När kommer den svenska ilskan?

Undrar signaturen TT och konstaterar att bägaren tål inte mycket mer. Han relaterar till den irländska ilskan som i höstas tog sig i uttryck i våldsamma demonstrationer mot invandrarkriminaliteten.

För att tidigt i år vinna en jordskredsseger mot etablissemanget som ville stryka konservativa formuleringar i grundlagen. https://www.nyatider.nu/irlandare-brande-ned-asylboende-dagen-fore-oppning/

I Sverige är folkomröstningar numera bannlysta, eftersom folkets vilja inte tolereras.

Stora demonstrationer pågår överallt i Europa större städer, där fransmän av tradition protesterar på gatan, trots Emmanuel Macrons hårda svar. Nu sitter han i Élyséepalatset och försöker hävda sig i Putinhatet med förslag om att bistå sin korrupta broder Zelenskyj med marktrupper. Militärindustrin måste hållas varm, trots att alla vet att Ukraina inte kommer att vinna detta proxy krig, trots nya vapenleveranser. Manskap går inte att framställa i industrin. Nu jagas unga och gamla män ner i skyttegravarna, där döden bosatt sig sedan länge.

Var finns ilskan hos det svenska folket?

Snart finns den inte ens under köksbordet. Det är bara om EU hotar det svenska snuset som folket vaknar upp.

Sveriges försvar skänks bort med Nato och DCA avtalet, som Jan Guillou betraktar som en kapitulation efter ett förlorat krig. Mindre demonstrationer pågår, men den stora massan tycks vara helt likgiltiga inför regeringens kryperi för USA.

Att se trojkan Billström, Kristersson och Jonson och höra deras krigshetsande tal gör att jag stänger av både TV:n och mentalt.

Paradigmskiftet beträffande massinvandring har somnat in i en massa utredningar, eftersom hårdare tag med asylstopp och utvisningar skulle riskera att alla invandrar röster hamnade i Magdalena Anderssons varma bidragsfamn.

SD försöker med Mitt Europa bygger murar inför EU valet i juni, men vid maktens gryta i EU, så har de beröringsångest med Orbán, den ende regeringschef inom EU som värnar sitt folk framför importen av migranter vars kriminella val efter hand eroderar värdlandet.

Bild från regeringen.se

8 tankar kring ”När kommer den svenska ilskan?

  1. – EU är en värdegemenskap och vi måste demokratisäkra unionen, sa partiledaren Magdalena Andersson på en pressträff i Göteborg på onsdagen, inför sitt förstamajtal i staden.
    Oppositionsledaren sa också att hon vill göra det lättare för EU att hålla inne pengar för länder som underminerar demokratiska värden och i nästa steg införa en sanktionstrappa där EU kan stänga av länder från andra fördelar med medlemskapet, till exempel Schengensamarbetet.
    På frågan om hur detta ska gå till rent praktiskt svarade Magdalena Anderssson att första steget är att opinionsbilda och få fler länder att ansluta sig till kravlistan.
    S-ledaren fick slutligen svara på vilka länder hon ansåg hade väckt behovet av den här nya straffskalan inom EU-gemenskapen:
    – Polen och Ungern, sa Magdalena Andersson.”

    En diktatur skall tydligen installeras i det framtida (sekretessbelagda) EU. Ett kommande Europeisk slaveri utan dess like!
    VI MEDBORGARE MÅSTE TILL ATT VI GÅR UR DET GENOMKORRUMPERADE POLITISKA EU!
    När inte ens politikerna vill stoppa korrumperade politiker, vad ska vi då med dem alla till? Korrumperad eller inte, det kan vara lika illa. Den som vet att andra är korrupta, men håller tyst. Är inte denne då lika korrupt?
    Även en bortgallring av icke önskvärda politiker måste ske och då sett från medborgarnas önskemål/perspektiv.

    2015 kom en s.k. ”Civilkuragelag”. När kommer en ”Politisk kuragelag”? Är inte VI mera beroende av en sådan? Välfärden måste få bastanta skydd mot alla sorter av korrupta politiker. Om den inte stoppas, vad kommer då finnas kvar i framtiden, politiker? Ingenting! Tältläger……………!

    https://carlnorberg.se/2024/05/01/magdalena-vill-demokratisakra-eu-via-uteslutning/

    1. Att visa civilkurage idag kan resultera i ett skott i pannan. Så tänds ljus och allt fortsätter som förut, tack vare våra korrumperade politiker som
      vänder folket ryggen.

  2. Den svenska ilskan finns nog? Men den är kostsam.
    Att åka sextio mil och därtill ta in på hotell för övernattning för att kunna delta i en viktig demonstration är för de flesta för mycket.
    Sådant är ju lättare i Irland som har kortare avstånd mellan städerna. Där kan den demonstrerande åka från ena änden av landet till den andra. Och sedan vara hemma till kvällen.

    1. Tack för en viktig synpunkt!
      Men fler stockholmare kunde masa sig ut och protestera mot främst DCA avtalet och EU som lägger under sig allt mer makt.
      Flertalet icke korrekta har nog samma erfarenhet som jag och många andra utstötta från det offentliga rummet. Insändare hamnar alltid i papperskorgen på statsmedias redaktioner. Där skall man avsky Trump, Putin, klimat-vaccintvivlare och inte minst fosterlandsvärnare.

    2. Mycket behagligare att stanna hemma och käka chips framför dumburken, efter en heldag i förvärvsarbetets gruva, och förbereda sig för en repris nästa dag, innan man stupar över målsnöret lagom till helgen… Ilska låter helt exotiskt.

      1. Fullt förståeligt med tanke på arabisk sång på Skansens valborgsfirande!

    3. ”åka sextio mil och därtill ta in på hotell för övernattning för att kunna delta i en viktig demonstration” … Håller helt och hållet med.
      Man stänger ute demonstranter. Arrangemanget verkade så här i efterhand egotrippat och isolerat i ett slags dunkel! Kan det vara för att ”massan” (motståndet) inte skulle bli för stor i Stokholm. Det lär vara mycket återkommande ”tågstrul” till och från i Stockholm, av några konstiga anledningar.
      Man kunde ha organiserat det med namninsamlingar från hela Sverige, i TID!
      Vad hade det kunnat resulterat i, DÅ?

Kommentarer är stängda.