Muslimska brödraskapet fick judehatet att ta fart efter 1928

Forskaren Evin Ismail vid Försvarshögskolan disputerade i fjol på sociologiska institutionen vid Uppsala universitet med avhandlingen ”The Antisemitic Origins of Islamist Violence”.
Avhandlingen behandlar islamismens ideologi, världsbild och judehat.

”…I delar av svensk offentlighet har det dock funnits en ovilja att lyfta frågan, när judehatet kommer från högerextremt håll har avståndstagandet varit tydligare”, skriver Patrik Kronqvist i Expressen och refererar från avhandlingen. https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/muslimska-brodraskapet-ligger-bakom-judehatet/

Att stoppa huvudet i sanden har varit legio av våra politiker så fort utomeuropeiska migranter gjort sig skyldiga till brott mot landets lag och rätt. Bortförklaringar har stått som spön i backen, trots deras genomskinlighet. Rasismen inom invandrargrupper har tigits ihjäl. Hög röstvolym har i stället ägt rum från politiker mot alternativa medier, där svenskar som protesterat har möts av starka fördömanden och givetvis mot SD:s politik, trots att den numera är urvattnad och blek jämfört med hur den var under partiets början. När Åkessons åk-hem tal till invandrare som vill ersatta vår grundlag med sharialag och som vänder ryggen åt all integration, så passerade SD moderaterna med råge, vilket borde få partiet att räta på ryggen och packa ihop dörrmattan för Kristersson.

Judehatet är endast nazisternas fel, en handfull jämfört med vad majoriteten muslimer ger uttryck för, där antalet är flera hundra tusen.

Jag har alltid förvånat mig över hur vänstern med hela Pride rörelsen blundar för hat, förföljelse och mord på homosexuella i muslimers hemländer. Det är inget som bröderna Gardell tar upp inom sina verksamhetsområden, forskning, författarskap och underhållning.

Citat från avhandlingen. ”…..Antisemitism är ett relativt modernt fenomen i Mellanöstern. Relationerna mellan judar och muslimer har historiskt inte präglats av samma hat, rasism och folkmord som mellan den judiska gruppen och kristna européer. 
Men det ändrades efter bildandet av Muslimska brödraskapet 1928 och framväxten av den islamistiska ideologin.
Muslimska brödraskapet ville återge muslimerna den värdighet man menade att de förlorat under imperialismen. Samtidigt försökte nazisterna i Tyskland att främja brödraskapet som en motvikt till Storbritanniens dominerande ställning i regionen. Genom de kontakterna kom man att exportera den europeiska antisemitismen till Mellanöstern.
Resultatet blev en giftig brygd där judarna beskylldes för muslimernas olycka, märk väl, långt före staten Israels bildande 1948….
Under forskningen slogs jag av hur oerhört central antisemitismen är för islamistiska grupperingar. Det är egentligen själva kärnan. Islamismen bygger på antisemitism och växte sig stark på grund av den. Man behöver den för sin överlevnad. Det är en modern ideologi som egentligen inte går att separera från den nazistiska ideologin, säger Evin Ismail.

Hon tar upp hur hur Muslimska brödraskapets stora tänkare Sayyid Qutb fick legitimitet att representera majoriteten av muslimer, med hans teori att det pågår ett evigt krig mot islam, där judar har ledartröjan. Våld rättfärdigas som självförsvar, vilket har fått stor spridning idag inom vänstern samt deras akademi. Det heliga kriget Jihad skall pågå till domedagen då islamister styr över hela världen. Det teologiska stödet för hans lära skedde genom att han omtolkade koranens suror, som snabbt spreds bland missnöjda muslimer.

Den viktigaste slutsatsen är att Sverige som land har förlorat oerhört mycket på att staten har gett legitimitet åt Muslimska brödraskapet.

Där främst rödgröna partier har rullat ut den röda mattan för politiker med anknytning och med illa dold beundran för denna reaktionära rörelse. Tack vare mångkulturens inkluderings ambition har muslimer fostrade i denna ideologi med lätthet blivit både ministrar och riksdagsmän, som Magdalena Andersson måste försvara med hull och hår. För hon behöver förortens röster för att kunna återta statsministerposten. Denna rödgröna favorisering av Muslimska Brödraskapets medlöpare ända upp till riksdagsnivå har skadat alla muslimer och underlåtenheten att inte låta andra konstellationer inom islam få komma till tals har också bidragit till ökar antisemitism. Där nu dess källa obarmhärtigt avslöjats av dagens pro palestinska demonstrationer, där judehatet direkt synliggörs i tal och hurrar rop från demonstranter.

Bild från Wikipedia

https://sv.wikipedia.org/wiki/Antisemitism

En tanke kring ”Muslimska brödraskapet fick judehatet att ta fart efter 1928

  1. Min erfarenhet är att folk i gemen inte tänker så ideologiskt och principiellt som vore bra karismatiska personligheter har för stort utrymme i medvetandet

Kommentarer är stängda.