Krav utan slut -allt är svenska staten och svenskarnas fel

Många läsare känner stor samhörighet med skribenten socionomen Birgitta Spraf efter hennes igenkännande krönikor i Det Goda samhället, inte minst jag själv efter 42 år inom vården i möte med över 100 invandrare främst från Mellanöstern och Somalia.

”I Rapport får palestinska Nasma Lubbad en ordentlig chans att klaga på Sverige. Hennes 78-årige far befinner sig i Gaza och tillhör en av dem som skulle fått passera gränsen till Egypten igår. Bådas besvikelse på Sverige är enorm…” https://detgodasamhallet.com/2023/11/15/birgitta-sparf-nagot-om-besvikelse/#more-80931

Trots  att UD varnat för resor till regionen under 10 års tid, men för döva öron. Majoriteten invandrare ser besök i sina hemländer, som de flytt ifrån, som en mänsklig rättighet.

Bild från travel.news.

Regeringen annonserade för en tid sedan att översyn skulle ske beträffande dessa frekventa semesterresor för att hälsa på släkt och vänner. I vanlig ordning händer ingenting i verkstaden förutom en utredning som får år på sig, att i bästa fall komma fram till självklarheter, som ofta har urvattnats av olika remissinstanser. Samma förlopp upprepas som med trappan till full välfärd. I skyltfönstret är det alltid fullt, men i verkstaden ekar det tomt. Regeringen verkar helt ha glömt att de har majoritet i riksdagen, men som svajar betänkligt med John Pehrsons (L) godhetstörstande och opålitliga gäng. NU är det eurons införande som har deras stora engagemang, helst över folkets huvuden, som numera brukligt är.

Trots min frustration över utebliven berikning i alltför många patientmöten under yrkestidens rehabiliteringsarbete så är det nog en västanfläkt mot stormen på en socialförvaltning som är utposten för alla bidrag.

Birgitta Sparf: ”,,,,,Jag har jobbat med klienter av Nasmas typ från Mellanöstern under 22 år inom socialtjänsten. Vilket lärt mig att de, på gruppnivå, har en enda bestämd uppfattning om sin roll i Sverige, och den är:
– Jag ska ha! Jag har rätt att få, det är min mänskliga rättighet! Och ditt jobb är att ge mig allt jag kräver, nu direkt! Förstår du?!
Ett för oss svenskar och övriga invandrare så enkelt och fullkomligt självklart begrepp som ”Eget ansvar” existerar inte i deras begreppsvärld. Det är helt okänt. För dem finns bara en lång lista över rättigheter, absolut inga skyldigheter….”

Jag minns samma du inte förstå det, när jag upprepade ggr tog upp att i Sverige måste även kvinnor lära sig svenska för att kunna försörja sig men jag har ju barn blev svaret även hos de med arbetsförmåga.

Liksom en gammal papegoja har jag ordat om denna kravmaskin i åtskilliga blogginlägg, där politiker skyldiga äro. Deras aningslöshet, okunskap, godhetstörst, inkluderingshysteri och internationell karriär önskan efter avslutat värv i riksdagen är motorn i kravmaskinen. Allt för att skydda landets värdegrundsreligion med allas lika värde.

Hur skulle det då gå med det som Peter Engellau kallar för det välfärdsindustriella komplexet, där majoriteten anställda arbetar med invandringsrelaterade frågor och med det påstådda utanförskapets bidragsförsörjning?

Jag tror att många politiker redan för många år sedan insåg dessa lögner, men insikten var för smärtsam att ta in, karriären kunde ryka och då var det bättre att ta fram stämpelfärgen med främlingsfientlighet och rasism. Jag tror heller inte att alla var medvetna om den globala finansmaffians alla styrmekanismer, mer än den politiska eliten som Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, Göran Persson och Stefan Löfven med flera höjdare som tjänat storkovan hos den globala eliten. Enda skillnaden är att de inte längre behöver låtsas att all makt utgår från det svenska folket i regeringsformens första &.

Därför vill alla nu vända blad så snabbt som möjligt, när moraset nått internationell nivå, trots alla verkningslösa integrationsprojekt för miljarder. Regering och opposition fortsätter bara sin pajkastning på varandra, där Magdalena Andersson (S) i riksdagsdebatter nu nått nya höjder i tårögd känslosamhet. https://samnytt.se/jamal-el-haj-har-ingen-sonhustru som Birgitta Sparf beskrev så här;

”Jag är inte bara en totalt maktgalen politiker som köpte mina röster till statsministerposten för 3,5 skattemiljarder av nån random kommunistisk kurdtjej i riksdan – jag är också en riktigt urusel skådespelerska!” https://detgodasamhallet.com/2023/11/17/birgitta-sparf-och-nu-blir-det-reklam/#more-81004

Eller så här av Bitte Assarmo;

”…..Magdalena är inte förtvivlad. Magdalena är bara arg. Som en ettrig liten treåring. Hela tiden. Dock inte på rasister, islamister och antisemiter, som hon försöker låtsas – utan på dem som inte accepterar rasismen, islamismen och antisemitismen som kommer från det röda hållet.…”https://detgodasamhallet.com/2023/11/17/bitte-assarmo-hur-i-hela-friden-ar-du-funtad-magdalena/#more-80985

Jag tror många instämmer i Sprafs avslutning på artikeln

”….Vi behöver inga människor från Mellanöstern och Afrika som inte bidrar, enbart kräver att få absolut allt serverat och för övrigt bara klagar, klagar, klagar.
Vi klarar oss betydligt bättre utan dem. De passar inte in i vår kultur, de förstår inte/föraktar vår demokrati, de splittrar vår sammanhållning och är ingenting annat än en evig och gigantisk belastning för det svenska samhället.”

Men hur skulle det då gå med främst de rödgrönas maktanspråk om deras importerade väljarbas skulle minska?

Det som minskar pga av denna stora väljarbas är valfriheten, skriver Samtiden. Sveriges välfärd eroderas allt snabbare och skattetrycket har redan slagit i taket. Kommuner och regioner har stora underskott och kraftiga besparingar väntar. Att blicken då riktas mot privata utövare är inte konstigt, tom på ledarplats i SvD. https://www.svd.se/a/mQoR6v/vansterpartiet-har-tyvarr-ratt-om-valfriheten-i-valfarden

Friskolor har varit räddning för föräldrar som vill skydda sina barn från ”jag ska knulla din morsa” vokabulären, vars avsändare kan ta över klassen och blockera all kunskapsinlärning.

Att bussa skötsamma svenska elever till stökiga invandrar skolor tycks nu vara en populär integrationsåtgärd. Föräldrar protesterar utan effekt. Kanske många av dem äntligen inser att det lika värdet är skevt och att den hyllade värdegrunden blir värdelös för deras små.

10 tankar kring ”Krav utan slut -allt är svenska staten och svenskarnas fel

 1. Är det ”lågbegåvade” som våra politiker prioriterar i den s.k. migrationen?
  Detta med tanke på den IQ som medföljer! Somalia har en genomsnittlig IQ på 69!
  Ytterst få länder i Afrika har en IQ över 80. Oavsett om man kan ”prata” svenska så är det högst sannolikt att man varken förstår eller kan behandla den information som kommer från länder som Sverige som har en genomsnittlig IQ på 99 (tidigare mer).
  Det är GRUNDSKOLENIVÅ hos de flesta av migranterna. Med tiden blir väl Sveriges IQ lik den genomsnittliga Afrikanska.
  Vad måna det bli av med den svenska framtiden?
  Politiker, ska Sverige gå bakåt eller framåt?
  Det är ju trots allt NI som orsakat den svenska förödelsen. Ta ansvar och då menar jag det ”rättsliga” och ingen ”abolition” som vissa kan åtnjuta.

  1. Att Sverige går bakåt är priset för politikers internationella karriär. De har lika lite solidaritet till fosterlandet som deras väljarimport. Näringslivet oroar sig för framtida sjunkande IQ, efter att ha utnyttjat dumpade löner i parallell samhället.

   1. Jasså, det var som tusan! Politiker, vad kan det bero på att Sverige ”sjunker” IQ mässigt, mån tro?

    1. Förmodligen svenskarnas rasism som förhindrar SFI studier och arbete… att generösa bidragsnivåer gör tröskeln hög till ett Svensson liv finns inte i Magdalenas och Märtas fantasi.

     ”Andelen pensionärer med någon form av skattefinansierat pensionsbidrag har på kort tid gått från 30 till 70 procent. ”Det minskar drivkrafterna för arbete”, säger Ole Settergren på Pensionsmyndigheten till TN….” https://www.tn.se/arbetsmarknad/33477/darfor-okar-bidragspensionarerna-lonar-sig-inte-att-jobba/

     Vilket ökar drivkrafterna till att rösta rött!

    2. TT 23 november, 2023 kl. 14:24
     ”vad kan det bero på att Sverige ”sjunker” IQ mässigt, mån tro?” Immigrationen, baserad på gammal socialistisk ideologi, är nog en tydlig orsak. Det finns fler orsaker.

     Före 1970 var Sverige ett högintelligent ingenjörsland. Ingenjörer var landets topp yrke, alla framgångsrika företag som ASEA (ABB), LM Eriksson (Ericsson), SAAB, Fläkten, osv leddes av ingenjörer.

     1970 bestämde Socialdemokraterna i den dåvarande enpartistaten Sverige att Ingenjörer hade blivit en överklass som skulle avskaffas och degraderas. De tekniska högskolorna degraderades och integrerades som vanlig utbildning i universiteten. Förr var det tre gånger så många sökanden som antalet platser. Sedan kunde man inte ens få tillräckligt sökande för att fylla platserna. Jag var själv med och protesterade mot förfallet. Snart efter det lämnade jag Sverige. Många följde efter under de kommande åren. Sverige utarmades mentalt.

     Socialdemokraterna förändrade Sverige kärnvärderingar från vetenskaps- och ingenjörsland till ideologi. Allas lika värde, utjämning, jämställdhet, osv. Den som, i ena ändan av skalan, hade en karriär av att slå runt, supa och festa, skulle jämställas med den i andra ändan av skalan, som arbetade sig igenom realskolan, gymnasiet och till att bli civilingenjör. Medlen hette politiskt styrd och kontrollerad utbildning och skatter.

     Sista året jag betalade skatt i Sverige beskattades sista kronan med 98% marginalskatt. Politikerna ansåg det vara rättvist, jag hade ju fått ”gratis” utbildning. Sanningen var att den betalats av mina föräldrar med rovskatter, och var på kredit. Staten plockade tillbaka utbildningskostnaden via rov-skatter under hela mitt återstående liv. Nu sinar ”skattekällan”, filk har inte råd med skatterna, förtäckta, indirekta och direkta.

     Sedan kom Pomperipossa 1975, skatten hade blivit 104%. Sedan de kommunistiska Meidner fonderna 1976. Facket, som nu var samma sak som politiken eller Socialdemokraterna, skulle ta över företagen. Företagen flydde Sverige i ett strömhopp och det gjorde även de högintelligenta.

     Skatterna flyttades från att kallas ”skatt” till att kallas ”avgifter” och företagen blev skattefogdar. Idag betalar innevånarna omkring 86% skatt, bara att det inte kallas skatt längre, och inte syns.

     Socialdemokraterna uppfann även den så kallade ”svenska modellen”, och kollektiv avtalen som maktmedel att kontrollera företagandet. Vi ser det just nu när det gäller Tesla. Medlemmar av facket tvingades att rösta på på (S) under hot och trakasserier. Därför den pågående kampen mot (SD).

     Socialdemokraterna har verkligen lyckats över all förväntan att demolera Sverige och leda landet mot att bli ett U-land. Ni lever själva resultatet. Kan det fixas. Jag tro inte det. Systemet måste självförstöras och kollapsa så ett nytt samhällssystem kan byggas. Kina har redan gått igenom den utvecklingen, ”demokratin” avskaffades 1949. Därför briljerar Kina idag med otroliga framsteg. Kina är idag ett vetenskaps- och ingenjörsland. Sverige har inte börjat den omställningen ännu, om den någonsin kommer att komma.

     1. Reflexion till din kommentar.
      Välutbildade yrkesgrupper utgör ett hot för den socialdemokratiska rörelsen. Samma degradering med undermålig utbildning drabbade också lärarkåren samt med kommunalisering av skolan. ”Nu har vi dom” sa Göran Persson, ”han som bestämmer”, som då var utbildningsminister.
      Högutbildade medborgare måste kväsas i jämlikhetens namn, så de inte får efterföljare i genomskådandet av det politiska narrativet, som behöver lågutbildade för de är lättare att indoktrinera.
      När SD kom in i riksdagen 2010 och fick många arbetare att överge S då tog importen av icke integreringsbara migranter fart via öppna hjärtans politiken av Fredrik Reinfeldt. Han blev förbannad och ville vara västs globalister till lags, till vänsterns stora lycka, för nu kunde deras bidragspolitik räddas. Sedan dess har alla politiker mässat vi måste rädda välfärden med vården, skolan och omsorgen. Vilket innebar att rädda den humanitära stormakten med politikers internationella karriär. Offentlig sektor expanderade och med den lojala värdegrundsarbetare.
      Nu har skatter med avgifter slagit i taket och Sverige har nu nästan sämst BNP utveckling i hela Europa och IQ-nivån sjunker tack vare det mångkulturella experimentet. Sveriges välfärd är en bankomat för främst klaner och invandrarligor medan det lika värdet ligger som en blöt filt över förverkligande av sund framåtanda.

  2. Grundproblemet är att Sverige har byggts för högintelligenta innevånare med digitalisering och komplexa, invecklade toppstyrda regler för samhället. Nu massimporterar man lågintelligenta immigranter och samtidigt sänker den nationella IQ nivån. Det gör att innevånarna blir alltmer frustrerade, och aggressiva, samtidigt som Sverige blir alltmer dysfunktionellt. Det är inget nedsättande med låg IQ, men samhället måste byggas för den IQ nivå som existerar, inte den IQ nivå politikerna drömmer om.

   Sverige påstås nu ligga på 95 och sjunker.
   Kina påstås ligga på 109 och ökar. Värdet representerar de som är sysselsatta inom näringslivet.

   Mest intressant. Kina rankades 2002 till 100, och 2012 till 106 och nu till 109.

   Kina har digitaliserats till den nivå att till exempel papperspost nästan upphört. Det finns inga brevbärare eller postlådor längre. Det kommer inga räkningar i brevlådan, dom kommer på mobilen, och betalas på mobilen. Det finns nästan inga papperstidningar längre.

   Sverige har kraftfullt motarbetat den utvecklingen. Avancerad teknologi som Huawei har förbjudits, man försöker stoppa utvecklingar som TikTok eller Weixin-WeChat. Sverige fördummas alltmer.

 2. Är det ”utvecklingsstörda” som våra politiker prioriterar i den s.k. migrationen?
  Detta med tanke på den IQ som medföljer! Somalia har en genomsnittlig IQ på 69! Ytterst få länder i Afrika har en IQ över 80. Oavsett om man kan ”prata” svenska så är det högst sannolikt att man varken förstår eller kan behandla den information som kommer från länder som Sverige som har en genomsnittlig IQ på 99 (tidigare mer).
  Det är GRUNDSKOLENIVÅ hos de flesta av migranterna. Med tiden blir väl Sveriges IQ lik den genomsnittliga Afrikanska. Vad måna det bli av med den svenska framtiden? Politiker, ska Sverige gå bakåt eller framåt? Det är ju trots allt NI som orsakat den svenska förödelsen. Ta ansvar och då menar jag det ”rättsliga” och ingen ”abolition” som vissa kan åtnjuta.

  https://www.worlddata.info/iq-by-country.php

 3. HAR Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, Göran Persson och Stefan Löfven orsakat våld och DÖD på den svenska befolkningen i uppsåt eller inte? Tydligen har DE inte det då DE fortfarande lever. Vilka eller vem var det annars som orsakade årligen våld och DÖD sedan 2006? På oss, den svenska ”blåögda” befolkningen

Kommentarer är stängda.