”Bankväsendet – det största bedrägeriet på jorden”

https://www.vaken.se/bankvasendet-det-storsta-bedrageriet-pa-jorden/

”Pengabedrägeriet är dolt mitt framför ögonen, men begravt i komplicerad förvirring. En pensionerad bankman beskriver på ett enkelt sätt världens penningbedrägeri och varför varje land nu går i konkurs.

Privata bankirer har stulit pengaskapandeprocessen, och medan våra pengar en gång skapades av regeringarna, skuldfria, skapas det nu ur tomma intet och utfärdas som skuld med räntekostnader.

I dagens bankstyrda värld är pengar = skuld, skuld = slaveri och därför är pengar = slaveri — våra penningsystem har blivit slaverisystem. Pengar skapas ur intet, utfärdas som skuld, inte tillräckligt med pengar skapas för framtida räntebetalningar och inflation stjäl våra besparingar. Pengaskapandeprocessen borde tas bort från bankerna och ges till regeringarna som kan skapa pengar skuldfritt och räntefritt. Så gjordes det förr och då behövde vi ingen inkomstskatt. Slutligen förklaras vad vi bör göra för att sluta stödja penningbedrägeriet….”

——————————————————————————————————————————–

Makthavare med presidenter som har försökt förstatliga bankerna har inte blivit gamla. En teori till mordet på president Kennedy i Dallas 1963 är att han hade planer på just detta. När bankerna ägnat sig år casinoekonomi och spelat bort pengarna, ja då får folket åter rädda dem.

Ännu värre blev det när tryggheten med guldreserven togs bort av Nixon, eftersom Vietnam kriget slukade för mycket dollar. Hoppet står nu till Bricländers multipolära ansträngningar, för västs makthavare är allierade med bankchefernas stålande affärsidé; att själva ta vinsten av räntor på sina luftpengar och skiter det sig så vältras förlusten över på staten/folket.

8 tankar kring ””Bankväsendet – det största bedrägeriet på jorden”

  1. Troligen, man blir skicklig på det man endast får göra, vilket judiska ägare av bankdynastierna visar, som väl har förvaltat detta arv. Ingen politiker vågar idag att förstatliga bankväsendet, eftersom de är rädda om sina liv.

 1. ”Privata bankirer har stulit pengaskapandeprocessen, och medan våra pengar en gång skapades av regeringarna, skuldfria, skapas det nu ur tomma intet och utfärdas som skuld med räntekostnader.”

  Även innan tillkomsten av FED, gav privatbanker i USA ut pengar; dvs ’banknotes’ (sedlar). Ett skuldkvitto som kunde växlas in i banken i utbyte mot ’legal tender’ (guld eller silver).

  Det har nog alltid gjorts försök att manipulera, på alla nivåer. Greshams lag anger att dåliga pengar tränger undan goda pengar; det betalmedel som är billigare, mindre värdefullt, driver bort mer värdefulla betalmedel. Guld fördrivs av silver, som fördrivs av koppar, som fördrivs av järn, som fördrivs av… Och även på den gamla goda tiden, i antiken, så nöps det av bitar från mynt av ädelmetaller, så att de krympte av fler anledningar än bara slitaget av cirkulationen.

  1. Tack för ny kunskap!
   ”Greshams lag är nationalekonomisk princip som kan uttryckas: ”Om ett element i ett sammansatt betalningsmedel kan användas fördelaktigare än som pengar, försvinner det ur den allmänna cirkulationen”, eller kortare: ”gott mynt drivs ut av dåligt mynt”. Wikipedia”

   Funderar på om goda människor drivs ut av dåliga?

  2. Jari Norvanto 12 december, 2023 kl. 21:52
   En intressant historisk parallell. Pengar uppfanns i Kina för sådär 5,000 år sedan. Först snäckor (porslinssnäckor), senare metallmynt för 3,000 år sedan. Papperspengar uppfanns i Kina på 600-talet. Bara kejsaren fick utfärda papperspengar, och han utfärdade så mycket att hela systemet kollapsade. Känns det igen?

   Vad som är rätt okänt är att Kina använde ”mynt” av pressat te. Det betydde ju att nästan vem som helst kunde tillverka pengar, och det passade inte kejsaren som beordrade att all sådan utrustning skulle förstöras. Men som oftast, en del överlevde, och idag finns en fabrik i Wǔyíshān Shì 武夷山市, i Fujian provinsen i östra Kina. Koordinater för Google satellit. 27.7564, 118.0353 Jag besökte i Juli 2013 och fick veta allt om te-tillverkning. Hela staden är dedikerad till te, och har hundratals affärer för te utrustning. Besök rekommenderas.

 2. Det är sant, men det är ända bara en del av den otäcka sanningen.

  Bankerna är även regimens främsta verktyg för att övervaka, styra, och kontrollera innevånarna. Massövervakningen.

  Bankerna är även regimens främsta verktyg för att styra innevånarna. Allt som inte går genom bankerna och kan övervakas kalla penningtvätt.

  Därför är regimen mycket angelägen om att inte bara behålla bankerna och deras monopol, bankerna är deras främsta övervaknings och maktmedel, utan även tvinga alla transaktioner att gå via bankerna.

  I Kina och Hong Kong arbetar man på system som skall eliminera bankerna, och är folkstyrt och inte kan missbrukas av någon regim. Ett sådant system idag i Kina är Weixin-WeChat. Weixin-WeChat är helt separat från banker. När du betalar med mobila system i Sverige så går det ändå genom banken, och kan massövervakas och kontrolleras, vilket är avsikten.

  Ett framtida system är separat från banker men teknologin är designad så att systemet inte kan missbrukas. Det går inte att massövervaka Weixin-WeChat, det är teknisk omöjligt för systemet saknar en central lagring, vilket alla de amerikanska systemen har.

  Weixin-WeChat och Huawei 5G 5.5G och 6G är sådan system redan i bruk, och det är därför västs regimer så intensivt försöker stoppa dom eller ta kontroll över dom.

  1. Alternativa, obekväma medier har redan erfarit hur deras konton har spärrats. Snart åker väl vi arga pensionärer dit, så vi blir snälla.

   1. Harriet 12 december, 2023 kl. 17:31
    Precis, och det händer redan. Vissa länder har redan börjat beslagta besparingar som de ”anser” vara socialhjälp, som tjänstepension i Sverige. Själv har jag planerat för detta sedan länge och spritt ut mina besparingar på flera platser, och investerat på ett sådant sätt att skurk-stater, skatte-fascismer, inte hittar dom och kan konfiskera besparingarna. I nästan hela Asien, inklusive Kina, beskattas inte pensioner. I Sverige ”lånar” ju staten ur pensions besparingarna, och spenderar pengarna. Sedan har ju Sverige SINK skatten, och lyckligtvis har jag inga investeringar i Sverige. Alla yngre idag i Sverige måste tänka sig för och skatteplanera, för det blir sannolikt värre.

Kommentarer är stängda.