En känslostyrd värld tar Hamas till sitt bröst

Att inte sälla sig till Hamas i kriget mot Israel och våga fördöma denna vänsterns befrielserörelse är att nu hamna i hela världens skottglugg, där skällsorden haglar.

Vänstern har i vanlig ordning fått tolkningsföreträde i statsmedia och politiken om världens konflikter, där konflikten mellan Israel och Palestina har pågått sedan 1948 efter att staten Israel bildades och långt dessförinnan genom historien med judehat som bränsle.

Vänsterns hyllningar av befrielserörelser inte minst i Afrika, Kambodja, Sydamerika förskräcker. Flertalet har resulterat i fortsatt nytt förtryck av folket, men med nya herrar vid makten. I Sydafrika vacklar nu stödet för ANC som främst de unga vänder ryggen. Utmärkande är korruption och nepotism samt förföljelse av de som opponerar sig, vilket är signum förr eller senare vid maktens alla boningar, där EU och FN är talande exempel.

Det som gör konflikten, numera kriget i Gaza så svårt är att den kognitiva dissonansen ökar. Känslor och motsägelsefulla uppfattningar krockar med varandra och då är det lätt att ändra attityder, åsikter eller handlingar. Dissonansen minskar genom att vi motiverar, klandrar eller förnekar fakta beroende på från vilket håll fakta kommer.

Detta fenomen sker både hos de som hyllar eller starkt tar avstånd från Hamas järngrepp om palestinierna i Gaza och Israels hårda krigföring i dess jakt på Hamasledare. Den bistra sanningen är att folket i Gaza inte har någonstans att fly, eftersom ingen vill ta emot dem. Deras muslimska brödragrannar vill inte ha dem, de har nog med egna problem.

Nu är det Iran som har ledartröjan i dess önskan att förgöra Israel, precis som USA/väst i deras proxy krig i Ukraina mot Ryssland/öst som givetvis då tar Iran till deras bröst. Min solidaritet blir då mycket selektiv med ökad motstridighet genom mitt avståndstagande till islam.

Jag hör till dem som tar avstånd från Hamas som befrielserörelse. Jag kan inte rättfärdiga dess handlingar som vänstern numera gör tack vare Israels hårdföra ockupations politik efter flera anfallskrig från omkringliggande arabstater.

Detta trots min upprepade kritik mot Rockefeller och Rotschilds bankdynastier med USA:s destruktiva utrikespolitik, vars syfte är att bevara sin världspolis med dess nödvändiga krigsindustri och dollarn som handelsvaluta i världen.

Trots gigantiskt bistånd har vardagslivet för palestinier ständigt försämrats, där Sverige i vanlig ordning haft ledartröjan med tidigare utrikesminister Margot Wallström (S) i spetsen.

Peter Engellau i DGS sätter ord på vad många som tystnat i rädsla för offentlig utstötning i hans inlägg den 29 maj ”Överflödiga mänskliga resurser” där innehåll med kommentarer är väsen skilda mot de i Global Politics, som jag också ofta citerar i från, när överensstämmelse råder. https://detgodasamhallet.com/2024/05/30/patrik-engellau-overflodiga-manskliga-resurser/

Citat:

”Enligt min uppfattning är debatten om det pågående Israel-kriget (eller krigen) som den uppträder i västerländska media helt känslostyrd. Ett kort tag efter den sjunde oktober förra året, när det uppdagades att Hamas i Gaza och närområdet anordnat en mordfestival i syfte att döda och tillfångata judar, svepte en våg av judevänlighet över världen, i varje fall västvärlden. Européer och amerikaner enades om att Hamas plötsliga våldsdåd var oöverträffat vedervärdiga.
Detta stämningsläge vände etthundraåttio grader på några veckor efter det att den israeliska staten började slå tillbaka i syfte att krossa Hamas….”

Omvärldens makthavare får allt svårare att hålla Israel om ryggen när världsopinionen vänder. Jakten på Hamas har resulterat i tusentals döda med svält och nöd när sjukvård och all infrastruktur fallit samman, då är det förståeligt och djupt mänskligt att känslor styr, när förtvivlade palestinier ropar har världen övergivit oss…

Jag anser precis som Engellau att västvärldens ohämmade bistånd utan konsekvensanalys eller uppföljning av vart pengarna tagit vägen till Palestina (Hamas) har bidragit till denna numera olösliga konflikt.

”…..I övrigt är palestinierna inte hjälplösa utan har under västvärldens troligen förljugna medlidande utvecklat en egen överlevnadsstrategi som går ut på att övertyga resten av världen och sig själva just att de är oskyldiga offer för andras, särskilt judarnas, ondska och egennyttiga illvilja….”

Nu passar det för Kristersson att mumla att Israel har gått för långt i dess jakt på Hamas.

Att Hamas inte släpper gisslan fri, i utbyte mot vapenvila med fredsförhandlingar beror sannolikt på att flertalet är mördade.

Medieuppgifter: Död gisslan i tunnel under FN-byggnad Kvarlevorna av tysk-israeliska Shani Louk och två andra som tagits som gisslan av Hamas hittades döda i Gaza i mitten av maj. Nu uppger tyska Bild att tunneln där de döda gömts låg under en FN-byggnad…” Kvartal den 29 maj, låst artikel.

Hamas krigföring med folket som mänskliga sköldar, skolning av unga i judehat, terror, stenkastning, mord och enorma belöningar till familjer efter att deras söner fullgjort sin uppgift som självmordsbombare samt mordorgien från den 7 oktober är nu bortglömt. Likaså hur de högsta ledarna vältrar sig i biståndspengar som förvandlat dem till miljardärer och ett skyddat liv i lyx. Biståndet till Palestina överträffar nu Marshallhjälpen efter ww2 då Tyskland i praktiken blev en lydstat till USA, där Sverige nu också blir med Nato medlemskap och DCA-avtalet.

Marshallplanen utformades under sommaren 1947 av USA:s utrikesminister George Marshall (i president Harry S Trumans regering) och var ett ekonomiskt lån och biståndsprogram för återuppbyggnaden av Europa efter andra världskriget.
Jag är övertygad om att samma baktanke om kontroll över denna smältdegel i Mellanöstern är syftet hos biståndsgivare, samt givarnas politisk karriär. Samma syfte har hjälpen till Ukraina för att USA vill åt Ryssland tillsammans med sina Nato vänner. Jordbruksmark får de på köpet.

Förklaringen bakom alltihop är att USA måste hålla sin krigsindustri igång med ständiga krig annars brakar ekonomin ihop och oron är nu stor när fler länder överger dollarn som världsvaluta och vill bli medlemmar i Bric. Då ropar Wallenberg högt, euron, euron som får den EU-frälste John Pehrsons (L) att brista ut i nya och allt högre ovationer.

Nu får vi se om en tvåstatslösning kan komma till stånd denna gång när 77 % av FN:s medlemsländer nu har erkänt Palestina som eget land.

”Att erkänna Palestina som stat är inte bara symboliskt. Det säger den Palestinska myndighetens hälsominister när 77 procent av FN-länderna nu erkänt Palestina. ”Modigt och nödvändigt”, säger han…” https://www.svd.se/a/vgApE4/palestinsk-minister-erkannandet-av-palestina-inte-bara-symboliskt

Så länge som Hamas betraktas som Gazabornas förhandlare, så lär eventuella fredsförhandlingar återigen utmynna i fortsatt terror och med Israels allt svårare vedergällningsattacker.

Lönsamt för krigsindustrin och fortsatt katastrof för folket och vi som står utanför denna mardröm tvingas framöver att stå för återuppbyggnaden, både i Gaza och Ukraina. Stora vinster igen för de stora multinationella bolagen, då krig är en fin fin affär.

Inte konstigt att våra moderata krigshökar Jonson, Billström och Kristersson är alldeles till sig i trasorna. Men nu börjar försvaret vakna (som var ett särintresse på Reinfeldts tid) när lagren ekar tomma efter regeringens generositet till Ukraina, dvs. USA.

”Militär utrustning tas direkt från svenska försvarslager och skänks till Ukraina – samtidigt som svenska försvaret ska växa. Nu måste Ukrainastödet ”ändra karaktär”, slår Försvarsmakten fast i delvis hemliga dokument som SvD tagit del av..” Wallenberg är nog inte intresserad av någon rea.

https://www.svd.se/a/63zzjo/ukrainastodet-maste-andra-karaktar-visar-delvis-hemliga-dokument?utm_

Bild från pressenza.com

4 tankar kring ”En känslostyrd värld tar Hamas till sitt bröst

 1. ”Israel har för första gången presenterat ett förslag till vapenvila som innefattar ett permanent slut på stridigheterna – något som varit ett absolut krav för terrorklassade Hamas”.
  Något annat utspel finns ju inte längre för Israel! Kryper man inte till till korset, nu? Det gick inte längre att draaa ut på likvideringen av Palestinierna. Israel ska oavsett stå till svars för alla avrättningar man legat bakom inne i Palestina/Gaza.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svts-utrikesreporter-sa-ar-utsikterna-for-nya-forslaget-om-vapenvila

  1. Problemet är att Netanyahu sitter i rävsax, fred är ett rött skynke för hans ultrakonservativa regeringsmedlemmar, som då hotar att avgå. Folket i Israel demonstrerar mot Netanyahus regering, som sitter mycket löst, medan palestinier ständigt flyr för sina liv.
   Natanyahu precis som Hamas måste bort för att en tvåstatslösning kan bli möjlig.

 2. Varför skriver inte statsmedia att det är skattebetalarna som får stå för notan! Samt att de mesta av dessa avsedda ”välfärdspengar” hamnar istället hos Wallenberg ägda/kontrollerade företag?

  Istället heter det stödpaket, man donerar o.s.v.
  Kan detta vara anledningen till att man införde det s.k. DCA avtalet!
  När svensken inser att våra politiker nu ”rånar oss” rejält, är det då som de amerikanska soldaterna skall skydda de politiska ”brottslingarna”?
  Finns det någon som verkligen tror att alla miljarderna kommer Ukraina till godo?
  Finns det inte någon som NU förstått att Kristersson med underhuggare har dragit in Sverige i den ryska ”speciella operationen”?
  Kristersson, berätta för det svenska folket vilka konsekvenser de olika regeringsbesluten kan medföra?
  Istället för att babbla om stöd, donation etc. Det verkar mer som att Kristersson låst in sig i ”garderoben”.
  När kommer du ut?
  I höst, kanske eller har han tappat bort ”dumstruten”!
  Med NATO inträdet och DCA avtalet så försvann/dödade man den svenska mer än 200 åriga ”fredsbevarande” nationen till att bli en ”krigsförande” nation!
  Svenska medborgare är det detta NI har röstat på?
  Vad finns det för ursäkter (förutom Tv:n som är ”deras” propagandaredskap) bland gemene svensk?
  Spotta ur er dem, här.

  1. Jag tror att krigstrojkan med försvaret anser att detta krig med ohämmat miljardstöd till USA (Ukraina) är en win win situation. Saab i Linköping nyanställer när order flödar in. Kommun- och regions politiker tar tacksamt emot ökade skatteintäkter. Lidande och död i skyttegravar når inte fram till krigsindustrin som måste ha ständiga krig för att öka profiten. Tydligen räcker inte krigen i Mellanöstern till, därför måste de utvidgas norrut.

Kommentarer är stängda.