Kusingiften är inte en skitfråga!

Men tyvärr är mina insändare till lokaltidningen ”Corren” det, för de publiceras aldrig under ”Ordet Fritt”, till skillnad från 90-talets redaktion, då även ledarplats kunde vara öppen för oss lekmän.

Till Ordet Fritt den 15 september.

Hej!
Annika Strandhälls twittrande att en utredning om kusingiften är en genuin skitfråga gör mig som gammal sjukgymnast mycket upprörd. Hon har inte varit som jag på hembesök till familjer som fått handikappade barn och sett detta onödiga lidande. Det min äldsta dotter med 25 års lärargärning skulle kunna berätta om skolflickors oro över sommarlovets hemresor och förtryck av bröder, när de vill leva ett liv som andra tonårsflickor kanske skulle få fd ministern att ändra åsikt. Men då riskerar hennes parti att förlora förortens röster.

Harriet Larsson 

Min insändare:

”Kusingiften är inte en skitfråga!
Bara utredning om kusingiften fick den fd ministern Annika Strandhäll att gå i taket och twittra att det var en ”genuin skitfråga.”
Vänstern offrar otaliga unga invandrarflickors framtid, när de tvingas gifta sig med en gammal kusin, enbart av rädsla för att deras bidragsväljare i förorten skulle förtörnas över ett sådant förbud.
Inavels ökade risk för motoriska och kognitiva funktionsbortfall som ökar efter flera generationer är dem likgiltigt. Då måste mer offentliga medel till, tack vare små barns onödiga handikapp, som jag besökt i hemmet under min yrkestid, där assistansförsörjning är bärgad för hela familjen.
”En utredare har i dag (den 11 september) fått i uppdrag att ta fram ett förslag till förbud mot äktenskap mellan kusiner. 
Ett sådant förbud kan vara en viktig del i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck”, skrev Richard Jomshof (SD), Louise Meijer (M), Torsten Elofsson (KD) och Juno Blom i Expressen.
Inte en dag för tidigt, men här blundar och tystnar vänstern. Att synliggöra hedersförtryck och balkongflickor ger inga förortsröster det förstår till och med Annika Strandhäll som twittrar vidare med sina IQ befriade dumheter.
Mänskligt lidande är inget som vänsterns upprörs över om det kan hota deras maktinnehav.
Harriet Larsson Linköping”

För redaktionen https://www.expressen.se/debatt/nu-ska-vi-forbjuda–kusinaktenskap/

——————————————————————————–

Pensionerade kollegor och äldre personer kan än i dag fråga mig varför jag slutade att skriva insändare i Corren, när jag berättar att de ständigt hamnar i papperskorgen, tvivlar många.
-Men så får det väl inte gå till?

Det kan till exempel ske efter fredagens orgelmusik vid lunchtid med fika i St Larskyrkan, som vi pensionärer uppskattar mycket, eftersom många av oss inte vill vistas ute efter mörkrets inbrott.

Att refusering av okorrekta åsikter ständigt görs och är en del av globaliseringen som styrs av de med oanständigt mycket pengar som tidningens ägare är en del av känns meningslöst att förklara efter prästens korta minnesord om Ukrainas heroiska mod….så jag cyklar hem på min gamla cykel efter lite ofarligt småprat.

Åter är det en skribent med invandrarbakgrund som tar bladet från munnen, som helst den twittrande fd damfrisörskan med hennes parti vill tysta.

”………Bland svenskfödda personer med etnisk svensk bakgrund är kusingifte ovanligt och främmande. Det är inte dem som förbudet främst skulle beröra. Utan de stora invandrade grupperna.
Är det dessa som Socialdemokraterna tänker på när de inte vill förbjuda kusingifte? Är de rädda för att förlora röster?….” Av Elaf Ali
https://www.svd.se/a/kEjm76/elaf-ali-om-kusinaktenskap-fel-nar-strandhall-och-s-blundar

Men det som är värre för vänsterliberalers flaggskepp DN är att skribent Hanne Kjöller berättar hur hon mörkat invandrarbrott och skyllt på patriarkatet när hennes mamma blev rånad och hur chockad hon är nu.

Den liberala profilen Hanne Kjöller är känd för att ha mörkat afghanska invandrares sexövergrepp på svenska flickor. Nu uppger hon sig själv vara chockad över utvecklingen i Sverige – och att problemen sopats under mattan….https://www.friatider.se/dn-veteran-chockad-over-utvecklingen-sverige-pa-vag-att-bli-som-el-salvador

Vi andra som tidigt såg våldet komma är mer chockade över journalistkårens strutsbeteende och politikers enorma svek mot befolkningen.

3 tankar kring ”Kusingiften är inte en skitfråga!

  1. Kusingiften blir spiken i det allmänna förfallet det är inte bara en åsikt det kan visst fog sägas vara vetenskapligt bevisat

  2. Låt-gå-liberalism är illa skickad att hantera realiteten, så fort illusionerna och gränslösheten utmanas av konsekvenserna av dessa. Ett ätande ut ur de dygder, plikter och värden som lade grunden för välståndet som steg ’liberalerna’ åt huvudet. Som om man i längden bara kan konsumera utan att producera. I brist på kärna och absoluta värden eller principer mer än de individuella friheterna / rättigheterna – som gör anspråk på andra att medge / betala för / leverera dem – så kan det inte gå annat än snett. Finns ingen känsla av gemenskap eller sammanhållande plikt som håller ihop det hela, vilket är en förutsättning för att samhälle.

Kommentarer är stängda.