Vänstern blundar för Hamas skräckvälde och ser endast Israels övervåld i Gaza

I detta krig kommer varken David eller Goliat att segra. Internationella lagar om vad som är tillåtit och inte i ett krig har kastats överbord och ersatts av metoder både från Koranen och Gamla testamentet, där öga för öga och tand för tand är det som gäller.

Bakom ligger USA och Iran, vars utrikes- och inrikespolitik jag tycker lika illa om. USA:s otaliga militära interventioner och Irans shiamuslimska styre ökar endast hopplösheten inför folkets lidande. Därför ser jag ingen lösning i Gaza, denna historiska konflikt. Där antisemitism är bränsle sedan historisk tid tillsammans med västvärldens biståndspolitik, som främst gynnar vapenindustrin och regimer som offrar sitt eget folk.

”De flesta muslimska länder är huvudsakligen sunnimuslimska, medan shiainriktningen är statsreligion i Iran samt i majoritet även i Irak, Azerbajdzjan och Bahrain. Sunnismens starkaste fäste är Saudiarabien, med en särskild form av sunnism, kallad wahhabism enligt Utrikespolitiska institutet.” https://www.ui.se/landguiden/lander-och-omraden/asien/iran/religion/

”Livet i Gaza var hemskt redan före kriget. Där råder hat och våld mot allt som inte är Hamas, säger Hamza Howidy till SvD. Efter att ha torterats lämnade han landremsan i augusti. Nu hoppas han på fred – utan Hamas. .” https://www.svd.se/a/EQ3mol/hamza-howidy-lamnade-gazaremsan-efter-hamas-tortyr-tror-pa-fred

Hamaza Howidy berättar om våldet från Hamas mot alla som protesterar mot deras regim, våld, tortyr, fängelse äger rum och flykt för de som har möjlighet är enda utvägen.

Hamas har etablerat ett skräckvälde i Gaza, deras gynnade medlemmar kontrollerar allt, rättsväsende och polis är ett skämt, liksom brott mot mänskliga rättigheter, men här är vänstern tyst.

Enligt rapporter från Amnesty International och Human Rights Watch greps över tusen personer och många torterades när unga Gazabor gick ut på gatorna, i mars 2019, för att demonstrera mot Hamas styre och de ständigt försämrade levnadsförhållandena. Hamza Howidy var då en ung student som fängslades liksom många andra och deras polisanmälningar rann ut i sanden.

Nu har regeringen släppt en del av biståndet till FN:s biståndsorganisation för palestinabor i Gaza. Biståndsminister Johan Forssell anser sig ha fått garantier från organisationens högsta chef att alla medarbetare i UNRWA blivit snälla. https://www.svd.se/a/4o5kOa/efter-terrormisstankarna-sverige-ska-ge-stod-till-unrwa-igen

Förbundsordförande Annelie Börjesson för svenska FN-förbundet säger att ingen drabbats hårdare än civilbefolkningen.

Tänk om hon också kunde visa denna insikt, när det handlar om Hamas styre som håller Gaza borna fast i fattigdom och våld. Hamas högsta ledare är miljardärer på bistånd från väst, deras medlemmar blir allt rikare, medan folket lider, de används som mänskliga sköldar och nu dödas i tusental under Israels fruktlösa jakt på Hamas i deras underjordiska tunnlar.

Jakt på en ideologi lyckas aldrig, den kan tvingas till paus, men återuppstår alltid.

Befrielse- och motståndsrörelse betecknas Hamas av vänstern. Jag ser samma utveckling som under Olof Palme eran, när Afrikas befrielserörelser hyllades, som sedan övergick i diktatur regimer.

Jag känner stor hopplöshet kring världens krigszoner, där USA alltid är inblandad med västvärldens dubbelmoral. Bistånd som gödslar terror och antisemitism samtidigt som västs ledare predikar om mänskliga rättigheter och bakom allt finns en profithungrig krigsindustri med bröder som håller varandra om ryggen.

Wikipedia om Hamas med brasklappen att artikeln behöver städas upp, av vem, vilka framgår inte.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Hamas#V%C3%A4pnad_konflikt

Sanningen i krig och konflikter har många bottnar beroende på vem som öppnar dörren. Jag frågar mig ju äldre jag blir om den överhuvudtaget finns.

2 tankar kring ”Vänstern blundar för Hamas skräckvälde och ser endast Israels övervåld i Gaza

  1. Tack för texten . Svenska FN-förbundet har jag ingen tilltro till , de förser sig med bidrag genom sitt namn som inte har något med FN att göra . Tycker det egentliga FN är av samma skrot och korn .
    Mvh Sjöström

    1. I denna mörka och till synes olösliga konflikt är vi många som helst vill tystna. Den moraliska konflikten består i att USA står bakom Israel och Iran bakom Hamas. Vänstern gör det enkelt för sig som näst intill hyllar Hamas terror, precis som de gör med väljarimporten från dysfunktionella länder. Allt i deras agenda är svart-vitt, trots att nästan alla konflikter och krig är grå.
      Tvåstads lösning tror jag inte på, judehatet skulle bara få ny näring, att eliminera Hamas ledning och därefter bygga upp Gaza och låta biståndspengar komma folket till godo skulle vara en lösning, men den tror varken vänstern eller FN på.
      Hatet mot staten Israel, antisionismen, är tätt sammankopplad med judiska bankdynastier, som styr världen över. Enklast i alla diskussioner är att betrakta både muslimer och judar som en homogen grupp, radikala finns på båda sidor som ofta får representera hela gruppen. Skillnaden för mig är att i Gaza tvingas folket till tystnad, medan demonstrationer mot Netanyahus styre i Israel ständigt pågår.
      Islams totalitära krav på lydnad och överhöghet tar jag starkt avstånd ifrån. Jag har mörka erfarenheter från mitt yrkesliv av dess förtryck, inte minst över kvinnor och ungdomar i möten med över 100 patienter med utomeuropisk hemvist.

Kommentarer är stängda.