Vänsterns öknamn på oss fosterlandsvänner definieras av Jan-Olof Sandgren

Han konstaterar att lagens långa arm har blivit sämre på att hantera tjuvarna, mördarna och fifflarna och allt bättre på att identifiera olika typer av åsiktsbrott.

Än så länge får man vara en dissident, men ett nät börjar stramas åt med HMF och planerad medlöperilag, som Johan Westerholm på ledarsidorna.se kallar regeringens undfallenhet för islamister. EU ligger heller inte på latsidan med sin Chat Controll.

Nu skall ordningslagen vidgas eftersom hets mot folkgrupp är för klent. Utredaren får direktiv av regeringen, som jag förmodar skall passa islamister i smaken. Statsministern hoppas att hans utredning skall lugna islamister och att muslimer uppskattar hans handlingskraft med att kväsa yttrandefriheten, samtidigt som han skamlöst förkunnar att han inte skall tumma på demokratin.

Vissa ord får inte sättas på pränt det har vänstern bestämt. Äldre böcker, seriefigurer skall skrivas om eller brännmärkas. Att låta dem skildra tidsandan från i går kommer inte på fråga. Det är bara i Koranen som mord, förföljelse och hat får frodas.

Här hjälper J-O Sandgren oss fosterlandsvänner att förstå vad vi är skyldiga till.

Högerextremister: Samlingsnamn för alla som tar avstånd från PK-ideologin. 

Klimatförnekare: Såna som tror att vi fortfarande kan åka Vasaloppet om tio år och som avfärdar Greta Thunberg som en bluff. 

Antivaxxare: Såna som tycker det var en dålig idé att utsätta 5 miljarder människor för ett medicinskt mRNA-experiment under influensan 2020. 

Konspirationsteoretiker: Såna som menar att makthavare döljer sina verkliga motiv och träffar hemliga avtal bakom ryggen på folket. 

Trumpister: Såna som tycker att Trump var en bättre president än Biden och Obama, och misstänker att han utsattes för valfusk. 

Främlingsfientliga: Såna som tycker att invandringen till Sverige varit för hög, för oreglerad och skapat för mycket kriminalitet. 

Nationalister: Såna som tycker att Sverige ska styras med landets bästa för ögonen, istället för att toppridas av EU, NATO och FN. 

Rasister: Såna med vit hudfärg, som inte skäms. 

Putinister: Såna som tycker man ska lyssna till bägge sidorna i Ukrainakonflikten, och som kan tänka sig förhandlingar med Ryssland. 

Homofober: Såna som upplever heteronormen som ”naturlig” och för övrigt anser att sexuella preferenser ska vara en privatsak. 

Transfober: Såna som vänder sig mot att skattefinansierade, toppsminkade karlar i kvinnokläder läser sagor för småbarn. 

Populister: Såna som vill ha en politik som gillas av folket. 

Islamofober: Människor som uttrycker åsikter eller begår handlingar som troende muslimer finner stötande. 

Faktaresistenta: Folk som inte litar på de fakta som presenteras av SvT eller annan likvärdig källa. 

Foliehattar: Samlingsnamn på dem med så galna idéer att kommunikation inte ens är möjlig. Exempelvis de som hävdar att jorden är platt eller att koldioxid är nyttigt. 

Jag medger att urvalet är subjektivt och kanske har jag glömt något. Men lägger man ihop alla människor i Sverige som förses med de här attributen i statsfinansierad media, kommer man nog ganska nära en sammanfattning av den svenska oppositionen, avslutar Sandberg sin artikel.  

Med stolthet kan jag konstatera att jag kvalar in på alla 15 epiteten.

3 tankar kring ”Vänsterns öknamn på oss fosterlandsvänner definieras av Jan-Olof Sandgren

  1. På den listan känner jag mig hemma . Tänk att man är så vedervärdig ? Och i dessa tider med de möjligheter som finns att ta del av det som är sant !
    Mvh Sjöström

Kommentarer är stängda.