Stoppa Pål Jonssons landsförräderi, som upprepas från prop 1975:26

USA-baser på svenska militära områden, som folkkampanjen mot Nato analyserar

https://www.folkkampanjenmotnato.se/Kap01_NyhKomm/Y2023/K_2023-12-07_DCA.html#Kol3 med tack till Björn Backengård som skickade länken.

Den 5 december 2023 skrev Sveriges och USA:s försvarsministrar under ett avtal, DCA, överenskommelse om försvarssamarbete mellan Sverige och USA. Sjutton orter anges där USA får tillgång till regementsområden och övningsområden. USA får också lagra krigsmateriel där.

För att avtalet ska träda i kraft behöver riksdagen godkänna avtalet och besluta om författningsändringar som krävs för att genomföra det. Vilka är författningsändringarna? Det är en viktig fråga för allmänheten.

Läs avtalet. Några ställen att observera:

 • Artikel 1 punkt 2 om Sveriges suveränitet.
 • Artikel 3. Omfattande. Det finns alltså personer som planerar för att vi ska få två parallella krigsmakter i landet: Sveriges och USA:s. Vi ska vänja oss vid att se amerikanska soldater i permissionsuniform i regementsstäder och på bussar och tåg.
 • Artikel 4. Vad är det som ska förhandslagras?
 • Artikel 6 punkt 3 visar att USA för in kriget i Sverige. ”… bortom den omedelbara närheten av de överenskomna anläggningarna och områdena …”
 • Artikel 7 punkt 3 visar att Sveriges suveränitet avslutas.
 • Artikel 11 punkt 1 visar också att Sveriges suveränitet avslutas. ”… får inte bordas eller kontrolleras utan Förenta staternas samtycke.”
 • Artikel 14 punkt 1 visar åter att USA för in kriget i Sverige. ”De amerikanska försvarsmyndigheterna får också ge tillstånd till att [amerikanska militärpolisenheter] … används i samhällen i närheten av militära anläggningar och områden där amerikanska styrkor befinner sig.”
 • Artikel 21. Hur långt ska USA släppas in?
 • Artikel 25 punkt 1 visar att det är en amerikansk bas.
 • Artikel 30 punkt 2 är tillräcklig för att riksdagen inte ska godkänna avtalet. Fråga till en riksdagsledamot: Hur känns det att godkänna något och samtidigt godkänna att det därefter får ändras utan att du blir tillfrågad?
 • Artikel 30 punkt 3. Fel att binda upp sig till USA för så lång tid. Stora saker händer i världen, och inom några år blir mindre krigiska länder allt viktigare.

Det som pågår är helt sanslöst. Att Sverige deltar i detta är ett brott mot regeln att vårt försvar är för att försvara det egna landet. I stället planeras vi bli en del i USA:s förberedelser för krig mot Ryssland. Riksdagen bör stoppa detta.

AVTAL OM FÖRSVARSSAMARBETE
MELLAN
KONUNGARIKET SVERIGES REGERING
OCH
AMERIKAS FÖRENTA STATERS REGERING

—————————————————————————————————————————————

Det är vämjeligt att se hur den moderata trojkan Kristersson, Billström och Pålsson lägger sig på rygg för att tillfredsställa USA/Nato. Nu är det julafton nästan varje dag för denna trio, bortsett från den turkiske tomten som inte tycker att de varit tillräckligt snälla för något Nato paket.

Bild från aftonbladet.se Gränsen skall stärkas genom att hålla den vidöppen för trupper och vapensystem från USA och Nato.

Nu råder en illa dold eufori inom hela försvaret, tänk att äntligen få nosa på ett riktigt krig, inte bara som deltagare i FN:s fredsbevarande (snarare krigsbevarande) styrkor.

”Försvarsberedningen har överlämnat en rapport till regeringen som kallas Kraftsamling och som berör utvecklingen av Totalförsvaret. I rapporten framgår det att det är Försvarsberedningens vilja att Sverige ska utgöra ett uppmarsch- och basområde för NATO:s och USA:s stridskrafter…” Swebbtv den 20 december.

Landsförräderiet handlar endast om att skydda USA:s skuldtyngda ekonomi. Då måste krigsindustrin gå varm liksom bankernas sedelpressar med världspolisens ständiga militära interventioner, direkta eller indirekta.

Folkets röst är helt bortkopplad från denna farliga process, där USA välkomnas in till svenska militärbaser, precis som den var1975 då riksdagen bestämde att Sverige skulle bli mångkulturellt över folkets huvuden.

Både Finland och Sverige riskerar att förvandlas till krigszoner vid fortsatt provokation mot Ryssland. Sverige har redan förvandlats till Nordens Bagdad genom väljarimporten.

Medborgare duperas med att demokratin (där regeringsformens första & har utplånats) måste räddas.
Om Sverige hade fortsatt att vara neutralt så hade risken för rysk ockupation varit obefintlig. Bakom allt detta ligger oligarkers dröm om att få lägga beslag även på Rysslands rika naturtillgångar. Investment bolag som Berkshire Hathaway, Black Rock med flera har fått blodad tand efter framgångar i Ukraina tack vare USA:s marionett Zelenskyj.

Att försvara demokrati och mänskliga rättigheter har varit världspolisens alibi för deras otaliga krigshandlingar. Dess media hjälper ständigt till att indoktrinera medborgare och svärta ner protestaktioner med alternativa medier.

Kommentaren av signaturen Karl W är helt rätt att Sverige styrs av två klaner, den ena är USA och den andra islam.

Starten på landsförräderiet började 1975 när riksdagen bestämde efter prop 1975:26 att Sverige skulle bli mångkulturellt utan folkets samtycke. Islam har trängt ut kristendomen och frågan är hur länge Sverige står emot Danmarks ynkryggslag med förbud mot hädelse.

Jag låter signaturen ZEB:s kommentar från Swebbtv:s avsnitt 119 den 20 december få avsluta detta inlägg. https://swebbtv.se/w/6j64N1VZLpHPcS1sfS7nv5?utm_campaign=cmp_3111108&utm_source=getanewsletter&utm_medium=email

”De hycklande och förljugna förnedringspartierna S +MP + C + V har sålt ut Sverige. Socialdemokraternas fasansfulla överenskommelse med Svenska Muslimska Rådet, Barcelona-avtalet och senast Marrakech-avtalet om islamisering av Sverige måste rivas upp och stoppas.
Fundamentalister med fascistiska ideologier borde vara förbjudna i Sverige. Islam är inte förenligt med våra svenska grundlagar, lagar, normer seder och bruk. Islams kultur skiljer sig avsevärt från vår svenska kultur.
Islam är en diskriminerande, intolerant, kriminell, erövrings- och våldsbenägen mördarsekt och kommer aldrig varken integreras eller assimileras i det svenska samhället.
Vi måste värna om vår yttrandefrihet, pressfrihet och demokrati som de hycklande och förljugna förnedringspartierna S +MP + C + V som styrt i många år försöker undergräva. ”Make Sweden free from i(S)lam”. 🏴‍☠ 😒 🤷‍♂ 😎

Avtalet innebär att Sverige blir USA:s lydigaste vasallstat. https://www.globalpolitics.se/detta-innebar-militaravtalet-med-usa-professor-lars-drake-i-tal-och-text/

Denna länk kom från en bloggföljare som önskar alla er andra följare en God Jul!

4 tankar kring ”Stoppa Pål Jonssons landsförräderi, som upprepas från prop 1975:26

 1. Hej

  Jag har läst, och det ser fint ut. Det går sätta in ett ”n” i mitten av mitt efternamn.

  Tidigare fick jag komma in i kommentarfältet under ”Kristersson, självutnämnd talesman för Ukraina, militäravtalet med USA, WHO och om terrorhot”.

  Din blogg läses nog av många, så budskapen spreds.

  God Jul och Gott Nytt År!

  Björn Backengård

 2. Ingen svensk politiker eller person kan inte ens ställas inför RIKSRÄTT! I Sverige avskaffades riksrätten 1974!
  Lag efter lag har man konstruerat för att kunna ”sko” sig eller vad syftar alla dessa politiska skyddslagar till? Var korruptionen redan då så omfattande att man var tvungen att skydda de politiska lagöverträdarna. Genom att man på eget bevåg år efter år stiftat dessa politiska ”korruptionsskyddslagar” efter sina behov.

 3. Den här ”experten” Paasikivi som nu medger att han missbedömt Rysslands och Ukrainas stridsförmåga är tydligen lärare på Militärhögskolan.
  Kan han fortsätta vara det?
  En grundläggande färdighet i den branschen torde väl vara att kunna bedöma en eventuell fiendes styrka och även vår egen.
  Kan han det?

  1. Fel bedömningar är legio hos många vänster allierade experter precis som inom hela den socialdemokratiska rörelsen. Det finns många likheter med Bagdad Bobs citat inte minst inom covid vaccineringen och Ukrainas seger.
   Kanske Paasikivi blev inspirerad av Bagdad Bobs militära citat, när amerikanerna stod utanför Bagdad dörren för 20 år sedan.

   Om Iraks militära styrka från https://www.liveabout.com/baghdad-bob-quotes-4068522

   ’Vi har förstört 2 stridsvagnar, stridsflygplan, 2 helikoptrar och deras spadar. Vi har kört tillbaka dem.”

   ”Vi har dem omringade i sina tankar.”

   ”Vi fick dem att dricka gift i går kväll och Saddam Husseins soldater och hans stora styrkor gav amerikanerna en läxa som historien inte kommer att glömma. Sannerligen.”

   ”Vid det här tillfället tänker jag inte nämna antalet otrogna som dödades och antalet förstörda fordon. Operationen fortsätter.”

   ”Vi ger dem en riktig läxa i dag. Heavy beskriver inte exakt hur många offer vi har orsakat.”

   ”Idag slaktade vi dem på flygplatsen. De är utanför Saddam International Airport. Styrkan som fanns på flygplatsen, den här styrkan förstördes.”

   ”Deras styrkor begick självmord i hundratal… Striden är mycket hård och Gud gjorde oss segrande. Striderna fortsätter.”

   ”Igår slaktade vi dem och vi kommer att fortsätta att slakta dem.”

   ”Vi kommer att trycka tillbaka de där skurkarna, de legosoldaterna in i träsket.”

   ”Vi har återtagit flygplatsen. Det finns inga amerikaner där. Jag tar dig dit och visar dig. Om en timme.”

   ”Vi besegrade dem igår. Om Gud vill, jag kommer att förse dig med mer information. Jag svär vid Gud, jag svär vid Gud, de som vistas i Washington och London har kastat dessa legosoldater i ett krematorium.”

   ”Det har ryktats om att vi har avfyrat Scud-missiler in i Kuwait. Jag är här nu för att berätta att vi inte har några scud-missiler och jag vet inte varför de avfyrades in i Kuwait.”

   ”Denna boa, de amerikanska kolonnerna, belägras mellan Basra och andra städer norr, väster, söder och väster om Basra…Nu är till och med det amerikanska befälet under belägring. Vi träffar det från norr, öster, söder, och västerut. Vi jagar dem hit och de jagar oss dit.”

   ”Vi gud, jag tror att det här är ganska osannolikt. Det här är bara ett skrammel. Faktum är att så fort de når Bagdadportarna kommer vi att belägra dem och slakta dem…Varhelst de än går kommer de att finna sig omringade”

   ”Hör här, den här explosionen skrämmer oss inte längre. Kryssningsmissilerna skrämmer ingen. Vi fångar dem som fiskar i en flod. Jag menar här att vi under de senaste två dagarna lyckades skjuta ner 196 missiler innan de träffade deras mål.”

Kommentarer är stängda.