Strypsnara på civilsamhällets freds- organisationer av krigshökarna Kristersson, Påhlsson och Billström

Nu skall biståndet ses över av regeringen och då ryker direkt stödet till Svenska Freds, medan muslimska organisationer fortfarande håvar in miljoner till deras studieverksamhet, där kärnan är hur värdlandet hotar hedersförtryckets alla tentakler med patriarkaliska seder.

SD-toppen Richard Jomshof anser i mitt tycke helt rätt att symboler för islam – som halvmånar och minareter – bör förbjudas i det offentliga rummet, på samma sätt som hakkors. Detta får givetvis centerpartiets ledare Muharrem Demirok att se rött. Terroristers religiösa symboler får ej skändas, bara kristna i deras närhet, vilket betyder i hela världen.

Stina Oscarson journalist för SvD avslöjar Billströms strypsnaror på civilsamhällets organisationer eftersom de kan få det sovande folket att vakna om farorna med Nato medlemskap.

Hon kämpade länge för att få en intervju med utrikesministern och till slut blev det några minuter där hans rädsla för att opinionen skall vända från regeringens krigseufori inte gick att dölja, trots hans innehållslösa ord.

”Varför har regeringen strypt stödet till fredsorganisationer? Utrikesminister Tobias Billström säger att det ska renodla biståndsarbetet, men ett svar han sedan låter sms:a mig får mig att tro att det egentligen handlar om något helt annat….” https://www.svd.se/a/RGLG4J/stina-oscarson-nar-billstrom-sms-ar-forstar-jag-plotsligt

På vanligt politikermanér flödar retoriska floskler trots att det han säger om bistånd, civilsamhälle krockar med varandra. Det karln menar är att civilsamhällets organisationer endast får bidrag om de tycker precis som han med sina kumpaner.

”……Han förnekar också bestämt att det indragna stödet skulle ha något med organisationernas åsikter att göra. Och säger att det är viktigt med en mångfald av röster.
Samtidigt formulerar han i ett sms:at svar på en följdfråga från mig att han är ”djupt besviken över Svenska freds tydliga nej till att ge Ukraina svenska vapen i samband med Rysslands invasion i februari 2022. Det var ett definierande ögonblick i synen på rätt och fel”.
Och att en minister så tydligt går in och talar om vad som är rätt och fel åsikter kan jag inte undgå att finna anmärkningsvärt. I synnerhet som organisationen aldrig aktivt motarbetat vapenstödet, utan bara inte sett som sin uppgift att driva den frågan utan att lyfta andra möjligheter…”

Fredsförhandlingar är ett rött skynke för dessa krigshökar som anser sig vara demokratins försvarare, som styrs direkt från USA och av Wallenberg här hemma.

Bild från svenskafred.se

”Beslutet om att Sverige skulle söka medlemskap i militäralliansen Nato fattades i våras, rekordsnabbt och med mycket litet utrymme för debatt. Ett medlemskap i Nato försämrar vårt säkerhetspolitiska läge väsentligt. Vi ser att det kan leda till ökade risker för Sverige, och att Sverige blir en del av de krig och konflikter som andra Natoländer bedriver. Därmed äventyras Sveriges trygghet mer genom Natomedlemskap än genom fortsatt nationellt självbestämmande.”

Med dessa åsikter från Nej till Nato/Svenska Freds förstår jag att biståndet ryker.

5 tankar kring ”Strypsnara på civilsamhällets freds- organisationer av krigshökarna Kristersson, Påhlsson och Billström

 1. SIDA:
  ”Sida är en svensk förvaltningsmyndighet vars uppgift är att bidra till riksdagens biståndspolitiska mål att skapa förutsättningar för bättre levnadsvillkor för människor som lever i fattigdom och förtryck.
  Sida förvaltar ca 25 miljarder av det totala biståndsanslaget på 56 miljarder kronor år. Myndigheten bidrar till insatser som genomförs av frivilligorganisationer, myndigheter, näringsliv och internationella organisationer samt humanitärt bistånd”.

  Att inte SIDA kan redovisa alla de MILJARDER som ”försvunnit” genom åren ur den s.k. bokföringen borde väl medföra att SIDA istället satsar på den svenska välfärden.
  Eller ska denna svindleriorganisation få fortgå? Som den gjort i alla år!
  SIDAS 56 MILJARDERS sprättande varje år, behöver inte vi dessa pengar POLITIKER?
  Var har ALLA oredovisade MILJARDER tagit vägen? Eftersom detta har pågått i decennier då kan man undra
  HUR stor är den svenska politiska korruptionen.
  Smart att ”lyfta ut” MILJARDER från statskassan genom s.k. bidrag, men hur mycket går tillbaka till politikerna ”bakvägen”?
  Detta med tanke på att SIDA:s ekonomiska missbruk är det ju ingen politiker som vill stoppa.
  SIDA är väl en ”osynlig” korruptionsverksamhet precis som NUON affärens medvetna/osynliga förlust på mer än 50 MILJARDER.
  Pengar finns tydligen eftersom vi GER bort massor fast Dr EURO (Johan Pehrson) förespråkar om att vi behöver EURON!
  Om EU är/blir bankrutt, varför ska vi då ha EURO, Johan Pehrson?
  Det måste vara många som vill veta HUR många MILJARDER har hamnat i politikernas egna fickor med hjälp av sin ”osynliga” korruptionsverksamhet. Inte undra på att bänkarna i Riksdagen ekar tomma mellan varven.

  https://www.sida.se/om-sida/presskontakter/pressmeddelande-och-pressinbjudningar/fortsatt-starkt-stod-for-svenskt-bistand

  1. Mottagarländers korruption av bistånd är svindlande, mycket lite av medlen når fram till avsedda mål, att bekämpa fattigdom, möjliggöra rent vatten, skolor, mat etc. För att inte tala om FN, som Sverige är jultomte åt, lyxmiddagar, konferenser, privat skolor, resor (sällan ut på fältet) endast smulor återstår enligt många längst
   ner i organisationen.
   Där trivs Margot Wallström och Jan Eliasson som fisken i vattnet.
   Men det sovande folket orkar aldrig se verkligheten, de önskar bara mer bistånd till fortsatt korruption, för det är så härligt att vara god.

 2. Svenska Freds har, vad jag vet, inte protesterat särskilt högljutt mot Nato-inträdet.
  Det gör däremot Riksföreningen Nej till Nato.

 3. ”att symboler för islam – som halvmånar och minareter – bör förbjudas” Med tanke på i vilket håll utvecklingen går, borde vi kanske istället lagstifta för att tillåta och skydda det nazistiska hakkorset i det offentliga rummet i Sverige. Efter WW2 etablerade Sovjet flera stater som satellit stater, som DDR. Dom hade två funktioner, att ta första smällen vid en invasion från väster, och utgöra uppmarschområde för att anfalla stater i östra Europa, speciellt Sovjet.

  Nu blir Sverige etablerad med identiska funktioner, som USAs satelliter för att ta första smällen, och att vara USAs uppmarschområde när USA kommer att anfalla Ryssland. Sverige – nästa Ukraina.

Kommentarer är stängda.