Solen styr klimatet, vilket dess alarmister vägrar förstå, liksom faror med vindkraft, elektrifiering, förtätning, kalhyggen och skidbackar

Ibland vill jag tro att en viss tillnyktring har skett hos allmänheten om att koldioxid utsläpp kommer att orsaka jordens undergång. Miljöpartiets politiker mässar dock vidare om vindkraft, vindkraft från morgon till kväll. Vindkraften skall rädda elektrifieringen, när olja/bensin förbjuds, eftersom kärnkraft inte ger samma lyckorus hos MP:s språkrör.

Att det nu framkommit att det var ett batteri på laddning till en el cykel, som orsakade den stora branden i Norrköping där 150 personer blev hemlösa, verkar inte dämpa elektrifieringens entusiaster. Risken är stor att fler explosions bränder är att vänta. https://www.nyatider.nu/explosionen-som-odelade-hus-orsakad-av-elsparkcykel-pa-laddning/

Förmodligen står inte Jim Skea, FN:s klimatpanels nya och mer realistiska ordförande så högt i kurs hos Al Gore och hans efterföljare med sitt uttalande att ”Jorden går inte under med 1,5 graders uppvärmning.”

Att skrämma upp och skuldbelägga allmänheten är globalisters främsta vapen med sina medlöpare. Handlingsförlamade medborgare är deras mål, för då lallar de med och springer alla åt samma håll.

Samma mönster upprepas som med den berikande massinvandringen, som beskrevs som näring för hela landet. Sjukvården och våra pensioner skulle de rädda och sätta fart på oss tröga svenskar med sin kultur. Dess baksida och konsekvenser var politiker för inavlade i partikulturen för att förstå eller ha kraft att göra något åt. Snart har Sverige världsrekord i skjutningar, sprängningar, våldtäkter och mord i förhållande till folkmängd, när näringen förvandlades till giftinjektion.

Baksidan på elektrifieringen och vindkraften följer samma stutsbeteende hos våra makthavare, dvs. främst USA:s globalister, som nu har en livsfarlig president som likt en buktalardocka säger och gör vad de bestämt.

Att det främst är solen som styr jordens klimatet inte koldioxid konstaterar toppforskare, men den vetenskapen lyssnar inte klimatalarmister på.
https://www.nyatider.nu/det-ar-solen-som-driver-jordens-klimat-inte-koldioxid/

Jag tror att det mesta handlar om den globala finansmaffians politik, där gas/oljerika stater skall svältas ut. Rysslands, Kinas och Mellanösterns naturresurser utgör hot mot NWO och Bric sammanslutningen likaså. Samtidigt som medborgare förvandlas till följsamma får.

https://www.nyatider.nu/hela-solsystemet-forandras/

Vindkraftens baksida fylls på. En ny dokumentär talar för att bygga havsbaserade vindkraftsparker dödar valar, som har förnekats från USA:s regeringstjänstemän.
Förutom fåglar, fiskar och kor som betar där gifter sprids från vingar och når sedan via mjölk, mat till människor, men här blundar Greta generationen med dess anstiftare hårt.

Dokumentären kallas, ”Thrown To The Wind”, gjord av regissören och producenten Jonah Markowitz , som bevisar att de amerikanska regeringstjänstemännen har ljugit. https://nypost.com/2023/08/26/new-documentary-proves-that-offshore-windfarms-kill-whales/

Bild från artikeln. I vattnen utanför New York och New Jersey har ökning av valdöd konstaterats.

Tillbaka till Sverige så larmar svenska kraftnät att Sverige kan inte ta emot el – trots stora underskott för att det svenska kraftnätet är i för dåligt skick.

”Trots stora elunderskott kan Sverige inte ta emot el från Finland som producerar billig el i överflöd. Det svenska kraftnätet är i för dåligt skick, förklarar experter. Nu ryter Finland ifrån eftersom det påverkar hela Nordens systemstabilitet. ”Enligt EU får man inte ha de här flaskhalsarna”, säger energijournalisten Svenolof Karlsson till TN……/…Erik Ek är strategisk driftchef på Svenska kraftnät. Han menar att den främsta orsaken är nedläggningarna av kärnkraftverken Ringhals 1 och 2 i södra Sverige. Tillsammans producerade de upp till för bara några år sedan nästan 2 000 MW el….” https://www.tn.se/hallbarhet/29911/larmet-sverige-kan-inte-ta-emot-el-trots-stora-underskott/

Nu saknas pengar för utbyggnad av kraftnätet.
Varför behöver man inte vara någon Einstein för att förstå. Inga flaskhalsar uppstod när den öppna hjärtans politiken gjorde sitt segertåg.

Till sist så har politikers förtätnings eufori orsakat många av den senaste tidens översvämningar. Att träd skyddar oss mot översvämningar tycks alla utom politiker förstå. Staten är Sveaskog AB:s ägare som med dess kalhyggen ökar risken för översvämningar precis som skidbackar, där regnvattnet fick fart i Åre. Tänk så påpassligt att allt är koldioxidens fel.

https://www.forskning.se/2023/09/05/trad-oversvamning?utm_source=Ungapped&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=20230906

https://www.forskning.se/2023/09/05/trad-oversvamning?utm_source=Ungapped&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=20230906

2 tankar kring ”Solen styr klimatet, vilket dess alarmister vägrar förstå, liksom faror med vindkraft, elektrifiering, förtätning, kalhyggen och skidbackar

  1. Att solen styr klimatet är sant, men det är lite av en en halvsanning. ”Klimatet” är olika på dag och natt, jorden roterar. Klimatet är olika vinter och sommar, jorden roterar runt solen. Sedan varierar jordens avstånd till solen, det är inte konstant, det kallas Milankovitch Orbital Cycles. Dygnet är 24 timmar, året 12 månader, och Milankovitch Cycles omkring 100 år. Ju närmare man kommer en värmekälla, som solen, ju varmare blir det. Den lilla uppvärmningen som Milankovitch Cycles orsakar ger mer vattenånga och när glaciärerna och permafrosten smälter avges massiva mängder fångad Metan. Det varmare ytvattnet i haven frigör stora mängder kemiskt bundet Metans dessutom.

    Sedan ändrar solen sin utstrålning dessutom, solfläckar, och det påverkar klimatet på jorden.

    Sedan påverka molnighet och de så kallade växthusgaserna, och de två viktiga är vattenånga och Metan. Koldioxid påverkar, men högst obetydligt. Vad den så kallade ”klimatdebatten”, klimat propagandan, är att WEF gänget vill ha pengar.

    1. Tack för den mer utförliga förklaringen som gemene man kan förstå, men som undanhålles allmänheten.
      Svensson vaknar först om snuset är i fara och när bensin/diselpris slår nya rekord.
      Nästa dårskap från EU är energicertifiering av alla hus, som kostar skjortan, uppåt 500 000, precis som Bonus Malus systemet för bilar, som gör det mycket dyrt för norrlänningen i hans bil att ta sig till jobbet. El bil finns inte pengar till och laddstolpar i Norrland lyser med sin frånvaro utanför tätorten.

Kommentarer är stängda.