, Hultsfred, Filipstad med flera. Orter som Gud/staten sedan glömde. Men med beskattningsrätt så undviks konkurs och utan tjänsteansvar så är det ännu bingo för kommunpolitiker, trots att orten torkar ihop.

Här är värsting kommuner beträffande skatteuttag: Högst skatt får invånarna i Degerfors (35,30), Dorotea (35,15), Bräcke (35,09), Vindeln (34,95) samt Sorsele (34,95).

Vill du ha låg kommunalskatt så flytta till Österåkers kommun i Uppland som har haft landets lägsta totala skattesats sex år i rad, och 2024 uppgår den till 28,98 procent.

Kanske är det Österåkers kriminalvård främst för missbrukare som är lika lyckosam som vapentillverkning? Framtidsbranscher båda två.

Nacka och Stockholm ligger också bra till med ca 30 %

https://www.ekonomifakta.se/sakomraden/skatt/skatt/2024-ars-kommunalskatter_1212052.html

Nu jublas det till exempel i Karlskoga, Linköping, Eskilstuna, Huskvarna, Stockholm och Örnsköldsvik när order strömmar in, vilket fick signaturen TT att mejla följande:

”He!

Ingen skam här inte, för ”Karlskogas hjärta pumpar friskt igen”.

Hur blir det med alla  ”hjärtan” på de som vapentillverkningen kommer att användas mot?
En framtidstro utan själ.
Vapentillverkningen får staden att lyfta och skapa framtidstro.
Industrin går ju väldigt bra. Det är kanske är av lite tråkiga skäl – men det får staden att växa, säger Pierre Israelsson.
Det är som vanligt att det är ”Wallenbergs industrier” som ska gå bra.”

https://www.na.se/2024-06-02/vapensmedjorna-har-vaknat-till-liv-lyfter-karlskoga

Bild från digitalmuseum.se

Vem orkar protestera när vapentillverkningen går för högtryck? Bor du med familjen i Karlskoga och har en villa med tickande lån, så sågar du inte av grenen som din försörjning vilar på.

2 tankar kring ”Vapensmedjorna har vaknat till liv och få orkar protestera

  1. Hey there! Would youu mind if I shhare yoiur
    blog ith mmy twitter group? There’s a loot of flks thjat I think wouldd eally enjoy your content.
    Please let mme know. Many thanks

Kommentarer är stängda.