Putins tal, som inte faller vår media i smaken

I västs media låter det som om Putin är oskadliggjord och Ukraina har vunnit kriget, inte minst tack vare svenska vapensystem.

Putin måste nu vara är mycket nöjd, när världens blickar lämnar Ukraina för kriget mellan Israel och Hamas.
Hur länge till orkar USA skänka vapen till både Ukraina och Israel, när hemma opinionen börjar tröttna på presidentens givmildhet?

Putin och Erdogan har verkligen funnit varandra med planerad hjälpkonvoj till den instängda befolkningen i Gaza, som blir offer för Israels hårda vedergällningsattacker efter terrordåden av Hamas. https://www.globalpolitics.se/ryssland-och-turkiet-overvager-humanitar-konvoj-till-gaza/

Tårarna nästan rinner, när EU-eliten med Europas makthavare lyssnar på skådespelartalet av Zelensky, som far runt som en skottspole till alla internationella evenemang i sin tiggarstråt på mera vapen och dollar. Nu vill han alliera sig med Netanyahu när väst världens sympatier tillfaller Israel, eftersom trötthet sprider sig både i USA och Europa om kriget i Ukraina.

Vad han inte andas om är giftattacken på AFD:s partiledare i Tyskland Tino Churapalla, som är kritik mot tyska vapenleveranser till Ukraina. Han vill utreda Nordstream-sabotaget och stoppa sanktionerna mot Ryssland. Nu finns starka misstankar mot den Ukrainska säkerhetstjänsten för dådet. Vilka som sprängt gasledningen mellan Finland och Estland råder ännu ?? om, men för statsmedia är det Ryssland såklart, som straff för Finlands Nato medlemskap. Utredningen kommer av allt att döma indirekt styras av USA, precis som sabotaget av Nord Stream som tycks vara helt begravd.

https://newsvoice.se/2023/10/tino-churapalla/

https://www.svd.se/a/l324le/saboterad-gasledning-i-finland-expert-misstanker-ryssland

Vad Zelensky nu skall krydda sina tal med är ovisst, när stödet för vapenleveranser minskar. Sverige vill nu helst skicka JAS, för både regering och opposition vill visa framfötterna med att åter vara bäst i den internationella klassen. Denna generositet betalas som vanligt av medborgarna och besparingar står som spön i backen både inom kommuner och regioner.

Bild från Wikipedia

Här är Putins tal med tack till Jenny Piper om återgivet det på sin blogg där hon förtjänstfullt bevakar kriget i Ukraina med bakomliggande aktörer. Här med länken till Putins tal. https://www.rt.com/russia/584134-putin-valdai-speech-recap/

Väst plundrar världen

De västerländska länderna har samlat på sig sina rikedomar och inflytande genom århundraden av ändlös expansion, kolonialism och ekonomisk exploatering. Denna modell är byggd på underkuvande och flagrant ignorering av andra nationers legitima intressen och är källan till nuvarande spänningar som oundvikligen leder oss in i en återvändsgränd.”

*Utsikter för en ny världsordning

Putin beskrev de sex principerna för internationella relationer som Ryssland vill se som grunden för en mer rättvis världsordning – inklusive förkastandet av konstgjorda barriärer mellan länderna och opposition mot en enda makt som dikterar dess vilja. –”Ingen har rätt att kontrollera världen på andras bekostnad eller i deras namn.”

*Ryssland söker inte nya territorier

-”Ryssland är fokuserat på att skydda folket i Donbass och Krim under sin konflikt med Ukraina, snarare än att leta efter nya territorier. Rysslands mål i Ukraina är inte att utvidga Ryska federationens territorium, utan att bygga en ny världsordning där Nato eller andra militära block inte längre kan påtvinga civilisationer som gör motstånd. Ukrainas förtryck av rysktalande i Donbass-regionen var en nyckelfaktor bakom beslutet att inleda den militära operationen i Ukraina förra året.”

Den nuvarande krisen utlöstes av den väststödda kuppen i Kiev 2014, som bemyndigade ukrainska nationalister och avvisades på Krim. Den i stort sett rysktalande halvön röstade för att bryta sig loss från Ukraina och ansluta sig till Ryssland samma år, medan Donbassregionerna Donetsk och Lugansk hade förklarat sig självständigt från Kiev. De två Donbassrepublikerna, tillsammans med två andra ukrainska regioner – Cherson och Zaporozhye – blev en del av Ryssland efter att ha hållit folkomröstningar i september 2022.

*Ukrainas stora förluster på slagfältet

-”Mer än 90 000 ukrainska soldater har dödats eller skadats allvarligt i den så kallade motoffensiven som inleddes i början av juni i år. Kievs styrkor har även förlorat 557 stridsvagnar och ca 1 900 pansarfordon. Vi förstår vad vi behöver göra. Vi går lugnt mot att nå våra mål och jag är övertygad om att vi kommer att uppnå dem.”

Varken de ukrainska eller ryska myndigheterna släpper sina totala offer, men räkna med att det är ännu fler och i västmedia hör vi bara om de ryska förlusterna trots att siffrorna för Ukraina är horribla.

*Ryssland övervann sanktionerna

-”Ryssland har framgångsrikt omformat sin ekonomi mot självförsörjning och nya marknader sedan EU och USA först införde restriktioner mot Ryssland 2014. Vi övervann alla problem som uppstod från sanktionerna och startade nästa utvecklingsskede.”

*Karabachkonflikten var oundviklig

Putin tillbakavisade anklagelserna om att Ryssland hade övergett sin allierade Armenien när Azerbajdzjan återupprättade kontrollen över sin utbrytande etniska armeniska enklav Nagorno-Karabach förra månaden. Bakus seger och upplösningen av den lokala militärstyrkan utlöste den armeniska befolkningens utvandring från regionen. Enligt Putin gjorde Ryssland allt de kunde för att medla i konflikten och hade erbjudit Jerevan en kompromiss angående Nagorno-Karabach. Putin hävdade vidare att en ny väpnad sammandrabbning var oundviklig efter att Armeniens premiärminister Nikol Pashinyan officiellt erkänt enklaven som azerbajdzjanskt territorium.

”Ryssland kan lämna kärnkraftspakten

Putin meddelade att arbetet med den silobaserade interkontinentala ballistiska missilen Sarmat effektivt har slutförts och avslöjade att Moskva framgångsrikt testat den kärnkraftsdrivna kryssningsmissilen Burevestnik. Ryssland kan överväga att återkalla sin ratificering av 1996 års omfattande kärnvapentestförbud (CTBT) eftersom det fortfarande inte har ratificerats av USA.”
———————————————————————————————

Det är en skam att vi aldrig får ta del av båda sidor i en konflikt, vilket är en grundsten i all journalistik. Ryssland skall hatas endast för att USA:s hegemoni skall bevaras och EU jamsar med, trots att Europas näringsliv blöder av inflation och alla sanktioner som slår tillbaka på folket. Fattiga medborgare blir spaka, när all kraft går åt att hålla näsan över vattnet och då finns ringa ork att protestera.

Nästa mål för globalister med deras djupa stat är Kina, där Taiwan med Hongkong är inkörsporten. Västs skamfilade alibi med demokratiexport har fått länder att ställa sig utanför Brics port. Alla som vill bli insläppta har erfarenhet av denna falska export.

Från Global Politics som konstaterar ” Vi ska manipuleras att accepteras att krig mot Kina är oundvikligt

”……Det finns fortfarande de som lever i villfarelsen att Nato är en försvarsallians som ska skydda medlemsländerna från militära angrepp. Det är minst trettio år sedan (om någonsin) som detta var fallet. I dag är Nato världens starkaste och mest aggressiva militärmakt, som uteslutande används för att främja USA:s ambition att behålla sin hegemoniska makt. Denna makt utmanas nu till fullo av Kina. Som ett resultat av detta befinner sig Kina i Natos skottlinje och utsätts för smutskastningskampanjer och aggressiva militära provokationer…. https://www.globalpolitics.se/vi-ska-manipuleras-att-accepteras-att-krig-mot-kina-ar-oundvikligt/

Veckans obehagliga sanning från Nya tider v.39/2023:

Kriga förstöra – Återuppbygga – Vinst för eliten – förlust för folket – varje gång!” Därför måste krig ständigt hållas igång.

Bild från blogspot.com

12 tankar kring ”Putins tal, som inte faller vår media i smaken

 1. France has a new law. Students must not wear abaya in schools. Abaya is a long robe. Muslim women wear it.
  [url=https://vk15-at.com]kraken6.at[/url]
  Some people like the ban. But others worry. They are afraid of problems between groups of people. France does not allow religious symbols since 2004. France already bans headscarves. Muslims are very unhappy about it. It is the government’s plan. The government prefers secularism. Secularism is when religious institutions and the state are not connected.

  Children, who wear religious clothes, get into trouble.

  Difficult words: robe (a long piece of clothing which women wear), ban (an official stop), religious (connected to a god).

  You can watch the original video in the Level 3 section.
  kraken2

  https://kraken2trfqodidvlh4aa337cpzfrhdlfldhve5nf7njhumwr7instad-onion.net

 2. ”Hur länge till orkar USA skänka vapen till både Ukraina och Israel” Inte så länge. USAs underskott fördubblande på ett år, och tredubblades på nio månader.

  —USA är vid ”slutet av repet” på sitt Ukrainastöd
  https://nyheter.swebbtv.se/usa-ar-vid-slutet-av-repet-pa-sitt-ukrainastod/

  ”slutet av repet” är en översättning från engelskan ”The end of the rope” och betyder att gränsen är nådd. Nu går det inte längre.

  —Elon Musk kallar den amerikanska dollarn ”en bluff”
  https://nyadagbladet.se/ekonomi/elon-musk-kallar-den-amerikanska-dollarn-en-bluff/

  Forbes talar om en ”debt death spiral,” skuld spiral mot döden.

  —‘Flashing Red Warning’—$33 Trillion U.S. ‘Debt Death Spiral’ Could Suddenly Trigger A Bitcoin Price ‘Vicious Circle’
  https://www.forbes.com/sites/digital-assets/2023/10/02/flashing-red-warning-33-trillion-us-debt-death-spiral-could-suddenly-trigger-a-bitcoin-price-vicious-circle/

  1. ”Forbes talar om en ”debt death spiral,” skuld spiral mot döden” denna desperation kan leda till ett tredje världskrig.
   När stödet för Ukraina minskar, så flyttas fokus till Israel-Palestina denna mellanösterns ständiga krutdurk.
   Oviljan från Netanyahu till fredsförhandling är kompakt, troligen med stöd av USA. En markoffensiv i Gazas tunnelbygge är dömd att misslyckas precis som i Vietnam.

 3. Ja, Harriet, visst är det skamligt av EU och vår statsledning att hindra medborgarna att ta del av båda sidornas argument. Bara Nato-lägrets tillåts.

  De själva menar, att de vill skydda oss mot rysk desinformation. Ty allt som Ryssland säger är ju desinformation. Det låter så, när SR Ekot och SVT Nyheter kommenterar det fåtal ryska uppgifter som släpps fram.

  1. Enemy’s within… De som vill utestänga ’fienden’, är de som söndrar oss inifrån; socialistisk inversion… Ur individualpsykologiskt perspektiv kan man tolka den socialistiska benägenheten att vända på begreppen till deras motsats, som exempel på projektion. Det kollektiva medvetna som ett högaktat ideal – antingen man tror på det eller som en opportunistisk politisk korrekthet ger det läpparnas bekännelse – blir då målet, mot vilket alla tillkortakommanden (dvs de egna ofullkomligheterna) skylls, uppkastningar på ens kontrahent som projicerad måltavla / spottkopp. På kollektiv eller grupporienterad nivå, kallas det mobbing eller förföljelse, hets… folkmord.

   Tillbaka till det individuella, är det förstås karaktärsbrister som tillåter projektionen ovan (jfr överföring, och förvisso motöverföring, i terapeutiska sammanhang). Vad det gäller kollektivet, tycker jag det är drabbande och träffsäkert, med Nietzsches konstaterande om vansinnet som varje grupps primat, medan det är ganska sällsynt hos individer. Jag har själv märkt hur individer dom fungerar i dialog på tu man hand, förvandlas till något annat i grupp… Inte sällan har jag sett efter inte så lång tid, att om man ser en person framför sig, så ser man hela kretsen; som om de inte var individer, utan ett stim… En mobb. Cirkeln sluts då med konstaterandet att projektion är normalpsykologiskt och inte nödvändigtvis patologiskt – men mognad, självreflektion, reciproka ideal och accepterandet av ens roll i samhället och inte bara en egoistisk entitet, hos de flesta som följer den personliga utvecklingen, torde motverka det våld som projektion och mobbing innebär. En ytterligare konklusion ur detta, är att omogna personer som ändå medverkar i detta våld är obegåvade (intelligens är korrelerad med empati) eller onda (medvetet handlar mot bättre vetande, dvs trotsar idealen för ett samhälle, för att gynna sig själva).

   För att facilitera onda gärningar, kan man avhumanisera kontrahenten eller självförhärliga ens uppsåt i ’det godas namn’. När det sker på en arbetsplats kallas det mobbing. När det sker i en stat, kommer det förr eller senare att kallas folkmord.

 4. Money makes the World go around sjöng en gång Liza Minelly en gång i succecabbareten Cabaret

  Och det är ju riktigt- men judarna har gjort det enda riktiga uppmuntra utbildning och då i stort sett matnyttig sådan som matematik och handel
  Medan mätta västvärlden satsar på könssvetenskap med könsdysfori och allehanda under vetenskaper som jag inte ens vet namnet på och ännu mindre vad de står för. Men jag tror mig veta att PRIDE fordom var en av katolska kyrkans dödssynder

  1. Oavsett vad man tycke rom Israels politik, så är judar ett mycket framgångsrikt folk på de flesta samhällsområden, utbildning som Du nämner, inom kultur, sjukvård, försvar, ekonomi mm. Flera Nobelpristagare finns med judiskt ursprung.
   Islam med Koranen stagnerar samhällen, därför har väst en sådan dragningskraft på muslimer. En förnämlig tillvaro väntar med kravlösa bidrag samt bibehållandet av deras egen kultur med klaner, heder, respekt och hämnd som nu blomstrar i invandrargängens kriminella karriär.

   1. Vid spetsuniversiteten i USA är judar statistiskt sett väldigt överrepresenterade på alla ledande positioner. Judarna utgör knappt 3 procent av befolkningen i USA, men man håller
    20 procent av professurerna vid de ledande universiteten
    37 procent har erhållit USA:s »National Medal for Science«,
    40 procent är Nobelpristagare i de vetenskapliga disciplinerna.
    25 procent av USAs Nobelpristagare i litteratur

    Elaka tungor säger att judarna håller ihop och gynnar varandra, men även om det i viss utsträckning är sant, och gäller för alla folk, inklusive svenskar, och fungerar i politik, går det inte i akademiska kretsar. Det går inte att bluffa sig till kunskap.

  1. —”RT-länken leder ingenvart. RT är väl helt utestängd från Väst.”
   Prova med att slå in 185.79.236.174 i adress fönstret istället för ”RT. Com”. Då kör du förbi den så kallade ”nameservern” som översätter RT.com till detta nummer.

Kommentarer är stängda.