Brottsligheten eskalerar – bortförklaringar likaså med att tjuven inte har råd…

Inget biter på varken statsministern eller Magdalena Andersson med hennes följe. Dessa lika goda kålsupare har fullt upp med att kräla i stoftet för islamister/terrorister för att blidka Erdogan och lyda Wallenberg.

Trots att utländsk media återkommande slår larm. Vår statsmedia sitter fast i värdegrundsträsket och sviker journalistikens uppdrag varje dag, där Peter Wolodarski på DN och Aftonbladets Anders Lindberg visar vägen.

Senast var det Die Welt som konstaterade att Sverige hade förvandlats till Europas vapenmordhuvudstad med rubriken ”Från Bullerbyn till Mogadishu”. https://www.welt.de/politik/ausland/plus246976008/Schweden-Wenn-aus-Bullerbue-Klein-Mogadischu-wird.html

Brottsligheten blir ett allt större problem för företagen. Nu varnar Stockholms Handelskammare för att hela regionens tillväxt är hotad. 9 av 10 är oroliga för att läget kan förvärras. ”Det eskalerar tyvärr, det senaste året har det varit enormt mycket stölder”, säger Andreas Bylger, som driver ICA Nära Sätra….” https://www.tn.se/article/31271/brottsligheten-forsamrar-sverigebilden-hot-mot-hela-var-tillvaxt/

Många handlare har förgäves sökt tillstånd för att få ha ordningsvakter, men hör och häpna lagen har sagt nej!!
Vänsterns var nog rädd att tjuven kunde kränkas.
Trots otrygghet, svårighet att både behålla och rekrytera personal, förutom stora förluster av omfattande stöldgods. Efter stor möda har lagen nu äntligen ändrats.

Anderssons regering med rättsväsendet ömmar för tjuven, precis som för våldtäktsmän, rånare, mördare, sprängare, bil eldare…? Lagens lägsta straffskala har permanentats om det inte blir några timmars samhällstjänst efter fika med en förstående socialtant. Utvisning kom sällan på fråga för den förhärdade brottslingen kunde åka på stryk i hemlandet. Hellre offras några fler Svennar och hans horor, som det är fritt fram att våldta.

Jag misstänker att riksolyckan Dan Eliassons (S) empati för gärningsmannen i SVT:s Gomorron Sverige den 26 januari 2016 har visat vägen för domstolars nämndemän, när hans godhet pyste över och främst gick till den unge förövaren som knivskar en SIS anställd assistent till döds.

För läsare som glömt;

”……Poliser som först var på plats på HVB-hemmet. De vittnar om ett fruktansvärt scenario med blodiga och av fasa skrikande människor. En ung kvinna ligger döende framför dem. Hon är svårt knivskuren. Hon har arbetat ensam hela natten för att hjälpa andra. Hon ville göra skillnad och fick plikta med sitt liv. Kan du (Dan Eliasson)på riktigt ta in hur dessa drabbade människor mår? Kan du förstå det oerhörda trauma dessa människor drabbats av?…..https://www.expressen.se/gt/debatt-rikspolischefen-forminskar-misstankt-mordares-handlingar/

Tro inte att detta var en engångsföreteelse. En 19-åring mördades när hon arbetade ensam på ett privatägt LSS-boende i Enköping.
https://www.svd.se/a/xgEK2X/19-aring-mordad-i-enkoping-kommunen-svarar-pa-kritiken

Genomgående från gäster i SVT:s tyckarsoffor, så finns ett starkt samband mellan förminskning av brott och utomeuropiskt etnicitet för att inte tala om vänsterliberala ledarskribenter med Aftonbladets Anders Lindberg i täten.

Pär Bygdeson, vd för Livsmedelshandlarna, förfasas över medier som rättfärdigar stöld.
I en debattartikel i Dagligvarunytt noterar han att en av landets största mediekanaler i en krönika rättfärdigar stöld för att ”han kanske inte hade råd”.
Bygdeson varnar för utvecklingen i USA, när städer som för några år sedan var framstående, men som i efterdyningarna av ”black lives matter” destruktiva samhällsinflytande beslutade sig för att införa en gräns, att polisen inte skulle bry sig om stölder under 900 dollar. Det finns nu knappt några affärer kvar i stadskärnorna, skriver han.

I praktiken har nu Sverige höjt gränsen till 1200 kr för att lindra polisens arbetsbörda och underlätta för tjuvar som inte har råd. Deras mål är att få glassa i en BMW och Audi, som deras idoler har utanför dörren. Det är bara att kolla att tjuvgodset inte kostar mer, så är det fritt fram. De korrekta apostlarna har underlättat tjuvens vardag så mycket det går.

I USA ”Grupper av människor maskerar sig och slår ut ordningsvakterna med klubbor eller olika former av tårgas och plundrar sedan butikerna på varor för miljonbelopp. Är det så skribenterna vill ha det även där de bor?”. https://www.tn.se/article/31181/debatt-butiker-plundras-i-usa-ar-det-sa-skribenterna-vill-ha-det/

Vi gamla 40-talister får drömma oss tillbaka till en svunnen tid då Harriet Anderssons behag i en Ingemar Bergmans film präglade Sverigebilden. Nu är det sprängningar och mord som blivit den svenska synden som basuneras ut över världen. En Muhammed med en Glock gör nu reklam för den humanitära stormakten, vars rättsväsende är fullproppat av nämndemän vars ideologi är ljusår från verkligheten.

Bild från word.press.com

Ps. Jag är så trött på samhällsutvecklingen i Sverige att jag kräks, mejlade min gamla väninna och det är vi många som gör. Men samhällsutvecklingen verkar inte störa regering och opposition, möjligen om en bomb detonerade i riksdagshuset. Risken är nog större att jag skulle åka dit, i stället för kränkta terrorister. Ds.

4 tankar kring ”Brottsligheten eskalerar – bortförklaringar likaså med att tjuven inte har råd…

  1. Hur kunde det bli rättegång så snabbt mot Övergård för 400 kr ej scannat på ICA MAXI på Värmdö?

    1. Vit medelålders man, som har varit arg på fel personer, som P3 Guld juryn krälar i stoftet för kan vara en anledning till den snabba rättegången, här bjuds det inte på fika eller pizza hos polisen.

      ”…….2019 gästade han Malou Efter tio och ställde rapparen Greekazo mot väggen för hans texter om gängkriminaliteten i Sverige. Efter den hårt kritiserade intervjun sa Malou von Sivers att det var ett misstag att bjuda in Öfvergård till programmet….”
      https://www.tv4.se/artikel/2Vy3jlfAlaXnViUvsSrtjr/tv-profilen-anders-oefvergard-doems-stal-koett-fran-ica-butik,
      Tv4 tar jag, precis som statsmedia, med en stor nypa salt.
      Om arga snickaren glömde scanna eller har satt i system att sno varor från denna ICA butik har jag ingen uppfattning om.
      Men, när det handlar om utomeuropisk bakgrund finns aldrig någon gripen, kontrollanter blundar ofta, när lass av oxfilé försvinner ut ur butiken, eftersom de är rädda om livet.
      Min misstanke är att rättsväsendet förmildrar dessa tjuvar, för beteendet ingår i deras kulturella bakgrund efter beslutet att invandrare får behålla sin egen kultur enligt riksdagsbeslutet efter prop 1997/98:16.
      Vilket de gjort med besked, ständigt nya rekord i sprängningar och mord. Medan politiker och främst Anderssons väljare jamsar med, trots att gamla blir grundlurade av nätligor och de minst bemedlade får leta efter tomglas.

  2. Cost of decadence crisis. Socialismens syndaflod. Frön till fördärvet finns inom människan och goda traditioner måste överföras – kultur. Löftet om gratisluncher lurar varje generation, om inte kulturen är sund och förmår försvara sig mot socialismens progressiva frälsarsvindel.

Kommentarer är stängda.