Klimatlarm en bluff som saknar grund i vetenskapen

En intressant film mejlar min gamla väninna och bifogar länken
https://www.youtube.com/watch?v=zmfRG8-RHEI

Men denna kompakta vetenskap från världens mest respekterade klimatforskare och metrologer når aldrig fram till folket med Greta generationen, det har den globala makteliten sett till. Politiker vill ha makt över medborgare, rädsla och skrämsel är medel som når fram till alla, för luften vi andas kan ingen undkomma och här fick de unga något att hugga tag i med sina icke färdigutvecklade hjärnor.

(Hjärnbarken, det som kallas hjärnans grå substans, är indelad i lober och mognar från bakifrån nackloben och framåt, pannloben som ansvarar för vår kognitiva förmåga, dvs planering, förstånd och beslutsfattande mognar sist och fortsätter att utvecklas tills vi är i 25-30 års åldern https://strategiska.se/ny-bok-om-hjarnans-utveckling/)

Det är miljön som ska räddas, klimatet sköter sig själv, men det är enklare att skylla på kossor och vanligt folk i sina bensin/diesel bilar, än förbjuda globala hyperkapitalisters utsläpp i luft och på jord. Skövling av skog och metaller till all elektrifiering är förödande för människor och djur, liksom explosionen av vindkraftverk och hybris Sverige med politikers gröna stål.

Forskare som inte bevisar vad makthavare vill blir av med anslagen och tystas ner.

Klimatförändringar har alltid skett under tidevarvens gång, långt innan fossila bränslen kom i bruk.

Regissörerna bakom klimatnarrativet är den globala finanseliten, som önskar slippa trasslet med olika nationer och därför lobbar för en världsregering. Då kan de göra vad de vill med oss, för pandemins lock down åtgärder var endast ett test på folkets lydnad, vilket gav mersmak till nya restriktioner och skatteuttag.

Nu är klimatindustrin så stor att alla som ifrågasätter larmen betraktas som idioter.

För skambeläggning går alltid hem. Rasist, vaccintvivlare och klimatförnekare har samma avsändare.

Sammanfattning av filmen The Cold Truth:

”Den här filmen avslöjar klimatlarmet som en påhittad skrämsel utan någon grund i vetenskapen.

Det visar att vanliga studier och officiella data inte stöder påståendet att vi bevittnar en ökning av extrema väderhändelser – orkaner, torka, värmeböljor, skogsbränder och allt annat.
Den motverkar med eftertryck påståendet att nuvarande temperaturer och nivåer av atmosfärisk CO2 är ovanligt och oroande höga. Tvärtom, jämfört med de senaste halv miljard åren av jordens historia, är både nuvarande temperaturer och CO2-nivåer extremt och ovanligt låga.

Vi befinner oss just nu i en istid. Det visar också att det inte finns några bevis för att ändrade nivåer av CO2 (det har förändrats många gånger) någonsin har ”drivit” klimatförändringar tidigare.

 • Varför får vi då höra om och om igen att ”katastrofala klimatförändringar orsakade av människor” är ett obestridligt faktum?
 • Varför får vi veta att det inte finns några bevis som motsäger det?
 • Varför får vi veta att alla som ifrågasätter ”klimatkaos” är en ”plattjord” och en ”vetenskapsförnekare”?

Filmen utforskar karaktären av samförståndet bakom klimatförändringarna.

Den beskriver ursprunget till klimatfinansieringståget och framväxten av klimatindustrin med biljoner dollar. Den beskriver de hundratusentals jobb som är beroende av klimatkrisen. Det förklarar den enorma pressen på forskare och andra att inte ifrågasätta klimatlarmet: indragning av medel, avslag från vetenskapliga tidskrifter, social utfrysning. Men klimatlarmet är mycket mer än en finansierings- och jobbvagn.

Filmen utforskar klimatpolitiken. Från början var klimatskräcken politisk. Boven var frimarknadsindustrikapitalismen. Lösningen blev högre skatter och mer reglering. Från början vädjade klimatlarmet till, och har antagits och främjats av, de grupper som föredrar en större regering.

Detta är den outtalade politiska klyftan bakom klimatlarmet. Klimatskräcken tilltalar särskilt alla i det vidsträckta offentligt finansierade etablissemanget. Detta inkluderar den till stor del offentligt finansierade västerländska intelligentian, för vilken klimatet har blivit en moralisk orsak. (precis som massinvandringen, eget tillägg)

Att i dessa kretsar kritisera eller ifrågasätta klimatlarmet har blivit ett brott mot social etikett.

Filmen innehåller intervjuer med ett antal mycket framstående vetenskapsmän, inklusive professor Steven Koonin (författare till ”Unsettled”, en före detta provost och vicepresident för Caltech), professor Dick Lindzen (tidigare professor i meteorologi vid Harvard och MIT), professor Will Happer (professor i fysik vid Princeton), Dr John Clauser (vinnare av Nobelpriset i fysik 2022), professor Nir Shaviv (Racah Institute of Physics), professor Ross McKitrick (University of Guelph), Willie Soon och flera andra.

Filmen skrevs och regisserades av den brittiske filmskaparen Martin Durkin och är uppföljaren till hans utmärkta dokumentär från 2007 The Great Global Warming Swindle.
Tom Nelson, en podcastare som har undersökt klimatdebattfrågor djupt under mer än två decennier, var producenten av filmen. #ClimateTheMovie kommer att vara tillgänglig gratis på många onlineplatser från och med den 21 mars 2024. Undertexter för många språk skapas för närvarande av Clintel Foundation. Följ @ClimateTheMovie och @ClintelOrg för uppdateringar.”

———————————————————————————————————————–

https://sv.wikipedia.org/wiki/Klimatalarmism

Den här artikeln anses inte vara skriven ur en neutral synvinkel. (2023-04)
Klok motivering: ”Alltför mkt rena opinionsinlägg som källor, dessutom enbart från ena sidan av debatten.” Men Wikipedia och jag menar nog inte samma sak med ensidiga källor.

Lättpåverkade unga demonstrerar med apokalypsparoll. Ännu finns jorden kvar trots att numera stormrika klimatpredikanter försäkrat oss om jordens undergång som till exempel Al Gore, fd vice president, John Kerry fd utrikesminister i USA med unga Greta som villig galjonsfigur.

Vi kan nu konstatera att apokalypsen är inställd och att klimatalarmisterna utgör större hot än jordens naturliga klimatförändringar

Bilden är från Wikipedia

4 tankar kring ”Klimatlarm en bluff som saknar grund i vetenskapen

 1. Att det råder ”klimatlarm” i Sverige kan det bero på att Vi importerar c:a 3 MILJONER TON sopor varje år! Varav 12,5 % är PLAST.

  Allt avfall främst från Norge, följt av Storbritannien, Italien och Finland m.fl. ska förbrännas här!
  Varför ska vi förstöra vår luft och miljö genom att ”ta han om” andra länders avfall? Hur kan detta vara rimligt? Är vi Europas avfallsstation för att DE övriga EU länderna ska uppnå sina klimatmål (bluffmålet så att säga).
  Att vi har HÖGA halter plast i vårt blod är inte det den direkta konsekvensen av den svenska förbränningen av importerad PLAST?

  Slutsats från ovan: Klimatlarmet är en REJÄL bluff som helt saknar grund i vetenskapen

  https://www.naturvardsverket.se/data-och-statistik/avfall/avfall-import-export/

  1. Soporna eldas i anläggningar med effektiv rening. Energin blir till fjärrvärme och el.
   Anledningen till import av sopor är antagligen att våra egna inte räcker längre efter all sopsortering och kompostering.
   Men fjärrvärmen kräver sitt så det är bara att foga sig.

   1. Problemet är att ”sopbergen” växer mer än man hinner förbränna.
    ”Trots reningsåtgärder sker utsläpp och spridning av farliga ämnen till luft, vatten och mark vid avfallshanteringen. Det sker till exempel via rökgaser från förbränning, via lakvatten från deponier (upplag där avfall slutligt lagras) eller vid bränder i avfallslager”.

    https://www.google.com/search?q=f%C3%B6rbr%C3%A4nning+av+sopor&client=firefox-b-d&sca_esv=8d54b35888728aa9&ei=tb4hZplOtMnA8A-vtYugAw&udm=&oq=%C3%B6rbr%C3%A4nning+av++soptipp&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiGMO2cmJyw6RubmluZyBhdiAgc29wdGlwcCoCCAEyCBAAGKIEGIkFMggQABiABBiiBDIIEAAYgAQYogQyCBAAGIAEGKIEMggQABiABBiiBEjd2AFQ3CZYh4oBcAF4AJABAJgBlwGgAecUqgEEMy4yMLgBAcgBAPgBAZgCF6AC-BTCAgoQABiwAxjWBBhHwgINEC4YgAQYxwEYDRivAcICHBAuGIAEGMcBGA0YrwEYlwUY3AQY3gQY4ATYAQHCAgoQIRigARjDBBgKmAMAiAYBkAYDugYGCAEQARgUkgcEMS4yMqAHpU8&sclient=gws-wiz-serp

  2. Sopor värmer gott, skriver kraftvärmeverken, men glömmer att det gör deras inkomster också.
   Men naturvårdsverket protesterar mot all plastförbränning.

   ”Många svenska kraftvärmeverk eldas med sopor, men eftersom vi svenskar är så duktiga på att sortera och skicka vårt avfall till återvinning så räcker inte de svenska soporna till. Då skeppas norska, brittiska och irländska sopor hit i stället. För värmeverken är det en bra affär. De får betalt för att ta hand om soporna, och tar också betalt för värmen och elen som de genererar.
   Väldigt mycket av de importerade soporna är plast. Vi tycker att man i första hand ska trycka på för att öka återanvändningen av material, och sopimporten där man bränner avfallet tar bort incitamenten för det”, säger Karin Lexén, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen.
   Det är billigt för länder som Norge och Storbritannien att skicka hit sina sopor i stället för att bygga ut sin egen återvinning och avfallshantering, konstaterar hon. Och svenska kraftvärmeverk tjänar också pengar på sopimporten.
   Eftersom det finns en affär i detta fortsätter det”, säger hon”.

   Men priset betalar svenska folket som tvingas andas in luft med giftiga ämnen.

   https://www.di.se/nyheter/berg-av-sopor-importeras-till-sverige-nu-far-affaren-hard-kritik/

Kommentarer är stängda.