DCA-avtalet- det största sveket mot folket i modern tid och behandlingen av wisselblåsaren Julian Assange likaså

Den 5 december 2023 skrev Sveriges och USA:s försvarsministrar under ett avtal, DCA, överenskommelse om försvarssamarbete mellan Sverige och USA. Sjutton orter anges där USA får tillgång till regementsområden och övningsområden. USA får också lagra krigsmateriel där.

För att avtalet ska träda i kraft behöver riksdagen godkänna avtalet och besluta om författningsändringar som krävs för att genomföra det….” https://www.folkkampanjenmotnato.se/Kap01_NyhKomm/Y2023/K_2023-12-07_DCA.html#listan

Det finns en liten, liten chans att riksdagen kan kräva ändringar i avtalet som vår quissling Pål Jonson snickrade ihop med sina krigsbröder och med stor entusiasm undertecknade i Washington, när Sverige officiellt blev en lydstat under USA.

Avtalet kräver Riksdagens godkännande, och där beräknas omröstning ske i maj” enligt https://www.globalpolitics.se/remissvar-till-dca/

För att avtalet ska träda i kraft behöver riksdagen godkänna avtalet och besluta om författningsändringar som krävs för att genomföra det.

Vilka är författningsändringarna?

Det är en viktig fråga för allmänheten enligt folkkampanjen mot Nato, som vill att vi skall observera följande

”Läs avtalet. Innehåll en bit ned. Några ställen att observera:

  • Artikel 1 punkt 2 om Sveriges suveränitet.
  • Artikel 3. Omfattande. Det finns alltså personer som planerar för att vi ska få två parallella krigsmakter i landet: Sveriges och USA:s. Vi ska vänja oss vid att se amerikanska militärfordon och se amerikanska soldater i permissionsuniform i regementsstäder och på bussar och tåg. Se Artikel 11 punkt 1.
  • Artikel 3 punkt 3 speciellt. Mer om omfattningen av det hela. ”[Sverige ska] … vidta rimliga åtgärder för att underlätta för amerikanska styrkor … att … tillfälligt få tillgång till och använda privat mark och privata anläggningar … samt allmän mark och allmänna anläggningar … som inte ingår i de överenskomna anläggningarna eller områdena …”
  • Artikel 4. Vad är det som ska förhandslagras?
  • Artikel 6 punkt 3 visar att USA för in kriget i Sverige. ”… bortom den omedelbara närheten av de överenskomna anläggningarna och områdena …”
  • Artikel 7 punkt 3 visar att Sveriges suveränitet avslutas.
  • Artikel 11 punkt 1 visar hur omfattande detta är. Flygplan, fartyg och fordon som används av amerikanska styrkor får röra sig fritt i Sverige. Också här visas att Sveriges suveränitet avslutas: ”… får inte bordas eller kontrolleras utan Förenta staternas samtycke.”
  • Artikel 14 punkt 1 visar åter att USA för in kriget i Sverige. ”De amerikanska försvarsmyndigheterna får också ge tillstånd till att [amerikanska militärpolisenheter] … används i samhällen i närheten av militära anläggningar och områden där amerikanska styrkor befinner sig.”
  • Artikel 21. Hur långt ska USA släppas in?
  • Artikel 25 punkt 1 visar att det är en amerikansk bas.
  • Artikel 30 punkt 2 är tillräcklig för att riksdagen inte ska godkänna avtalet. Se också punkt 4. Fråga till en riksdagsledamot: Hur känns det att godkänna något och samtidigt godkänna att det därefter får ändras utan att du blir tillfrågad?
  • Artikel 30 punkt 3. Fel att binda upp sig till USA för så lång tid. Stora saker händer i världen, och inom några år blir mindre krigiska länder allt viktigare.
  • Bilaga A. Observera att även Härnösands hamn blir ett område för USA:s militär. Sedan kan tilläggas att i Artikel 30 punkt 4 står att listan får ändras. Se också Artikel 3 punkt 3: ”… som inte ingår i de överenskomna anläggningarna eller områdena …”

Det som pågår är helt sanslöst. Att Sverige deltar i detta är ett brott mot regeln att vårt försvar är för att försvara det egna landet. I stället planeras vi bli en del i USA:s förberedelser för krig mot Ryssland. Riksdagen bör stoppa detta.”

 Hela svenska folket borde instämma i detta och kräva kraftiga förändringar.

Läs gärna https://tidningensyre.se/2024/09-februari-2024/sverige-en-repressiv-demokrati/ om hur avtalet smögs igenom och folket lämnades utanför, mycket tack vare makthavarnas megafon statsmedia.

Bildkälla: mittskifte.org

Och det största sveket mot en visselblåsare är behandlingen av Julian Assange. Nya Dagbladet rapporterar om en ljusning i detta kompakta skandalmörker, där Sverige har varit USA mycket behjälplig. Att avslöja USA:s krigsförbrytelser i Irak är tabu, till skillnad från västs ögon på Ryssland i Ukraina och Kina i Taiwan.

Enligt källor med insyn överväger USA:s justitiedepartement att låta Julian Assange förklara sig skyldig till ett mindre allvarligt brott istället för spionage. Det skulle i så fall kunna innebära att han slipper utlämning till USA och ett straff på max 5 år, som med råge är avtjänat…….. Australiens premiärminister Anthony Albanese vädjade senast i februari att låta Assange få komma hem igen och hoppades att åtalet kan “lösas i samförstånd”

Kanske anser USA att avskräckningseffekten nu har fullbordats.

https://nyadagbladet.se/utrikes/assange-kan-slippa-utlamning/

2 tankar kring ”DCA-avtalet- det största sveket mot folket i modern tid och behandlingen av wisselblåsaren Julian Assange likaså

  1. Hur orkar du Harriet ? Dag efter dag sammanställa vårt lands alla dilemman som kakistokraterna försätter oss i ? Mer orkar jag inte skriva om mer än den där Pål Jonsson kommen från mitt landskap , han är jaa mer vill jag av artighet inte skriva . Det skrivs så vulgärt och uselt på så många ”sidor” på datan och sälla mig till dessa vill jag ej .
    Mvh Sjöström

    1. Orken kommer från era kommentarer, men som bloggföljare orkar man inte kommentera jämt. Då tolkar jag det välvilligt att flertalet läsare tiger och samtycker.
      Det finns ännu en rädsla att kommentera även under signatur, för att allt på nätet går att spåra med rätt hacker verktyg. Repressalier finns fortfarande för de som är i arbetslivet, som avviker från värdegrundsideologin.

      Läste nyligen om en hacker,som kunde stoppa ett pågående telefonbedrägeri mot en gammal kvinna, nu riskerar han böter för detta intrång……sånt kan bara ske i absurdistan….där våldtäktsmän rikligt belönas med enorma skadestånd för några daga extra i häktet.
      Feminiseringen av rättsväsendet är en katastrof för Sverige, där känslor har sopat bort allt förnuft, främst hos rödfärgade nämndemän.

Kommentarer är stängda.