Protestera den 23 september mot det kuppartade beslutet om medlemskap i Nato

Stoppa krigshetsen 

NEJ TILL NATO  Stå upp för Sveriges suveränitet 

Riksdagen har röstat för svenskt medlemskap i krigsalliansen Nato och därmed sagt  upp Sveriges traditionella alliansfrihet och  arbetet för fred och kärnvapennedrustning.  Det var ett kuppartat och djupt odemokratiskt beslut, dåligt förberett och genomdrivet  i strid mot en bred opinion. 

Medlemskap i Nato ökar risken att vi får utländska  militärbaser och kärnvapen på svenskt territorium  och dras in i krig.  

Kampen mot Sveriges medlemskap och  mot Natos krigspolitik är inte över även om  Sverige blir medlem. Kom med i protesterna mot regeringens förslag att ställa huvuddelen  av svensk militär under Natos direkta befäl!  

 • Nato är ingen försvarsallians, utan en krigs- och kärnvapenallians i USA:s intresse. Det har  visat sig i angreppskrigen mot Serbien 1999, Libyen  2011 och under 20 år i Afghanistan. Många Natoländer deltog i den folkrättsstridiga invasionen av Irak, som sedan 2003 skördat miljoner människoliv och  förstört landet.  

 • Kärnvapen är grundläggande i Natos strategi. USA:s strategiska kärnvapen anges som den yttersta  garanten för säkerhet. Natomedlemskap kan innebära  att kärnvapen placeras på svenskt territorium med ökad risk för kärnvapenanfall från eller mot Sverige. 

• Nato tar sig rätten att kriga i alla väderstreck  och på världens alla hav och i rymden. Försvar av  Sverige bör inriktas på försvar av vårt eget lands  territorium, inte på krig utomlands under Natos befäl  och i främmande makts intresse! 

Kom med i arbetet mot Nato! Nätverket Nej till Nato ar ett samarbete mellan  organisationer och enskilda som motsätter sig  Sveriges medlemskap i krigsalliansen Nato! 

Kom med i en studiecirkel om Nato! 

Hjälp till att dela ut flygblad! 

natverketnejtillnato@gmail.com  

instagram: @natverketnejtillnato 

FÖRSVARA ALLIANSFRIHETEN! Natoansökan saknar demokratisk legitimitet NEJ TILL SVENSKT NATOMEDLEMSKAP! 

Håll Sverige utanför krig 

Stå upp för Sveriges suveränitet 

SKRIV UNDER FN:s KÄRNVAPENFÖRBUD – NEJ TILL KÄRNVAPEN!

Tider och platser:

Lördag 23 september, Manifestation på Gustav Adolfs torg kl. 13 i Göteborg

Lördag 23 september, Manifestation på Odenplan kl. 14-16 i Stockholm

Lördag 23 september, Manifestation på Stora torget kl. 13-14 i Uppsala

Vänliga hälsningar

Anders Åsman
Kassör, Riksföreningen Nej till Nato
070-589 82 59
anders.aasman@telia.com

————————————————————————————–

Jag undrar varför har socialdemokraternas kvinnor tystnat?

Var finns Alva Myrdals, Inga Thorssons och Maj-Britt Theorins efterföljare?

Definitivt inte hos Ann Linde och Magdalena Andersson, som är Wallenbergs och globalisters medlöpare och svenska folkets förrädare i sällskap med regeringens och oppositionens företrädare.

En bild från ”Kampen för fred” av Irene Andersson, fil.dr i historia.

Göteborgs universitetsbibliotek http://www2.ub.gu.se/kvinn/portaler/fred/historik/

——————————————————————————————————

De som inte tystnat är tecknaruppropet som nu ger ut Tidningen Larm!? Tryckkostnader för första nummer har Svenska Freds bekostat.

(Omslagsbilder: Lena Sjöberg, David Liljemark, Pontus Lundkvist)

Sörj inte -starta en satirtidning!

Tidningen LARM är ett direkt svar på hur regeringen och stora delar av media har behandlat Natofrågan. Tecknaruppropet mot kärnvapen och Nato som har tagit saken i egna händer och startat en tidning. Det första numret sprids redan i stor upplaga.

Tidningen är gratis och sprids av uppropets många tecknare runtom i landet. Den är helt tecknarproducerad, alltifrån bild- och textmaterial till form, layout och distribution.

https://www.svenskafreds.se/engagera-dig/lokala-grupper/larm-tekcknaruppropet/

Vill du vara med och bidra till nästa nummer av LARM?
Sätt då in ett bidrag direkt på vårt bankgiro: 227-2904 (Tecknaruppropet)

Allt arbete med tidningen är ideellt och vartenda öre som kommer in går till tryckkostnaden. https://www.catch2022.net/

Källa: https://www.globalpolitics.se/larm/

2 tankar kring ”Protestera den 23 september mot det kuppartade beslutet om medlemskap i Nato

 1. Det kanske inte kommer att räcka med att protestera. Mina tankar går till revolutionen i Frankrike och stormningen av Bastiljen 14 juli 1789. En stor del av den förtryckande franska adeln giljotinerades. Dagens adel i Sverige består av politiker, oligarker och Hegemoni lakejer. Vad kommer att hända? Att historien upprepas, eller finns det en fredligare väg.

  1. I Sverige lär nog inget hända, Europas mest hjärntvättade folk. Om fransmän finns det däremot hopp, glädjande är att demonstrationer mot Nato, mot kriget med vapenleveranser till Ukraina, äger rum i flera europeiska städer, tom i Prag. Nu slår också propagandan från stasmedia tillbaka, när till exempel tidigare program från utbildningsradion nedsablade Ungern, som nu surnat till ordentligt. Ett ja till Sveriges Nato ansökan är nu lagd på is.
   Att vara en humanitär låtsas stormakt ena dagen och ställa andra länder i skamvrån den andra, för att sedan tro att kritiserade länder skall buga och säga välkommen är en nyttig erfarenhet för vår politiska hybrisdrabbade elit. Folket kör de över, men med Orbán och Erdogan går det inte lika lätt.
   Nu börjar en spricka skönjas i stödet till Ukrainas svarta hål. Börjar Zelenskys hotfulla vädjanden om mer och mer vapen att tappa kraften?
   https://www.svd.se/a/BWX4pe/polen-slutar-skicka-vapen-till-ukraina
   Kanske är det därför Zelensky bjuder in världsledare till ”globalt fredstoppmöte”? Agence France Presse (AFP) den 20 september.
   Vad nu det skall handla om? I alla fall inte om förföljelse och mord på ryssvänliga invånare i Donbass regionen och absolut inte om USA:s otaliga militära interventioner, med lidande och död för miljoner människor. Inte om fängslandet av sanningssägare, där Julian Assange offras som ett varnande exempel.

Kommentarer är stängda.