Mångfald berikar – enfald förtvinar eller?

Detta mantra har vi hört till leda från PK-eliten under årtionden, men kom ihåg att det endast gäller för massinvandringens påstådda berikning, inte för mångfald i media, som är tabu.

Mångfald av åsikter från sakkunniga passar inte heller för klimatet, nya vaccin tekniker eller om bakgrunden till pågående krig i Ukraina och Gaza.

Här är det endast västerländska källor som gäller som styrs från USA med vasallen EU som dess lakej.

Att lyssna in olika röster för att få en bild av vad som händer i världen både från väst och öst är tabu för statsmedia. Här är det alternativa medier som tvingas göra det mediehusen inte förmår eller rättare sagt får. Därför måste de tryckas till så mycket det går med uteblivet stöd, förbud och svartmålning, med höger extrem konspiration. Där EU minsann inte vilar på hanen med olika förbud som vingklipper demokratins yttrandefrihet.

Att ta del av ryska medier är att svära i kyrkan, eller rättare sagt numera mot Allah i vårt land.

Orsaken är att EU är berusad av hybris i dess strävan att bli en storspelare på den internationella scenen och därför lägger man sig platt för USA.

Jag tror att de flesta samhällskritiska bloggare vill ge andra budskap än makthavare med deras media, därför råder inflation i bifogade länkar som syftar till att stärka upp åsikter, precis som otaliga referenser finns i en doktorsavhandling, för att ge tyngd åt resultat med slutsatser.

I dag hämtar jag stöd från bloggen https://www.lindelof.nu/alastair-crooke-vasts-krig-med-ryssland-beror-pa-hybris/ om EU:s hybris att bli en internationell storspelare, vilket är en omöjlighet så länge de hyllar krig i stället för diplomati med fred. Ett arv som både regering och hela riksdagen nu spelat bort.

I artikeln diskuteras västs undermåliga luftförsvar som stöttar Israel och Ukraina i pågående krig. Skillnaden är stor jämfört med vad överstelöjtnant på försvarshögskolan Joakim Paasikivi som har anlitas av statsmedia för kommentar om det Ukrainska-ryska kriget, förkunnar. Alltför länge har han låtit som Bagdad Bob, men nu mycket motvilligt tvingats säga att ukrainarna är hårt trängda. Men det kommer krigsalliansen Nato att avvärja. Macron vill skicka franska trupper, avancerat flyg är redan levererat.

”…….Att Europas ledarskikt låtit sig dras in i ett krig med Ryssland menar Crooke beror på hybris. De har haft ambitionen att göra EU till en global aktör och kunna sitta tillsammans med USA som herrar på täppan….”

 Alastair Crooke är en brittisk pensionerad diplomat, för skulle han givit uttryck för dessa åsikter tidigare, då kanske hans karriär blivit kort.

Hans slutsats är intressant:

”…Västs stora problem är att man har outsourcat så mycket av sin tillverkningsindustri att man har högst begränsad kapacitet inom sin försvarsindustri, konstaterar Alastair Crooke. Man har inte länge möjlighet att förse Israel och Ukraina med luftförsvar samtidigt som man förbereder sig för krig med Kina. Den västerländska modellen med maximering av aktieägarnas avkastning är inte anpassat till ett utdraget krig som det i Ukraina. Än mindre för framtida krig med Iran och Kina….”

Inte konstigt att allt fler länder vill ansluta sig till Bric organisationen, där nu också Turkiet sällar sig. Hur det skall gå ihop med det gamla Natomedlemskapet undrar jag?

Erdogan bryr sig inte ett skvatt om att han är Natos svarta får. Hans spelplan är lika stor som hans maktambition att bli en storspelare i världen.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/yE77g2/turkiet-blickar-ater-mot-brics

Allt medan Ursula von der Leyen tar order från USA och WEF om fortsatt självskadebeteende med nya sanktioner och hennes överbetalda kommissionärer och parlamentariker mässar vidare om att rädda demokratin som EU samtidigt förstör. De har samma sjukliga beteende som en anorektiker på 36 kg som tycker sig vara tjock.

bildkälla; itoilinks.com

Här har Nato i alla fall lyckats bra med vad militäralliansens första generalsekreterare Lord Hastings Ismay förkunnade under det kalla kriget ”hålla ryssarna ute, amerikanerna inne och tyskarna nere”,

3 tankar kring ”Mångfald berikar – enfald förtvinar eller?

  1. Västs stora problem kan det vara att man använde sig av ”snålheten bedrar visheten”!

    Med IT och datorer med dess uppkopplingar till information var intäkterna mer ”lockande” än man kunde förutse eventuella medföljande konsekvenser! Om nu intäkterna var värda det, återstår att se.

    1. Trots nätets baksidor så är framsidan för mig större, med tillgång till kunskap och andra källor är statsmedias. Tillförlitligheten får var och en avgöra själv.

Kommentarer är stängda.